Panganan Seafood Paling Apik: Flying Fish lan Cou Cou saka Barbados

Gambar duweni saka Cooking&Cocktails
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Dianggep minangka sajian nasional Barbados, Flying Fish lan Cou Cou minangka resep sing cocog kanggo para pecinta panganan laut. Iwak putih sing succulent, saucy, lan apik disedhiyakake karo cou cou, panganan pokok Barbadian sing adhedhasar jagung. Siap sinau carane nggawe sajian Barbadian iki ing omah?

Print Friendly, PDF & Email

Carane Nggawe Flying Fish lan Cou Cou?

Masakan Barbados minangka panci leleh sing apik banget sing nggabungake pengaruh saka Inggris, India, lan Afrika kanggo nggawe sajian sing apik banget lan macem-macem.

Koki Bajan nggunakake karunia produk lokal sing seger kanggo nggawe sawetara masakan paling enak ing donya. Masakan Bajan khas sing bisa ditemokake ing pulo kasebut kalebu pai macaroni, kue iwak, beras lan kacang polong, conkies, turnovers klapa, lan mesthi sajian nasional Barbados mabur iwak lan cou cou.

Senadyan akeh masakan sing apik banget ing Barbados, dina iki kita bakal ngomong babagan resep iwak mabur lan cou cou amarga yen ana siji sajian Bajan sing ora pengin dilewatake, iki yaiku!

Sajian nasional Barbados minangka sajian sing apik banget lan sing bisa dibanggakake dening masarakat lokal.

Lintang acara kasebut minangka fillet iwak mabur sing dikukus utawa digoreng, diiringi sisih cou cou, sing kaya polenta utawa grits, kanggo wong sing ora ngerti masakan. Jus jeruk, rempah-rempah lan sayuran seger njupuk roso munggah kedudukan, nggawe apik, jajanan Bajan asli.

Yen sampeyan bakal teka ing Barbados enggal, luwih becik sampeyan bakal napsu. Kita bakal pitutur marang kowe liyane babagan sajian ing sawetara wektu, nanging pisanan, kene sawetara latar mburi.

Apa iku Flying Fish?

Iwak mabur ya iku jinis iwak asli ing pulo Barbados. Nyatane, iwak iki biyen umum banget ing perairan pulo kasebut, mula Barbados diarani "tanah iwak mabur". Dadi, ora kaget yen iwak mabur minangka unsur utama masakan nasional Bajan.

Iwak mabur penting banget kanggo wong Bajan, sampeyan bakal weruh simbol sing nggambarake iwak mabur ing mata uang nasional, lan uga ditampilake ing logo Otoritas Pariwisata Barbados.

Sampeyan isih bakal nemokake iwak mabur ing menu ing restoran ing saindhenging pulo. Iwak mabur enak dimasak kanthi gampang, kanthi dikukus nganggo jus jeruk asam, lan uga digoreng. Dolan maring gorengan iwak Bajan kanggo nyoba resep iwak terbang tradisional sing disuguhake dening warga lokal.

Apa iku Cou Cou?

Cou cou minangka sajian sing bakal ditemokake ing Barbados, nanging ora umum banget ing saindenging jagad. Yen sampeyan durung nate nyoba, bayangake sing padha karo polenta utawa grits ing tekstur.

Iki digawe saka kombinasi jagung lan okra. Loro bahan kasebut dicampur dadi bubur gurih. Cou cou ing Barbados minangka sajian sing anget lan nyenengake sing cocog karo sawetara masakan Bajan sing spicier - kaya iwak mabur! Iku uga apik banget karo saus pedhes, sing sampeyan bakal nemokake akeh ing masakan Bajan.

Asring, cou cou disuguhake kanthi cara tradisional, yaiku kanthi mbentuk wangun oval, nggunakake mangkok enamel. Utawa, yen sampeyan pengin bener-bener asli, sampeyan bakal nggunakake cangkang calabash, saka woh wit sing ditemokake ing alam liar ing wilayah tropis lan Amerika. Cou cou uga bisa digawe saka bahan liyane, kayata sukun, ubi utawa gedhang ijo.

Flying Fish lan Cou Cou Recipe

Sacara tradisional, wong Bajan masak resep iki ing dina Jumuah utawa Setu, nanging mesthine yen sampeyan sinau nggawe dhewe, sampeyan bisa nyiyapake kapan wae! Apike kanca lan kulawarga kanthi rasa tropis sing enak iki. Mangkene carane nggawe.

Úa:

Kanggo iwak:

  • 4 fillet iwak mabur (yen iki ora kasedhiya ing ngendi sampeyan manggon, sampeyan bisa ngganti bass laut)
  • Jus saka jeruk
  • Jiwit bubuk bawang putih
  • Salt
  • Mrico ireng
  • Kanggo bumbu:
  • 1 bawang
  • 3 bawang bombay
  • Cengkeh bawang putih 2
  • 1 sendhok teh jahe seger
  • 1 bh cili padi
  • 1 sendok teh godhong thyme
  • 1/2 sendok teh campuran rempah-rempah
  • 1 jeruk
  • 100 ml cuka
  • uyah
  • mrica ireng anyar
  • Kanggo saos:
  • 1/2 bawang bombay
  • 1 sendhok teh papak
  • 1 mrico
  • 1 tomat
  • 5 g saka thyme
  • 10 g bubuk kari
  • 5 g bubuk bawang putih
  • 6 sendhok minyak zaitun
  • 100g mentega
  • uyah
  • mrico
  • Kanggo cou cou:
  • 140 g glepung jagung
  • Banyu 620ml
  • 4 okar
  • 1 bawang
  • Thyme seger

cara:

Gawe bumbu dhisik. Gabungke kabeh bahan kanggo bumbu, kajaba cuka, ing prosesor pangan lan pulsa nganti digabungake kanthi apik. Sijine tempel menyang jar sing bisa ditutup lan tambahake cuka. Goyangake kanthi becik lan musim miturut pilihan sampeyan. Sampeyan bakal pengin ninggalake iki watara rong jam sadurunge sampeyan nggunakake, supaya sijine iki aside kanggo infuse.

  • Musim iwak karo jeruk, uyah lan mrico.
  • Sijine bahan saus menyang saucepan lan godhok nganti godhok, kanthi lenga sethithik. Tambah siji sendok teh bumbu sing wis disiapake sadurunge.
  • Ing panci kapisah, gabungke bahan kanggo cou cou, kajaba cornmeal, lan nggawa menyang godhok. Sampeyan bakal pengin iki ing panas dhuwur. Sawise masak, saring campuran lan buang bawang lan thyme. Simpen potongan okra kanggo digunakake mengko.
  • Sijine cou cou pan maneh ing panas lan nambah cornmeal, nyampur uga nganti sampeyan mbentuk campuran kandel. Tambah ing okra.
  • Sajian siap disajikan! Selehake cou cou ing piring lan ndhuwur saben sajian karo fillet iwak lan bantuan sehat saka sauce lan seneng rasa Barbados! Utawa mbok menawa, lelungan menyang swarga pulo sing nyenengake iki.

Bener saka Sandal Resor Barbados

Cara paling apik kanggo ngrasakake gaya Barbados yaiku ngunjungi Republik Baru Barbados!

  • #barbados
  • #iwak mabur
  • #cuwuk
Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar