Akeh Penerbangan Langsung Antarane AS lan China Ditunda

Maskapai Cina
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mabur kanthi penerbangan langsung antarane Amerika Serikat lan China dadi masalah serius, lan COVID mung ora dadi sebabe.

Print Friendly, PDF & Email

Pamrentah AS dina iki ngumumake penundaan 44 penerbangan dening Chinese Airlines antarane negara loro kasebut.

Iki minangka tanggapan babagan langkah sing padha dening Panguwasa China sing nundha operator AS supaya terus mabur. Alesan kanggo China yaiku wabah COVID-19 ing Amerika Serikat.

Penundaan paling anyar bakal diwiwiti tanggal 30 Januari karo Xiamen Airlines ora diidini penerbangan saka Los Angeles-menyang-Xiamen. Penundaan iki disetel nganti 29 Maret, miturut Departemen Perhubungan AS.

China Southern Airlines lan Southern Eastern Airlines uga kena pengaruh.

Panguwasa China nundha penerbangan 20 United Airlines, 10 American Airlines, lan 14 Delta Air Lines sawise sawetara penumpang positif COVID-19. Ing dina Selasa, Departemen Perhubungan ngerteni manawa pamrentah China ngumumake pembatalan penerbangan AS anyar.

Liu Pengyu, juru wicoro Kedutaan Besar China ing Washington marang Reuters, kabijakan kanggo penerbangan penumpang internasional sing mlebu ing China wis "diterapake kanthi padha karo maskapai China lan manca kanthi cara sing adil, mbukak lan transparan. Ing wektu sing padha, kedutaan besar kasebut ngritik langkah AS marang maskapai berbasis China minangka ora wajar.

Maskapai kanggo Amerika ndhukung penundaan saka pamrentah AS kanggo njamin perawatan sing adil marang maskapai AS ing pasar China.

Departemen Perhubungan ujar manawa Prancis lan Jerman nindakake tumindak sing padha marang tumindak COVID-19 China. Jarene penundaan China saka 44 penerbangan kasebut "ora ngganggu kepentingan umum lan njamin tumindak remedial sing proporsional."

Dheweke nambahake manawa "tumindak sepihak China marang operator AS sing jenenge ora konsisten" karo persetujuan bilateral.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar