Uji Coba Klinis Anyar Njelajah Stimulasi Otak Jero kanggo Nambani Alzheimer

ditulis dening editor

Dokter Allegheny Health Network (AHN) wis melu uji klinis sing penting kanggo njelajah safety lan khasiat terapi stimulasi otak jero kanggo nambani penyakit Alzheimer. Dipimpin dening Donald Whiting, MD, ketua AHN's Neurosciences Institute, Kepala Petugas Medis kanggo AHN, lan pionir ing panggunaan DBS kanggo nambani macem-macem kondisi neurologis sing ngrusak, Advance II Study minangka uji klinis fase 3 internasional sing ditawakake mung. ing pusat medis sing dipilih ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

"Kita wis ngerti saka nggunakake DBS kanggo meh rong puluh taun kanggo nambani kelainan gerakan kayata Parkinson lan tremor penting sing prosedur punika therapy aman lan umume uga-ngtoleransi," ngandika Dr. Whiting. Luwih saka 160,000 wong ing saindenging jagad wis nampa terapi DBS kanggo kahanan kasebut.

AHN minangka salah siji saka mung 20 situs ing Amerika Serikat sing dipilih kanggo melu ing Advance II Study sing uga ditindakake ing Kanada lan Jerman.

Penyakit Alzheimer minangka wangun demensia sing paling umum. Kira-kira 6.2 yuta, utawa siji saka sangang Amerika umur 65 lan lawas sing manggon karo Alzheimer; 72 persen umur 75 utawa luwih. Alzheimer minangka penyakit sing progresif lan ing tahap pungkasan, neuron ing bagean otak sing ngidini wong bisa nindakake fungsi awak dhasar, kayata mlaku lan ngulu kena pengaruh. Penyakit iki pungkasane fatal lan ora ana obat sing dikawruhi. 

DBS kanggo Alzheimer nyakup panggunaan piranti sing ditanem sing padha karo alat pacu jantung lan rong kabel sing dipasang sing ngirim pulsa listrik entheng langsung menyang area otak sing diarani fornix (DBS-f), sing ana gandhengane karo memori lan sinau. Stimulasi listrik dipercaya bisa ngaktifake sirkuit memori ing otak kanggo ngasah fungsine.

Sinau kanthi acak, buta kaping pindho bakal suwene patang taun kanggo para peserta, sing saben-saben bakal ngalami penilaian Alzheimer standar sadurunge ditanem neurostimulator. Asil evaluasi fisik, psikologis, lan kognitif iki bakal digunakake minangka pangukuran baseline amarga ditaksir kanthi rutin kanggo tingkat perkembangan Alzheimer sajrone wektu sinau.

Sawise implantasi, rong pertiga pasien bakal diacak supaya neurostimulator diaktifake lan siji-katelu bakal mandhegake piranti kasebut. Pasien sing piranti mati nalika wiwitan sinau bakal diaktifake sawise 12 wulan.

Saindhenging uji klinis, peserta sinau bakal dipantau dening tim multidisiplin ahli saraf AHN, psikiater lan ahli bedah saraf, kalebu Dr. Whiting lan sesama ahli bedah saraf AHN lan spesialis DBS Nestor Tomycz, MD.

Kanggo lolos uji coba, pasien kudu umur 65 utawa luwih, didiagnosis Alzheimer entheng, sehat, lan duwe pengasuh sing ditunjuk utawa anggota kulawarga sing bakal ngancani dheweke menyang dokter.

"Asil saka fase sadurungé saka uji klinis iki njanjeni lan nuduhake perawatan bisa entuk manfaat kanggo pasien Alzheimer entheng kanthi stabil lan ningkatake fungsi kognitif," ujare Dr. Whiting. "Kanggo ujar manawa asil sing sukses saka panliten iki bisa dadi owah-owahan urip kanggo mayuta-yuta wong Amerika sing kena pengaruh penyakit fatal iki dudu understatement. Kita seneng dadi salah sawijining klompok bedhah sing misuwur ing saindenging jagad sing nawakake akses pasien Alzheimer menyang inovasi iki.

Ing pimpinan Dr. Whiting, Rumah Sakit Umum Allegheny AHN wis suwe dadi pimpinan ing upaya perintis kanggo nggunakake stimulasi otak jero. Rumah sakit kasebut minangka sing pertama ing Pennsylvania kulon sing nggunakake teknologi kasebut kanggo nambani tremor penting lan Penyakit Parkinson, lan paling anyar, Dr. Whiting lan timnya miwiti fase kapindho uji klinis sing njelajah khasiat DBS kanggo mbantu ngatasi obesitas morbid.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

2 Komentar

  • Bojoku didiagnosa penyakit Parkinson awal ing umur 67. Gejala kasebut yaiku shuffling saka sikil, wicara slurred, wicara volume kurang, degradasi tulisan tangan, katrampilan nyopir sing nggegirisi, lan lengen tengen ditahan ing sudut 45 derajat. Dheweke diselehake ing Sinemet suwene 7 sasi lan banjur Sifrol lan rotigotine dienalake sing ngganti Sinemet nanging kudu mandheg amarga efek samping. Kita nyoba saben tembakan sing kasedhiya nanging ora ana sing bisa digunakake. Ora ana kemajuan kanggo nemokake perawatan sing bisa dipercaya, aku mandheg obat amarga efek samping. Penyedhiya perawatan kita ngenalake perawatan jamu Kycuyu Health Clinic Parkinson. Pangobatan kasebut minangka keajaiban. Bojoku wis pulih kanthi signifikan! Dolan maring kycuyuhealthclinic. co m

  • Bojoku didiagnosis penyakit Parkinson 2 taun kepungkur, nalika umure 59. Dheweke duwe postur mbengkongake, tremor, lengen tengen ora obah lan uga sensasi pulsating ing awak. Dheweke diselehake ing Senemet suwene 8 sasi banjur Siferol dienalake lan ngganti Senemet, sajrone wektu iki dheweke uga didiagnosis demensia. Dheweke wiwit ngalami halusinasi, ilang kontak karo. Suspecting iku obat aku njupuk wong saka Siferol (karo kawruh dhokter) dheweke ing PD formula herbal alami kita pesen saka TREE OF LIFE HEALTH CLINIC, gejala sing babar blas nolak liwat 3 minggu nggunakake TREE OF LIFE HEALTH penyakit Parkinson alam. rumus herbal. Dheweke saiki wis meh 61 lan nindakake kanthi apik, penyakit kasebut dibatalake! (ww w. treeoflifeherbalclinic.com)