Ahli Bedah CHOP Pisah Kembar Siam Sing Saiki Omah

ditulis dening editor

Sawise meh setaun ing perawatan intensif ing Rumah Sakit Anak Philadelphia (CHOP), kembar siam umur 10 wulan Addison (Addy) lan Lilianna (Lily) Altobelli kasil dipisahake dening ahli bedah CHOP tanggal 13 Oktober 2021. Saiki omah ing Chicago, bocah-bocah wadon padha lair disambungake ing padharan lan dodo, kondisi dikenal minangka thoraco-omphalopagus kembar, tegesé padha sambungan ati, diaphragm, dodo lan tembok weteng.

Print Friendly, PDF & Email

Tim bedah sing melu luwih saka rong lusin spesialis, kalebu ahli bedah umum, ahli anestesi, ahli radiologi, ahli bedah kardiotoraks, lan ahli bedah plastik, ngentekake kira-kira 10 jam misahake bocah-bocah wadon. Sawise kembar wis dipisahake, tim bedhah dibagi dadi loro lan mbangun maneh dodo lan tembok weteng saben bocah wadon, nggunakake lapisan bolong lan teknik operasi plastik kanggo nyetabilake saben bayi.

"Misah kembar conjoined tansah tantangan amarga saben set siji saka kembar iku unik, lan kabeh padha duwe tantangan beda lan pertimbangan anatomi," ngandika timbal bedah Holly L. Hedrick, MD, nekani pediatrik lan jabang bayi bedah ing Divisi saka Pediatric Umum. , Bedah Thoracic lan Fetal ing Rumah Sakit Anak Philadelphia. "Cara kerja tim kita, pancen luar biasa lan khusus, kanthi akeh wong sing padha teka bebarengan kanggo nggayuh tujuan sing padha. Addy lan Lily apik-apik, lan pangarep-arep supaya dheweke bisa urip kanthi seneng.

Saka Diagnosis nganti Pangiriman

Perjalanan Addy lan Lily diwiwiti nalika didiagnosa prenatal nalika janjian ultrasonik 20 minggu. Sadurunge janjian kasebut, wong tuwa Maggie lan Dom Altobelli nganggep yen dheweke duwe bayi siji, nanging gambar ultrasonik nuduhake yen Maggie ora mung ngandhut loro janin nanging uga dipasang ing weteng.

Kembar siam langka, mung dumadi ing 1 saka 50,000 lair. Pasangan kasebut dirujuk menyang CHOP kanggo evaluasi luwih lanjut, amarga rumah sakit kasebut minangka salah sawijining sawetara ing negara kasebut kanthi pengalaman misahake kembar siam. Luwih saka 28 pasangan kembar siam wis dipisahake ing CHOP wiwit taun 1957, sing paling akeh ing rumah sakit ing negara kasebut.

Pasangan kasebut ketemu karo spesialis ing CHOP Richard D. Wood Jr. Pusat Diagnosis lan Perawatan Janin, ing ngendi Maggie ngalami tes prenatal sing ekstensif kanggo nemtokake manawa bisa misahake kembar kasebut, adhedhasar sambungan lan anatomi bareng. Dokter nemokake manawa bocah-bocah wadon kasebut duwe dada lan tembok weteng, diafragma, lan ati, kembar kasebut duwe ati sing sehat lan sehat. Pepati sing dienggo bareng uga cukup gedhe kanggo dibagi, dadi calon sing apik kanggo operasi pamisahan.

Sawise pirang-pirang wulan ngrencanakake pangiriman beresiko dhuwur liwat C-section, dipimpin dening Julie S. Moldenhauer, MD, Direktur Layanan Kebidanan, Addy lan Lily lair tanggal 18 November 2020 ing Garbose Family Special Delivery Unit (SDU), Unit pelayanan rawat inap CHOP. Dheweke ngenteni patang wulan ing Unit Perawatan Intensif Bayi / Bayi (N/IICU), banjur nem wulan ing Unit Perawatan Intensif Pediatrik (PICU). Ahli bedah plastik CHOP David W. Low, MD, nglebokake ekspansi kulit kanggo ngegetake kulit bocah-bocah wadon minangka persiapan kanggo operasi pemisahan. Kaya balon cilik sing bisa dilipat, ekspansi kulit mboko sithik nggedhekake liwat injeksi, ngetokake kulit kanthi alon-alon supaya saben bocah wadon duwe kulit sing cukup kanggo nutupi tembok dada lan weteng sawise pisah.

A Bedah Komplek

Sawise kembar wis stabil lan ana kulit cukup kanggo jangkoan nyukupi sawise pemisahan, padha siap kanggo surgery. Sewulan sadurunge operasi, tim bedah ketemu saben minggu, mriksa gambar ultrasonik bola-bali kanggo nyinaoni pasokan getih ing ati bocah-bocah wadon, supaya bisa ngetutake aliran getih lan ing ngendi pembuluh darah bocah wadon nyabrang. Ahli radiologi CHOP nggawe model 3D, sing digabungake kaya potongan Lego®, supaya tim bedah bisa ngerti hubungane anatomi bareng bocah-bocah wadon lan praktek operasi ing latihan mlaku-mlaku, kayata latihan busana kanggo dina operasi.

Tanggal 13 Oktober 2021, sawise pirang-pirang wulan persiapan, Addy lan Lily nindakake operasi 10 jam lan resmi dipisahake ing jam 2:38 sore Radiologi ana sajrone operasi kanggo nggawe peta struktur ati sing penting nganggo ultrasonik. Sawise bocah-bocah wadon dipisahake, tim bedah dibagi dadi loro lan kudu kerja stabilisasi saben bocah wadon lan mbangun maneh dodo lan tembok weteng. Stephanie Fuller, MD, ahli bedah kardiotoraks, ngikat duktus arteriosus paten bocah-bocah wadon lan nggawe manawa jantung bocah-bocah wadon ana ing posisi sing bener lan bisa digunakake kanthi apik. Dokter bedah plastik nempatake rong lapisan bolong - siji sauntara, siji permanen - ing tembok weteng lan dada kembar lan banjur ditutupi karo kulit sing wis digawe dowo sajrone pirang-pirang wulan nalika bocah-bocah wadon ana ing PICU. 

Nalika bocah-bocah wadon metu saka operasi, Maggie lan Dom weruh putriné dipisahake kanggo pisanan.

"Kanggo ndeleng wong-wong mau karo awak dhewe - awak padha sampurna - iku apik tenan," ngandika Maggie. "Iku mung ora bisa diterangake."

Ngarep kanggo Preinan

Tanggal 1 Desember 2021, Altobellis pungkasane mabur menyang Chicago - siji kembar sekaligus, kanthi siji wong tuwa - sawise manggon ing Philadelphia luwih saka setahun. Kembar kasebut ngenteni rong minggu ing Rumah Sakit Anak Lurie ing sangisore perawatan tim medis sing bakal ndhukung dheweke luwih cedhak karo omah. Bocah-bocah wadon padha dibuwang pas wektune Natal lan teka ing omah golek pekarangan sing dihias karo tanggane. Padha nglampahi liburan bebarengan ing ngarep minangka kulawarga papat.

Addy lan Lily isih duwe tabung trakeostomi lan ventilator kanggo mbantu ambegan, amarga butuh wektu kanggo ngembangake otot lan nyetel napas dhewe. Ing wayahe, dheweke bakal disapih saka ventilator.

"Kita miwiti buku anyar - dudu bab anyar, nanging buku anyar," ujare Dom. "Kita miwiti buku anyar kanggo bocah-bocah wadon, lan ana buku Addy, lan ana buku Lily."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar