Path Anyar Nuju Diagnosis COVID-19 Luwih Cepet Dipasang ing Emas

ditulis dening editor

Peneliti nggunakake nanopartikel emas kanggo ngembangake platform diagnostik molekuler anyar sing nyuda wektu sing dibutuhake kanggo deteksi COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

Panyebaran COVID-19 kanthi cepet, penyakit sing disebabake dening virus SARS-CoV-2, nyebabake krisis kesehatan masyarakat ing saindenging jagad. Deteksi awal lan isolasi COVID-19 minangka kunci kanggo ngontrol panularan penyakit lan nglindhungi populasi sing rawan. Standar saiki kanggo diagnosis COVID-19 yaiku reverse transcriptase-polymerase chain reaction (RT-PCR), sawijining teknik ing ngendi gen virus dideteksi sawise ngalami pirang-pirang siklus amplifikasi. Nanging, teknik iki mbutuhake wektu, nggawe backlog tes ing pusat diagnostik lan nyebabake diagnosis telat.      

Ing panaliten anyar sing diterbitake ing Biosensors and Bioelectronics, peneliti saka Korea lan China wis ngenalake platform berbasis nanoteknologi novel sing bisa nyepetake wektu sing dibutuhake kanggo diagnosis COVID-19. Platform deteksi Raman (SERS) -PCR sing ditingkatake permukaan-disiapake nggunakake nanopartikel emas (AuNPs) ing rongga substrat Au 'nanodimple' (AuNDSs) - bisa ndeteksi gen virus sawise mung 8 siklus amplifikasi. Sing meh siji-katelu saka jumlah sing dibutuhake karo RT-PCR konvensional.

"RT-PCR konvensional adhedhasar deteksi sinyal fluoresensi, dadi 3-4 jam dibutuhake kanggo ndeteksi SARS-CoV-2. Kacepetan iki ora cukup nimbang sepira cepete COVID-19 nyebar. We wanted kanggo golek cara kanggo Cut wektu iki paling dening setengah,” ngandika Prof. Jaebum Choo, nerangake motivasi konco sinau. Untunge jawabane ora adoh banget. Ing panaliten sadurunge sing diterbitake ing 2021, tim Prof. Choo wis ngembangake platform deteksi novel ing ngendi sinyal SERS sensitivitas dhuwur diprodhuksi dening AuNPs sing disusun kanthi seragam ing rongga AuNDS liwat teknik sing diarani hibridisasi DNA. Adhedhasar panemuan sadurunge iki, Prof. Choo lan timnya ngembangake platform SERS-PCR novel kanggo diagnosis COVID-19.

Assay SERS-PCR sing mentas dikembangake nggunakake sinyal SERS kanggo ndeteksi "jembatan DNA" - probe DNA cilik sing alon-alon rusak ing ngarsane gen virus target. Mula, ing conto saka pasien sing positif COVID-19, konsentrasi DNA jembatan (lan mula sinyal SERS) terus mudhun kanthi siklus PCR sing progresif. Beda, nalika SARS-CoV-2 ora ana, sinyal SERS tetep ora owah.

Tim kasebut nguji efektifitas sistem kasebut nggunakake rong penanda target SARS-CoV-2, yaiku, protein amplop (E) lan gen RNA polimerase (RdRp) sing gumantung karo RNA saka SARS-CoV-2. Nalika 25 siklus dibutuhake kanggo deteksi berbasis RT-PCR, platform SERS-PCR berbasis AuNDS mung mbutuhake 8 siklus, kanthi nyuda durasi tes. "Sanajan asil kita minangka pambuka, nanging menehi bukti-konsep penting kanggo validitas SERS-PCR minangka teknik diagnostik. Teknik SERS-PCR berbasis AuNDS minangka platform diagnostik molekuler anyar sing bisa nyepetake wektu sing dibutuhake kanggo deteksi gen dibandhingake karo teknik RT-PCR konvensional. Model iki bisa luwih ditambahi kanthi nggabungake sampler otomatis kanggo ngembangake sistem diagnostik molekuler generasi sabanjure, "jelas Prof. Choo.

Pancen, SERS-PCR bisa dadi alat penting ing arsenal kita nglawan pandemi COVID-19. Bisa uga nggawe owah-owahan paradigma ing bidang diagnostik molekuler, ngowahi cara ndeteksi penyakit infèksius lan ngatasi epidemi ing mangsa ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar