Data Klinis Positif Anyar ing Pasien Kanker Gastrointestinal

ditulis dening editor

Mirati Therapeutics, Inc., perusahaan onkologi sing ditargetake tahap klinis, dina iki ngumumake asil positif saka klompok Fase 2 saka studi KRYSTAL-1 sing ngevaluasi adagrasib ing dosis BID 600mg ing pasien karo adenokarsinoma duktal pankreas sing wis diobati lan tumor gastrointestinal (GI) liyane. nduweni mutasi KRASG12C, kalebu kanker saluran empedu, apendiks, usus cilik, persimpangan gastro-esophageal, lan esofagus. Asil nuduhake yen adagrasib nuduhake aktivitas klinis sing signifikan lan kontrol penyakit sing amba.

Print Friendly, PDF & Email

Temuan kasebut (Abstrak # 519) bakal ditampilake dina iki jam 10:00 ET sajrone sesi abstrak kanthi cepet ing Simposium Kanker Gastrointestinal (GI) American Society for Clinical Oncology (ASCO) 2022.      

Dr. Tanios S. Bekaii-Saab, peneliti saka studi KRYSTAL-1, komentar, "Kanker gastrointestinal minangka sawetara kanker sing paling umum lan terus digandhengake karo asil kaslametané sing ora apik sanajan ana kemajuan anyar, utamane ing pasien sing duwe tumor GI. mutasi KRAG12C. Data klinis anyar sing ditampilake ing ASCO GI nuduhake yen adagrasib, inhibitor KRASG12C, nuduhake aktivitas klinis sing janjeni ing pasien kanker pankreas lan tumor GI liyane. Temuan kasebut adhedhasar data klinis adagrasib positif sing dilaporake sadurunge ing kanker kolorektal lan pankreas, lan nyemangati banget, njamin penyelidikan luwih lanjut babagan adagrasib ing setelan iki.

Ringkesan Asil Klinis

• Wiwit tanggal 10 September 2021, subset pasien kanker GI sing duwe mutasi KRASG12C sing didaftar ing lengen monoterapi adagrasib (n=30) nampa paling ora rong baris sadurunge terapi antikanker sistemik, lan duwe tindak lanjut rata-rata 6.3 sasi .

• Saka pasien sing bisa dievaluasi (n=27), tingkat respon objektif (ORR) yaiku 41% lan tingkat kontrol penyakit (DCR) yaiku 100%. Ing pasien sing bisa dievaluasi karo kanker pankreas (n = 10), tingkat respon (RR) yaiku 50%, kalebu 1 respon parsial sing durung dikonfirmasi (PR); durasi respon rata-rata (mDOR) yaiku 7.0 sasi, kanthi rata-rata tindak lanjut 8.1 sasi. Ing pasien karo tumor GI liyane (n = 17), RR yaiku 35%, kanthi rong PR sing durung dikonfirmasi; mDOR ana 7.9 sasi ing patients iki, karo rata-rata tindakake munggah 6.3 sasi.

• Median progression free survival (mPFS) ing pasien kanker pankreas yaiku 6.6 sasi (95% Confidence Interval, CI: 1.0, 9.7), lan ing pasien karo tumor GI liyane, mPFS yaiku 7.9 sasi (95% CI 6.90- 11.30).

• Ing subset sakabèhé pasien kanker GI sing mutasi KRASG12C sing dievaluasi ing kohort iki, adagrasib ditrima kanthi apik, kanthi profil safety sing bisa diatur. Efek samping sing gegandhengan karo perawatan kelas 3/4 (TRAEs) diamati ing 27% pasien sing diobati karo adagrasib, tanpa TRAE sing nyebabake penghentian perawatan, lan ora ana TRAE Grade 5 sing diamati.

"Kita yakin adagrasib nduweni profil molekuler sing dibedakake, lan data sing ditampilake ing ASCO GI luwih ndhukung profil potensial paling apik ing kelas," ujare Charles M. Baum, MD, Ph.D., pangadeg, presiden lan kepala riset lan pembangunan, Mirati Therapeutics, Inc. "Asil nuduhake kegiatan klinis positif ing patients karo kanker GI mutasi KRASG12C diobati karo agen tunggal adagrasib, utamané ing kanker pankreas ing ngendi pilihan diwatesi. Kita terus ngevaluasi adagrasib kanthi agresif minangka agen tunggal lan digabungake karo obat kanker liyane ing rencana pangembangan sing amba kanggo mbantu luwih akeh wong sing nandhang kanker.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar