Pendekatan Anyar kanggo Nyegah Efek Samping Serius saka Terapi Kekebalan Kanker

ditulis dening editor

Para ahli ing laporan Cincinnati Children, ing tikus, yen perawatan antibodi bisa ningkatake kaslametan nalika ana jinis 'badai sitokin' tartamtu.

Print Friendly, PDF & Email

Apa bocah-bocah sing nandhang penyakit otoimun sing langka utawa pasien kanker sing golek terapi kekebalan anyar sing njanjeni, luwih akeh wong sing sinau babagan reaksi berlebihan sistem kekebalan sing asring mateni sing diarani "badai sitokin."              

Klinik lan ilmuwan sing wis suwe ngerti babagan badai sitokin uga ngerti manawa akeh faktor sing bisa nyebabake, lan mung sawetara perawatan sing bisa nyuda. Saiki, tim saka Cincinnati Children nglaporake sukses ing tahap awal kanggo nylametake sawetara badai sitokin kanthi ngganggu sinyal sing metu saka sel T sing diaktifake ing sistem kekebalan awak. 

Temuan rinci diterbitake 21 Januari 2022, ing Science Immunology. Panaliten kasebut duwe telung panulis utama: Margaret McDaniel, Aakanksha Jain, lan Amanpreet Singh Chawla, PhD, kabeh biyen karo Cincinnati Children's. Penulis senior sing cocog yaiku Chandrashekhar Pasare, DVM, PhD, Profesor, Divisi Imunobiologi lan Co-Direktur Pusat Inflamasi lan Toleransi ing Cincinnati Children's.

"Penemuan iki penting amarga kita wis nuduhake, ing tikus, yen jalur inflamasi sistemik sing ana ing badai sitokin sing didorong dening sel T iki bisa dikurangi," ujare Pasare. "Mbutuhake luwih akeh pakaryan kanggo ngonfirmasi manawa pendekatan sing digunakake ing tikus uga bisa aman lan efektif kanggo manungsa. Nanging saiki kita duwe target sing jelas sing kudu ditindakake.

Apa iku badai sitokin?

Sitokin minangka protèin cilik sing disekresi déning saben jinis sel. Welasan sitokin sing dikenal nindakake macem-macem fungsi sing penting lan normal. Ing sistem kekebalan, sitokin mbantu nuntun sel T lan sel kekebalan liyane kanggo nyerang lan mbusak virus lan bakteri sing nyerang uga nglawan kanker.

Nanging kadhangkala, "badai" sitokin nyebabake akeh sel T ing perang. Asilé bisa dadi inflamasi sing berlebihan sing bisa nyebabake karusakan sing ekstrem, malah fatal ing jaringan sehat.

Panaliten anyar kasebut nuduhake proses sinyal ing tingkat molekuler. Tim kasebut nglaporake manawa paling ora ana rong jalur independen sing nyebabake inflamasi ing awak. Nalika ana path inflammation kondhang lan mapan kanggo nanggepi invaders njaba, karya iki njlèntrèhaké dalan kurang dimangertèni sing drive "steril" utawa non-infèksi-related aktivitas imun.

Kabar pangarep-arep kanggo perawatan kanker

Loro pangembangan perawatan kanker sing paling nyenengake ing taun-taun pungkasan yaiku pangembangan inhibitor checkpoint lan terapi sel T reseptor antigen chimeric (CAR-T). Wangun perawatan iki mbantu sel T ndeteksi lan ngrusak sel kanker sing sadurunge nyingkiri pertahanan alami awak.

Sawetara obat adhedhasar teknologi CAR-T disetujoni kanggo ngobati paten sing nglawan limfoma sel B gedhe (DLBCL), limfoma folikel, limfoma sel mantel, multiple myeloma, lan leukemia limfoblastik akut sel B (ALL). Sauntara kuwi. sawetara inhibitor checkpoint mbantu wong kanker paru-paru, kanker payudara lan sawetara malignancies liyane. Pangobatan kasebut kalebu atezolizumab (Tecentriq), avelumab (Bavencio), cemiplimab (Libtayo), dostarlimab (Jemperli), durvalumab (Imfinzi), ipilimumab (Yervoy), nivolumab (Opdivo), lan pembrolizumab (Keytruda).

Nanging, kanggo sawetara pasien, perawatan kasebut bisa ngidini swarms sel T nakal nyerang jaringan sehat uga kanker. Ing seri eksperimen tikus lan laboratorium, tim riset ing Cincinnati Children laporan nglacak sumber inflamasi asil saka tumindak sel T iki lan nduduhake cara kanggo nyegah.

"Kita wis nemtokake simpul sinyal kritis sing digunakake dening sel T memori efektor (TEM) kanggo nggerakake program proinflamasi sing amba ing sistem kekebalan bawaan," ujare Pasare. "Kita nemokake manawa keracunan sitokin lan patologi otoimun bisa diluwari kanthi lengkap ing pirang-pirang model inflamasi sing didorong sel T kanthi ngganggu sinyal kasebut liwat panyuntingan gen utawa kanthi senyawa molekul cilik."

Tanpa perawatan, 100 persen tikus sing disebabake ngalami badai sitokin kaya sing dipicu dening terapi CAR-T mati sajrone limang dina. Nanging 80 persen tikus sing diobati karo antibodi kanggo mblokir sinyal sing asale saka sel T sing diaktifake slamet paling ora pitung dina.

Penemuan ora ditrapake kanggo COVID-19

Akeh wong sing kena infeksi parah saka virus SARS-CoV-2 uga nandhang badai sitokin. Nanging, ana bedane penting ing antarane inflamasi sistemik sing dipicu dening infeksi virus lan inflamasi "steril" sing disebabake dening sel T sing diaktifake.

"Kita wis nemtokake klompok gen sing diakibatake kanthi unik dening sel TEM sing ora melu respon infeksi virus utawa bakteri," ujare Pasare. "Iki nuduhake evolusi sing beda saka rong mekanisme aktivasi bawaan iki."

Langkah-langkah sabanjure

Ing teori, perawatan antibodi sing padha karo sing digunakake ing studi tikus bisa diwenehake marang pasien kanker sadurunge nampa terapi CAR-T. Nanging luwih akeh riset dibutuhake kanggo nemtokake manawa pendekatan kasebut cukup aman kanggo dites ing uji klinis manungsa.

Saliyane nggawe wangun perawatan kanker sing bisa diakses luwih akeh wong, ngontrol jalur inflamasi steril iki bisa uga migunani kanggo bocah sing lair kanthi salah siji saka telung penyakit otoimun sing langka banget, kalebu sindrom IPEX, sing disebabake mutasi gen FOXP3; penyakit CHAI, sing disebabake malfunctions saka gen CTLA-4; lan penyakit LATIAE, disebabake mutasi gen LRBA. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar