Peran Owah-owahan Iklim Saiki Nambah Tingkat Alergi

ditulis dening editor

Tinjauan anyar nyorot kontribusi sinergis saka owah-owahan iklim lan polusi udara marang penyakit pernapasan alergi.

Print Friendly, PDF & Email

Owah-owahan iklim, sing diwujudake ing suhu sing mundhak, polusi sing lumpuh, banjir sing ngrusak, lan kekeringan sing kuat, nyebabake jutaan individu ing saindenging jagad. Tambah ing tingkat alergi ambegan sing ana hubungane karo polusi kaya asma, rhinitis, lan demam hay sajrone taun-taun pungkasan bisa uga disebabake dening efek saka owah-owahan iklim. Nanging, nalika efek individu saka suhu mundhak lan polusi udara ing penyakit alergi iki wis diteliti, ringkesan lengkap babagan carane faktor-faktor kasebut mengaruhi saben liyane nganti saiki ora kasedhiya.      

Ing review diterbitake ing Chinese Medical Journal tanggal 5 Juli 2020, peneliti wis ngringkes kerumitan carane owah-owahan iklim, polusi udara, lan alergen udhara kaya serbuk sari lan spora sinergis nyumbang kanggo penyakit pernapasan. Dheweke ngrembug kepiye owah-owahan iklim, kalebu suhu sing ekstrem, bisa langsung mengaruhi saluran pernapasan lan nyebabake penyakit alergi. Kajaba iku, dheweke uga nyorot peran bencana alam kayata badai petir, banjir, kebakaran hutan, lan badai bledug kanggo nambah generasi lan distribusi alergen sing ditularake ing udhara lan nyuda kualitas udara, saengga bisa nyebabake kesehatan manungsa. Ringkesan artikel kasebut ditampilake ing video ing YouTube.

Sakabèhé, review kasebut ngelingake marang risiko kesehatan sing luwih gedhe ing mangsa ngarep amarga efek timbal balik lan multiplikatif saka alergen panas lan hawa ing polusi udara. "Proyeksi kita nuduhake yen tingkat partikel partikel lan ozon ing udhara bakal mundhak kanthi pemanasan iklim, lan suhu sing mundhak lan tingkat CO2 bisa uga nambah tingkat alergen sing ditularake ing udara, nambah risiko penyakit pernapasan alergi," ujare Prof. Cun-Rui Huang, sing mimpin sinau.

Bebarengan, laporan iki dadi panggilan-kanggo-tumindak kanggo riset, pangembangan, lan upaya advokasi saka profesional kesehatan, nggawe dhasar kanggo strategi kesehatan masyarakat sing luwih efektif. "Langkah-langkah perencanaan kutha sing prasaja kaya nggawe zona penyangga polusi udara sing kurang ing sekitar wilayah pemukiman, nandur tanduran non-alergi, lan pruning pager sadurunge ngembang bisa nyuda paparan beracun lan nyuda risiko kesehatan. Sistem pemantauan cuaca lan peringatan uga bisa mbantu panguwasa nglindhungi populasi sing rawan kayata warga kutha lan bocah-bocah saka penyakit kasebut, "ujare Prof. Huang, lan nambahake pendekatan kasebut bakal dadi penting kanggo nyuda dampak kesehatan saka penyakit alergi pernapasan ing mangsa ngarep.

Pancen, upaya kolektif dibutuhake kanggo njunjung hak individu kanggo nyedhot hawa sing resik.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar