omah-omahé Champagne Prancis ngrayakake taun rekor kanggo bubbly

omah-omahé Champagne Prancis ngrayakake taun rekor kanggo bubbly
omah-omahé Champagne Prancis ngrayakake taun rekor kanggo bubbly
ditulis dening Harry Johnson

Jumlah kiriman Champagne mundhak 32% dadi 322 yuta botol, sanajan ana efek kunci pandemik COVID-19, sing nyebabake akeh bar lan restoran ditutup.

Print Friendly, PDF & Email

Asosiasi perdagangan produsen sampanye Prancis nyathet rekor penjualan lan ekspor 2021 panggang minggu iki.

Le Comité Interprofessionnel du vin de Champagne, sing makili luwih saka 16,000 petani anggur Prancis lan 320 omah sampanye, ngumumake yen France ngekspor 180 yuta botol sampanye ing taun 2021, sing mundhak 38% dibandhingake taun 2020.

Jumlah kiriman mundhak 32% dadi 322 yuta botol, sanajan ana efek kunci pandemik COVID-19, sing nyebabake akeh bar lan restoran ditutup.

Sakabèhé, dodolan global nyathet rekor kira-kira $6.2 milyar.

"Pemulihan iki minangka kejutan sambutan kanggo wong-wong Champagne sawise 2020 masalah (kanthi angka mudhun 18%) kena pengaruh saka penutupan titik konsumsi utama lan kekurangan acara perayaan ing saindenging jagad," ujare Maxime Toubart, co- presiden saka Le Comité Interprofessionnel du vin de Champagne.

Asosiasi kasebut nglaporake manawa panjaluk wiwit alon-alon nyepetake ing April 2021, nerangake owah-owahan kanthi kasunyatan manawa "konsumen wis milih hiburan ing omah, menehi ganti rugi kanggo swasana umume surem kanthi momen conviviality lan nuduhake."

'Champagne' minangka jeneng merek eksklusif sing digunakake kanggo anggur sing diprodhuksi ing FranceWilayah Champagne, sisih lor-wétan Paris. Para petani anggur sampanye ngalami masalah ing taun 2021, kanthi wilayah sing kena frosts abot ing musim semi, sing ngrusak 30% potong, dene jamur nyebabake kerugian nganti 30% luwih akeh.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar