Panaliten anyar: Penguat vaksin COVID-19 nembak 90% efektif nglawan Omicron

Panaliten anyar: Penguat vaksin COVID-19 nembak 90% efektif nglawan Omicron
Panaliten anyar: Penguat vaksin COVID-19 nembak 90% efektif nglawan Omicron
ditulis dening Harry Johnson

Amerika kudu njaluk boosters yen paling limang sasi wis liwati wiwit padha rampung seri Pfizer utawa Moderna, nanging mayuta-yuta sing layak durung entuk.

Print Friendly, PDF & Email

Telung studi anyar dening AS Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) nuduhake manawa tembakan booster Pfizer-BioNTech lan Moderna 90% efektif kanggo nyegah wong metu saka rumah sakit sawise kena infeksi virus Omicron saka virus COVID-19.

Dosis booster wis kabukten efektif banget kanggo nyegah Omicronrumah sakit -related, miturut CDC.

Jab booster uga 82% efektif kanggo nyegah departemen darurat lan kunjungan perawatan darurat, data riset dituduhake.

Panaliten kasebut kalebu panaliten AS gedhe sing pertama kanggo ndeleng perlindungan vaksin Omicron, pejabat kesehatan ngandika.

"Wong Amerika kudu njaluk boosters yen paling ora limang sasi wis liwati wiwit rampung seri Pfizer utawa Moderna, nanging mayuta-yuta sing layak durung entuk," CDC's Emma Accorsi, salah siji saka penulis sinau ngandika.

Makalah kasebut nyuarakke riset sadurunge - kalebu pasinaon ing Jerman, Afrika Kidul lan Inggris - nuduhake vaksin sing kasedhiya kurang efektif nglawan Omicron tinimbang versi koronavirus sadurunge, nanging uga dosis booster nambah antibodi sing nglawan virus kanggo nambah kemungkinan ngindhari. infeksi simtomatik.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar