Anggur Sparkling saka Spanyol Tantangan "The Other Guys"

Gambar duweni saka E.Garely

Prancis wis ngginakaken akeh dolar marketing kahanan kita padha karo Champagne karo wektu apik, bebarengan nyemangati kita pracaya sing kabeh anggur sparkling iku Prancis. Asil? Sampanye wis dadi tembung sing ana ing ngendi-endi. Yen kita duwe nggusah kanggo kaca saka anggur sparkling otak kita langsung latches dhateng tembung Sampanye, lan kita sijine pesenan karo bartender utawa manager ing toko anggur.

Print Friendly, PDF & Email

Ing kasunyatan, saliyane Prancis (ngasilake 550 yuta botol), kita duwe pilihan sing kalebu Italia (prosecco - ngasilake 660+/- botol), Jerman (ngasilake 350 milyar botol), Spanyol (Cava. +/- ngasilake 260 yuta botol. ), lan Amerika Serikat (ngasilake 162 yuta botol) (forbes.com). Kita wis nyadari yen anggur sparkling apik banget nalika kita seneng, apik nalika kita sedih, perlu nalika dipecat, lan mung apa sing kita butuhake nalika kita positif ing tes Omicron.

Daya tarik universal kanggo anggur sparkling wis nambah produksi nganti 57 persen wiwit taun 2002 lan produksi donya udakara 2.5 milyar botol sing rada kurang saka 8 persen saka total produksi anggur ing donya 32.5 milyar botol. Alon-alon nambah permintaan lan produksi anggur sparkling yaiku Australia, Brazil, Inggris, lan Portugal.

Sparkling Wine ing Spanyol? CAVA

CAVA tegese "guwa" utawa "gudang" ing endi, ing wiwitan produksi cava, anggur berkilauan digawe lan tuwa utawa diawetake. Pembuat anggur Spanyol resmi nggunakake istilah kasebut ing taun 1970 kanggo misahake produk Spanyol saka sampanye Prancis. A cava tansah diprodhuksi karo fermentasi kapindho ing botol, lan karo paling 9 sasi botol tuwa ing lees.

Don Josep Raventos, keturunan Don Juame Codorniu (pendiri Cordorniu - salah sawijining produser cava paling gedhe ing Spanyol), nggawe botol Cava sing direkam pisanan ing wilayah Penedes, Spanyol Timur Laut. Ing wektu iku, phylloxera (serangga kaya kutu sing ngrusak kebon anggur sing kepengin weruh varietas abang ing Penedes) ninggalake wilayah kasebut kanthi mung varietas putih. Ing wektu iki, varietal putih ora bisa dipasarake nalika digawe dadi anggur sing apik. Sinau babagan sukses sampanye Prancis, Raventos nyinaoni proses kasebut, adaptasi kanggo nggawe sampanye versi Spanyol nggunakake Methode Champenoise saka varietas Spanyol sing kasedhiya Macabeo, Xarello, lan Parellada - nglairake Cava.

Sepuluh taun sabanjure, Manuel Raventos miwiti kampanye pemasaran ing saindenging Eropa kanggo Cava. Ing taun 1888, Cordorniu Cavas menangaké medali emas lan penghargaan pisanan saka pirang-pirang medali emas, sing nggawe reputasi Cava Spanyol ing njaba Spanyol.

Marketplace

Spanyol minangka eksportir anggur sparkling paling gedhe nomer telu, rada adoh saka Prancis, kanthi ekspor utamane menyang Amerika Serikat, Jerman, lan Belgia. Minangka anggur sparkling sing apik ing Spanyol, Cava digawe kanthi cara tradisional Champagne Prancis. Umumé diprodhuksi ing sektor lor-wétan negara (wilayah Penedes ing Catalonia), kanthi desa Sant Sdaurni d'Anoia minangka omah kanggo omah produksi Katalan paling gedhé. Nanging, prodhusèn nyebar ing saindhenging negara liya, utamané ing ngendi produksi Cava minangka bagéan saka Denominacion de Origen (DO). Bisa putih (blanco) utawa mawar (rosado). Varietas anggur sing paling populer yaiku Macabeo, Parellada lan Xarel-lo; Nanging, mung anggur sing diasilake kanthi cara tradisional sing bisa diwenehi label CAVA. Yen anggur diprodhuksi dening proses liyane, mesthine diarani "anggur sparkling" (vinos espumosos).

Kanggo nggawe rose cava, campuran yaiku NO NO.

Anggur kudu diprodhuksi liwat metode Saignee, nggunakake Garnacha, Pinot Noir, Trepat utawa Monastrell. Saliyane Macabeu, Parellada lan Xarel-lo, cava uga kalebu anggur Chardonnay, Pinot Noir lan Subirat.

Cava diprodhuksi ing macem-macem tingkat legi, wiwit saka garing (brut alam) liwat brut, brut cadangan, seco, semiseco, kanggo dulce (paling manis). Umume cavas non-vintage amarga campuran saka macem-macem vintages.

Cava Marketing Tantangan

Yagene tembung Champagne mili kanthi alami saka lambe kita, lan Cava bisa uga ora ana ing leksikon anggur kita? Anggur sparkling saka Spanyol dipanggonke ing pasar anggur sparkling jenuh, lan nandhang sangsara marga saka budget marketing ora nyukupi. Wong Italia wis ngentekake milyaran dolar lan Euro supaya Prosecco dadi bagian saka jargon saben dina, lan Prancis wis promosi Champagne wiwit taun 1693 (nalika Dom Pérignon "nemokake" Champagne,

Konsumen anggur sing ngerti ngurmati kuwalitas sing ana ing Cava: panen tangan, nyemprotake kabeh tandan ing tekanan cilik ing permukaan dhuwur; lees lengkap tuwa ing botol; disgorgement tangan kanggo cuvees premium; lan manut laku cara tradisional. Nalika grup anggur ngerti, lan ngormati rincian, liyane sing mung "seneng anggur," ngerteni anggur sparkling sing

Simpenan rak ing toko uga ngrugekake Cava, asring nyurung Cava nganggo anggur kendi sing murah utawa roh murah. Cuvees kualitas sing luwih dhuwur (cadangan, Gran Reserva, lan Cava del Paraje) ora manggoni papan ing otak para panuku anggur, utawa, yen ana, bisa uga ana ing bagean otak sing diarani "anggaran," meksa Cava saingan. karo anggur sparkling Inggris lan malah sawetara merek Champagne inexpensive.

Cava saya tambah populer, lan aturan anyar wis diwiwiti kanggo njaga lan nambah kualitas nggawe Dewan Regulasi saka CAVA Protected Designation of Origin. Wiwit taun 2018, Javier Pages wis mimpin organisasi kasebut nalika dheweke uga dadi Presiden Minggu Anggur Barcelona (pameran anggur internasional Spanyol).

Aturan anyar

Apa sing bakal ditindakake dening peraturan kasebut? Aturan bakal nggedhekake fitur kualitas Cava lan kalebu kabeh winegrowers lan produsen saka Designation of Origin (DO), nambah asal maksimum, lan kualitas.

Yen Cava umure luwih saka 18 sasi bakal kasebut Cava de Guarda Superior, lan digawe saka anggur saka kebon anggur sing kadhaptar ing Daftar khusus Dewan Regulasi Guara Superior, lan kudu nyukupi syarat ing ngisor iki:

a. Vines kudu paling sethithik 10 taun

b. Vines kudu organik (5 taun transisi)

c. Ngasilake maksimal 4.9 ton/hektar, produksi kapisah (bisa dilacak saka kebon anggur nganti botol)

d. Bukti vintage lan organik - ing label

1. Produksi Cavas de Guarda Superior (kalebu Cavas Reserve kanthi umur minimal 18 wulan; Gran Reserva kanthi umur minimal 30 wulan), lan Cavas d Paraje Calificado - saka plot khusus kanthi minimal 36 wulan. tuwa - kudu 100 persen organik ing taun 2025.

2. Zonasi anyar DO Cava: Comtats de Barcela, Lembah Ebro, lan Levante.

3. Nggawe sukarela label "Produser Integral" kanggo winery sing menet lan vinify 100 persen produk.

4. Zonasi lan segmentasi anyar dening Cava DO bakal katon ing label botol pisanan ing Januari 2022.

Corpinnat. Wineries Perang kanggo Merdika

Sawetara winery Spanyol wis ninggalake DO, nggawe sebutan siji-anggota: Conca del Rui Anoia amarga padha dissatisfied karo indifference sajarah Dos kanggo kualitas sing demeaning account. Corpinnat minangka jeneng anyar ing antarane anggur Spanyol sing berkilauan, lan para pendiri wis menehi rencana menyang Kementerian Pertanian Spanyol kanggo sertifikasi. Nalika / yen disetujoni, iku bakal mrikso serem saka account Cava. 

Ing 2019 sangang pabrik anggur ninggalake Cava DO kanggo mbentuk Corpinnat kanggo anggur sparkling apik. Pabrik anggur pengin nyakup Corpinnat karo DO nanging dewan regulasi ora gelem - mula dheweke lunga. Produsen anggur kasengsem nggawe anggur kanthi fokus ing terroir. Ora kaya Prancis, Spanyol ora duwe sistem klasifikasi fokus terroir, lan produser cilik anggur kualitas ing saindhenging Spanyol wis njaluk owah-owahan kanggo taun. Prodhusèn akeh sing tuku anggur saka sapa wae lan ing endi wae ing zona sing ditemtokake sacara geografis sing gedhe banget ngasilake produk industri sing murah, nyebabake sirah, lan menehi label kanthi DO sing padha, saengga meh ora bisa dibedakake dening perkebunan cilik terroir. .

Cava ora ngliwati tes sing padha karo Champagne.

Iki nyebabake kasunyatan manawa produsen cava gedhe bisa ngasilake anggur kanthi kualitas rendah kanthi klasifikasi sing padha, nglebokake produsen anggur kualitas apik kanthi sikat biasa-biasa wae. Ora ana kontrol kualitas nyebabake kasunyatan manawa judhul Cava sing misuwur ing saindenging jagad wis ilang prestise nalika pasar global kanggo boom anggur sparkling. Cava wis ilang pangsa pasar kanggo prosecco, kang cara charmat ndadekake iku sipate kurang larang kanggo gawé.

Curated Cavas

Ing acara anggur New York City anyar, disponsori dening Uni Eropa (Anggur Kualitas saka Jantung Eropah) Aku duwe kesempatan kanggo nemu sawetara Cavas. Saka anggur sparkling sing kasedhiya, ing ngisor iki minangka favoritku:

1. Anna de Codorniu. Blanc de Blancs. DO Cava-Penedes. 70 persen Chardonnay, 15 persen Parellada, 7.5 persen Macabeo, 7.5 persen Xarel.lo

Sapa Anna lan kenapa jenenge ing Cava? Anna de Codorniu kacathet minangka wanita sing ngganti sejarah winery liwat penguasaan dheweke, lan keanggunan dheweke dadi pionir tambahan saka varietal Chardonnay menyang campuran Cava.

Ing mripat, Anna menehi warna pirang sing cerah lan energik kanthi sorotan ijo sing nggawe nyenengake kanggo ndeleng amarga gelembung sing apik, terus-terusan, sregep lan terus-terusan. Irung seneng karo panemuan watu udan, jeruk oranye, lan woh tropis sing ana hubungane karo aroma sing tuwa (mikir roti panggang lan brioche). Langit seneng krim, kaasaman entheng, lan kasenengan sing tahan suwe sing nyebabake rasa manis sing dawa. Sampurna minangka aperitif, utawa karo sayuran sauteed, iwak, panganan laut lan daging panggang; stands solidly piyambak utawa gabungan karo desserts.

2. L'avi Paul Gran Reserva Brut Alam. Maset. 30 persen Xarel-lo, 25 persen Parelllada, 20 persen Chardonnay.

Paul Massan (1777) dipengeti ing L'avi Pau Cava, minangka sing pertama ing garis keturunan kulawarga. Anggur lawas (20-40 taun) ditandur kanthi kapadhetan kurang ing dhuwur 200-400 m saka permukaan laut. Umur anggur ing gudang 5 m ing ngisor lemah kanthi umur minimal 36 sasi.

Mripate nemokake warna emas, lan gelembung sing terintegrasi kanthi apik nalika irung diganjar woh-wohan, jeruk, brioche, lan almond sing mateng banget. Langit nemokake petualangan sing garing lan krim sing ndadékaké rampung sing dawa lan terus-terusan kanthi rasa manis madu lan crabapples. Pasangake karo udang lan mrico panas utawa tuangake tiram.

Kanggo informasi tambahan, klik kene.

Iki minangka seri sing fokus ing Anggur Spanyol:

Read Part 1 kene:  Spanyol Ups Game Wine: Luwih saka Sangria

Read Part 2 kene:  Anggur Spanyol: Rasakna Bedane Saiki

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, ora bisa diprodhuksi tanpa idin tinulis saka penulis.

#anggur

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Artikel sing apik banget lan lengkap babagan jagad anggur sparkling ing Spanyol. Matur nuwun Dr Elinor Barely. Ya, Aku setuju, otak kita hard-wired karo tembung Champagne kanggo kabeh sparkling. Aku kudu nglatih maneh otak kanggo mbedakake lan miwiti cavasocials.org minangka cara kanggo miwiti lan sinau babagan anggur sparkling ing Spanyol CAVA lan CORPINNAT. Iki kanggo 2022 sing cerah! lan artikel liyane babagan macem-macem Sparkling Wines ing saindenging jagad.