Survei: Sapa wong sing 'paling disenengi' ing Inggris?

Survei: Sapa wong sing 'paling disenengi' ing Inggris?
Survei: Sapa wong sing 'paling disenengi' ing Inggris?
ditulis dening Harry Johnson

Gypsies lan Irish Travelers wis dijenengi "paling disenengi" wong ing UK, karo masyarakat Muslim nyekeli Panggonan liya ing dhaftar komunitas paling ora populer.

Print Friendly, PDF & Email

Peneliti Universitas Birmingham kerja sama karo YouGov kanggo nganakake polling kanggo nemtokake "apa sing dipikirake wong Inggris babagan Islam, Muslim lan minoritas etnis lan agama liyane."

Tujuan awal riset kasebut yaiku kanggo "mbantu nerangake babagan jembar lan sifat Islamophobia ing Inggris."

Miturut asil pungkasan saka survey, Gypsies lan Irish Travelers wis dijenengi "paling disenengi" wong ing UK, kanthi komunitas Muslim nyekel papan nomer loro ing dhaptar komunitas sing paling ora populer.

Jajak pendapat kasebut nuduhake manawa 25.9% saka 1,667 responden "ngrasa negatif" marang Muslim, kanthi 9.9% ngrasa "negatif banget."

Mung Gypsies lan Wisatawan Irlandia sing dideleng luwih negatif dening masarakat Inggris, kanthi 44.6% wong sing ndeleng kanthi negatif, laporan kasebut ujar.

Sauntara kuwi, 8.5% ndeleng wong Yahudi kanthi negatif, dene 6.4% ujar babagan wong kulit ireng - lan 8.4% ujar manawa ndeleng wong kulit putih kanthi negatif.

Peneliti nyimpulake yen sikap negatif saka publik Inggris marang Gypsies lan Wisatawan Irlandia bisa diterangake ora mung liwat diskriminasi, nanging uga amarga ana "kurang sanksi umum marang kanthi terang-terangan ngakoni ora seneng."

Islamophobia ditemokake ing "loro macem-macem, ras lan agama."

"Nalika kita setuju karo definisi anyar saka istilah sing Islamophobia minangka wangun rasisme sing target Muslim, kita uga nduduhake sing manifests minangka khusu anti-agama prasangka," laporan ngandika.

Miturut penulis laporan kasebut, Dr. Stephen Jones, tabu sosial bisa mengaruhi jawaban kasebut.

"Apa menarik sampeyan bisa ndeleng ana, contone, diskriminasi marang wong ireng Afrika Karibia ing UK, nanging ing survey wong ora nyebut sing musuhan ing cara sing padha nindakake marang Muslim, ing cara sing padha kanggo Gypsies lan Irish Travelers,” ngandika.

Dr. Jones ujar manawa ana rasa manawa jinis permusuhan tartamtu luwih "ditampa kanthi umum," ngakoni alasan iki rumit: "Iki gumantung saka perwakilan media, kepemimpinan politik, macem-macem faktor sejarah lan budaya."

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar