PR ngipi elek: Emirates meksa pramugari kanggo ilang bobot

PR ngipi elek: Emirates meksa pramugari kanggo ilang bobot
PR ngipi elek: Emirates meksa pramugari kanggo ilang bobot
ditulis dening Harry Johnson

'Program Manajemen Penampilan,' dipimpin dening petugas gambar sing njamin Emirat, sing misuwur kanthi standar dhuwur lan armada pesawat modern, urip kanthi reputasi "glamor". 

Print Friendly, PDF & Email

Mantan pramugari Emirates ngandhani media manawa maskapai kasebut meksa kru kabin kanggo ngilangi bobot, saéngga nggawe ngipi elek PR kanggo Dubaioperator adhedhasar.

Miturut mantan staf Emirates, ngawasi bobot katon ing 'Program Manajemen Penampilan,' sing dipimpin dening petugas gambar sing njamin Emirates, sing misuwur kanthi standar dhuwur lan armada pesawat modern, urip kanthi reputasi "glamor". 

Karla Bayson, 36 taun, sing ninggalake maskapai kasebut ing taun 2021 sawise ngenteni sangang taun Emirat, marang Insider dheweke wis weruh sawetara kolega dheweke nampa bebaya bab bobot sing. Dheweke ngandhani outlet manawa pramugari diwenehi rong minggu kanggo ngilangi bobot sadurunge "dipriksa" maneh dening monitor. 

Mantan karyawan liyane, Maya Dukaric, ngaku yen sing diarani "polisi bobot" sok-sok mandheg kru kabin ing bandara lan ujar "Hei, bayi. Sampeyan kudu alon-alon."

Salah sawijining mantan mitra bisnis HR, sing pengin tetep anonim, ujar manawa staf bakal dipotong gaji yen ora bisa ngilangi kilogram sing dibutuhake. 

Dheweke nyaranake manawa "150 wong saka 25,000" kru kabin ing program ngawasi bobot sawayah-wayah, nambahake manawa "budaya saling ngomong karo manajemen wis umum." 

Wahyu kasebut kedadeyan sawise pramugari Duygu Karaman bubar ujar manawa dheweke mandheg kerja sawise dipantau sajrone telung taun sawise ana kanca anonim sing ngeluh yen dheweke "berat banget." Karaman, sing ngginakaken 10 taun ing Emirat, ngaku dheweke dilebokake ing rencana manajemen bobot amarga dheweke ngluwihi watesan kanthi 2 kilogram. 

"Dheweke menehi sampeyan selembar kertas A4 sing mung ujar: "Aja mangan sega, aja mangan roti," ujare Karaman marang The Mirror. "Iku kabeh wong ngerti kaya turu kanthi rutin, sing ora bisa ditindakake amarga kerja," dheweke nambah. 

Pramugari kasebut ujar manawa dheweke bakal ditarik kanggo timbangan acak sadurunge penerbangan sanajan ukurane 12 lan bobote mung 147 kilogram.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar