Apa Manager Fasilitas Sampeyan kudu Disertifikasi?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Manajer fasilitas tanggung jawab kanggo ngawasi operasi saben dina ing bangunan utawa ruang kantor. Dheweke mesthekake yen kabeh mlaku kanthi lancar lan karyawan aman lan produktif.

Print Friendly, PDF & Email

Yen sampeyan pengin nyewa manajer fasilitas anyar, ana akeh sing kudu dipikirake. Saka syarat gaji, sertifikasi manajemen fasilitas kanggo tanggung jawab proyek, ana limang pitakonan sing kudu sampeyan takon dhewe sadurunge nyewa wong.

Manajer fasilitas asring ngawasi pirang-pirang bangunan utawa kantor bebarengan, nggawe pakaryan luwih tantangan. Mangkene limang pitakonan sing kudu sampeyan takon dhewe yen sampeyan pengin nemokake manajer fasilitas sing sampurna.

1. Apa Sertifikasi?

Manajer fasilitas sing disertifikasi wis lulus ujian sing ditindakake dening Asosiasi Manajemen Fasilitas Amerika. FMAA nawakake rong tingkat sertifikasi: Manajer Fasilitas Profesional Certified lan Manajer Fasilitas Master Certified.

Sebutan CPFM mbutuhake calon supaya lulus kursus Manajemen Fasilitas Dasar CMFA lan seri ujian babagan topik kayata manajemen keamanan, penganggaran, sumber daya manusia, manajemen konstruksi, lan wilayah liyane sing ana gandhengane karo manajemen fasilitas. Calon uga kudu ngrampungake 300 jam pangembangan profesional kanggo nampa sertifikasi iki.

Kanggo entuk sebutan CPMM, calon kudu lulus tes sing padha karo sing dibutuhake kanggo CPFM. Nanging, dheweke uga kudu nuduhake keahlian ing wilayah tambahan kayata manajemen proyek, manajemen risiko, lan kelestarian. Calon sing ngrampungake kursus lan ujian kasebut bisa ngarepake $ 50k saben taun.

2. Carane Kathah Pengalaman Apa Padha Duwe?

Kandidat sing cocog bakal duwe pengalaman pirang-pirang taun ngatur bangunan gedhe utawa kompleks kantor. Iki tegese dheweke bakal ngerti carane nggawe prioritas tugas lan ngatur wong. Penting kanggo dicathet yen sawetara manajer fasilitas diwiwiti kanthi pengalaman kurang saka telung taun. Nanging, ora umum yen dheweke entuk pengalaman sing migunani sajrone magang utawa posisi sementara.

3. Apa Calon Bisa Kerja Kanthi Wong Liya?

Biasane manajer fasilitas kerja bareng karo insinyur, arsitek, kontraktor,

lan profesional liyane. Yen sampeyan nggoleki wong sing bisa kolaborasi kanthi efektif karo wong liya, goleki calon sing wis kerja karo macem-macem klompok ing sawijining perusahaan. Manajer fasilitas sing apik bakal ngerti apa sing dibutuhake saben klompok lan ngapa keputusan tartamtu digawe.

4. Bisa Nangani Kahanan Stressful?

Sawetara manajer fasilitas bisa uga dijaluk kanggo ngatasi pemadaman listrik, bencana alam, utawa kahanan darurat karyawan. Kahanan kasebut mbutuhake pamikiran sing cepet lan tumindak sing tegas. Goleki calon sing nuduhake katrampilan kepemimpinan sing kuat nalika ngadhepi kahanan sing ora nyenengake.

5. Apa ana liyane sing kudu dakweruhi babagan dheweke?

Goleki calon sing duwe rekaman sukses sing wis kabukten. Nyuwun referensi saka juragan sadurunge lan mriksa review online. Sampeyan bisa uga pengin wawancara sawetara calon sadurunge milih.

Jinis Sertifikasi Manager Fasilitas

Ana rong jinis sertifikasi manajemen fasilitas sing kasedhiya. Asosiasi Manajemen Fasilitas nawakake siji. Asosiasi Manajer Fasilitas Internasional nyedhiyakake liyane. Loro-lorone organisasi nawakake program sing padha, supaya program apa wae sing sampeyan pilih, sampeyan bisa yakin yen sampeyan wis milih dalan sing bener.

Mangkene bedane antarane rong program kasebut:

• CPFM - Program sing disertifikasi FMAA dirancang kanggo individu sing wis duwe gelar sarjana ing bisnis utawa lapangan liyane. FMAA nawakake gelar Associate of Science ing Manajemen Fasilitas bebarengan karo sertifikasi. Kanggo nduweni gelar ASFM, siswa kudu njupuk minimal 12 jam kredit ing perguruan tinggi utawa universitas terakreditasi. Siswa banjur ngrampungake sisa pendhidhikan liwat program pelatihan FMAA.

• CPMM - Program sing disertifikasi IFMA luwih fokus ing katrampilan praktis. Individu sing ngrampungake kursus IFMA Certified Professional in Building Operations nampa sertifikasi ing papat wilayah inti: perencanaan situs, operasi bangunan; pangopènan; lan efisiensi energi. Kajaba iku, dheweke sinau babagan teknologi paling anyar sing digunakake ing industri kasebut.

Loro program kasebut kalebu instruksi kelas, praktik langsung, lan ujian tulis. Sawise ngrampungake program kasebut, para calon bisa nglamar kanggo ujian sertifikasi.

Tanggung Jawab Manager Fasilitas

Manajer fasilitas ngawasi kabeh aspek bangunan utawa kompleks kantor. Tugase kalebu nggawe manawa kabeh mlaku kanthi lancar, kalebu njaga standar keamanan lan keamanan sing dhuwur. Ing ngisor iki mung sawetara tanggung jawab manajer fasilitas:

1. Njaga Standar Keamanan

Manajer fasilitas mesthekake yen saben aspek bangunan tundhuk karo pedoman kesehatan lan safety sing ketat. Contone, dheweke nggawe manawa ora ana bahan kimia mbebayani ing cedhak sumber banyu utawa papan nyiyapake panganan. Dheweke uga ngawasi kualitas udara lan njaga sistem pemanas.

2. Njaga Karyawan Aman

Manajer fasilitas kudu nglindhungi karyawan saka ciloko. Iki tegese manawa stasiun kerja nyukupi syarat ergonomis, nyedhiyakake cahya sing tepat, lan nginstal alat pemadam kebakaran. Dheweke uga kudu menehi metu darurat lan kit pertolongan cemas.

3. Njamin Efisiensi Energi

Manajer fasilitas ngawasi panggunaan energi bangunan. Dheweke kudu nganakake pemeriksaan rutin lan mesthekake yen sistem HVAC mlaku kanthi efisien. Dheweke uga kudu nginstal piranti hemat energi kayata bolam lan termostat.

4. Ngawasi Maintenance

Manajer fasilitas kudu mriksa peralatan kanthi rutin kanggo mesthekake yen bisa digunakake kanthi bener. Dheweke uga kudu njaga cathetan sing nyathet masalah sing ditemoni sajrone ndandani.

5. Ngawasi Keamanan Bangunan

Manajer fasilitas kudu nggawe manawa bangunan kasebut aman. Dheweke kudu ngawasi titik akses lan mesthekake yen lawang dikunci nalika ora digunakake. Dheweke uga kudu nglatih anggota staf supaya ngerteni kegiatan sing curiga lan langsung laporake masalah.

kesimpulan

Profesi manajemen fasilitas duwe macem-macem jalur karir sing kasedhiya. Nalika sawetara manajer fasilitas bisa dadi spesialis ing salah sawijining wilayah kayata dhaptar alat pangopènan industri, liyane bisa milih kanggo fokus ing macem-macem disiplin. Preduli saka cara sing sampeyan pilih, manajer fasilitas bakal duwe peran penting kanggo njaga wong sing aman lan sehat.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar