Mobil mabur BMW dianugerahi Certificate of Airworthiness resmi

Mobil mabur BMW dianugerahi Certificate of Airworthiness resmi
Mobil mabur BMW dianugerahi Certificate of Airworthiness resmi
ditulis dening Harry Johnson

Sawise ngrampungake 70 jam "uji coba penerbangan sing ketat," sing kalebu luwih saka 200 lepas landas lan pendaratan, Otoritas Transportasi Slovak menehi "Sertifikat Kelayakan Udara" resmi marang Klein Vision AirCar powered by engine BMW 1.6 liter, sing bisa ngowahi saka kendaraan dalan menyang pesawat cilik.

Miturut Klein Vision, kabeh tes penerbangan kasebut tundhuk karo Badan Keamanan Penerbangan Eropa (EASA) standar.

"Tes penerbangan sing tantangan kalebu macem-macem manuver penerbangan lan kinerja lan nuduhake stabilitas statis lan dinamis sing nggumunake ing mode pesawat," ujare Klein Vision ing siaran pers.

The Klein Vision AirCar mlaku ing "bahan bakar didol ing stasiun gas sembarang,"Anton Zajac, co-pendiri Klein Vision, ngandika. Kendaraan kasebut bisa mabur ing dhuwur operasi maksimal 18,000 kaki, tambahe. Butuh rong menit lan 15 detik kanggo ngowahi saka mobil dadi pesawat. Swiwi lan buntut lempitan kanthi otomatis kanggo nyopir ing dalan.

Juru bicara Klein Vision uga ujar manawa lisensi pilot dibutuhake kanggo mabur kendaraan hibrida kasebut. Dheweke duwe pangarep-arep supaya AirCar kasedhiya kanthi komersial sajrone 12 wulan.

Ing wulan Juni, mobil mabur rampung uji coba penerbangan 35 menit antarane bandara ing Nitra lan ibukutha Bratislava ing Slovakia. Sawise ndharat, pesawat kasebut diowahi dadi mobil lan digawa menyang tengah kutha.

"Sertifikat AirCar mbukak lawang kanggo produksi massal mobil mabur sing efisien banget. Iki resmi lan konfirmasi pungkasan babagan kemampuan kita kanggo ngganti lelungan jarak tengah ing salawas-lawase, "ujare penemu AirCar Stefan Klein.

BMW diwiwiti minangka produser mesin pesawat, nanging sawise Perang Dunia I Jerman dilarang nggawe pesawat utawa mesin kanggo wong-wong mau (nganti limang taun). Dadi, perusahaan pindhah menyang nggawe motor lan mobil. Ing 1924 padha nerusake produksi mesin pesawat, lan pungkasanipun mandheg ing 1945. Logo apik karo papat colored quadrants makili baling-baling pesawat Spinning.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Aku ngerti dheweke bakal duwe mobil mabur rauh nanging iki luwih cepet saka samesthine. Sampeyan ora nyebutake apa biaya sing bakal ditindakake.