Uji Coba Klinis Sukses kanggo Ngobati Stroke Serebral Akut Nggunakake Darah Tali Umbilical Manungsa

ditulis dening editor

Perusahaan terapi darah tali pusat California Selatan StemCyte Inc. ngumumake asil awal sing sukses kanggo Tahap I uji klinis perusahaan kanggo ngobati stroke serebral akut nggunakake monosit saka getih umbilical manungsa allogeneic (hUCB). Temuan studi Tahap I diterbitake ing Transplantasi Sel (CLL) ing Desember 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Studi Tahap I ditindakake kanggo pasien umur 45-80 taun sing ngalami stroke iskemik akut. Darah tali pusat dipikolehi saka inventarisasi getih tali pusat StemCyte adhedhasar jinis getih ABO/Rh, kecocokan Antigen Leukosit Manungsa (HLA)> 4/6, lan dosis sel total sel mononuklear (MNC) 0.5-5 x. 107 sel/kg. Kajaba iku, papat (4) 100 ml dosis manitol diwenehake sacara intravena 30 menit sawise transplantasi getih umbilical cord lan saben 4 jam sabanjure.

Hasil utama yaiku jumlah pasien sing ngalami penyakit graft versus host (GVHD) sajrone 100 dina sawise transfusi. Hasil sekunder yaiku owah-owahan ing National Institutes of Health Stroke Scale (NIHSS), indeks Barthel, lan skor Skala Balance Berg. Ing sawijining kasus, pasien lanang umur 46 taun kanthi riwayat hipertensi lan hemodialisis kanggo penyakit ginjel tahap pungkasan diobati kanthi allogeneically nggunakake hUCB kanthi ABO / Rh sing padha, cocog 6/6 HLA, lan jumlah MNC 2.63 x 108 sel/kg. Pasien ora ngalami efek samping sing serius utawa GVHD sajrone sinau 12 wulan. Skor NIHSS dheweke mudhun saka 9 dadi 1; skor Berg Balance Scale tambah saka 0 kanggo 48, lan skor indeks Barthel tambah saka 0 kanggo 90. Panaliten awal iki nuduhake yen pasien diwasa kanthi hemiplegia amarga stroke iskemik rampung pulih sajrone 12 sasi sawise nampa terapi UCB allogeneic.

"Kita seneng banget karo asil klinis sing sukses saka sinau StemCyte Tahap I," ujare Presiden lan Ketua StemCyte Jonas Wang, PhD. "Kanthi stroke akut minangka panyebab utama kematian lan cacat nomer loro lan nomer telu ing saindenging jagad, asil iki pancen luar biasa kaya sing ora dikarepake." Kira-kira 30%-35% wong sing nandhang stroke mati lan meh 75% wong sing slamet ngalami cacat permanen. Pangobatan saiki ing fase akut kalebu nggunakake agen trombolitik, antikoagulan, lan antiplatelet. Nanging, nggunakake agen kasebut nambah insiden pendarahan kanthi 15% -20%.

Sèl stem getih tali berkembang dadi sel saraf, lan ditemokake efektif kanggo nambani sawetara penyakit neurodegeneratif. Ing stroke serebral, injeksi intravena saka UCB lan MNCs bisa mulihake kabisan olahraga uga menehi efek neuroprotective kaya sing dituduhake kanthi nyuda ekspresi penanda inflamasi kayata TNF-alpha, IL-1β lan IL-2.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar