Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News News Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepiye carane njupuk sepur saka Eropa menyang China?

Pilih basa sampeyan
China ngluncurake rute sepur Eropa anyar menyang Belgia
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Mlaku sepur saka Eropa menyang China dadi kasunyatan sing diwatesi Railway China Nyatakake. Nyambungake Kutha Liege ing Belgia ing bagean Belgia sing nganggo basa Prancis karo Yiwu, sawijining kutha udakara 1.2 yuta wong ing provinsi Zhejiang tengah ing China. Kutha Yiwu misuwur amarga perdagangan komoditas cilik lan pasar sing apik lan dadi tujuan wisata regional.

Sayange, layanan sepur anyar iki durung nguntungake industri plancongan lan pariwisata ing Belgia lan China, amarga saiki digunakake mung kanggo ngangkut barang. Wiwit layanan sepur China-Eropa pisanan diluncurake ing Yiwu ing Nopember 2014, sepur kargo wis meh 900 lelungan lan nggawa luwih saka 70,000 kontainer standar.

Layanan sepur anyar menyang BelgiumLiege, diluncurake dina iki ing Stasiun Kereta Api West Yiwu ing Yiwu, Provinsi Zhejiang China sisih wetan.

Ditumpuk karo 82 kontainer standar komoditas, sepur kasebut mangkat menyang kutha Yiwu Tiongkok wétan, dadi pasar komoditas cilik utama ing donya, dina iki lan diprakirake bakal teka ing Liege udakara 20 dina. Layanan sepur anyar dijadwalake mbukak kaping pindho saben minggu.

Sawise tekan Liege, paket kasebut bisa dikirim menyang negara-negara Eropa liyane liwat eHub, duweke lengan logistik Alibaba, Kainiao Network ing Liege, lan saluran distribusi regional liyane. Rute anyar kasebut diarep-arep bisa nyuda wektu pangiriman saka Yiwu menyang Eropa paling ora siji nganti rong dina.

Layanan anyar kasebut minangka bagean saka kerjasama antara Yiwu City lan Platform Perdagangan Dunia Elektronik (eWTP) sing diusulake dening Jack Ma, pangadeg behemoth e-commerce Alibaba.

Ing wulan Juni taun iki, Alibaba nandatangani perjanjian kerjasama karo pamrentah Yiwu kanggo nyipta pusat inovasi global eWTP ing kutha kasebut.

Miturut kesepakatan kasebut, loro pihak bakal nggawe mode perdagangan anyar ing impor lan ekspor, kanthi bebarengan mbangun pusat logistik cerdas lan ngembangake jinis pembiayaan perdagangan anyar.

Diarani minangka "Supermarket Dunia," kutha Yiwu duwe jaringan dagang sing padhet. Udakara 15,000 pedagang asing saka luwih saka 100 negara lan wilayah sing ditugasake ing Yiwu, lan luwih saka 400,000 wong asing sing teka ing kutha kasebut kanggo nindakake bisnis saben taun.

Volume bisnis pangiriman ekspres ing Yiwu nyumbang udakara limalas saka total bangsa, dene udakara 40 persen bungkus lintas batas sing diangkut dening Kainiao Network saka AliExpress, pasar ritel global online Alibaba, asale saka Yiwu lan wilayah sekitare.

Layanan anyar kasebut nggawa total rute sepur China-Eropa sing asale saka Yiwu dadi 11, ngubungake kutha karo 37 negara lan wilayah ing saindenging Eurasia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov