Latvia nglarang tampilan umum 'Z' lan 'V' sing nglambangake agresi Rusia

Latvia nglarang tampilan umum 'Z' lan 'V' sing nglambangake agresi Rusia
Latvia nglarang tampilan umum 'Z' lan 'V' sing nglambangake agresi Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Sawise pamrentah Ukraina njaluk sensor simbol 'Z' lan 'V' sing digunakake Rusia kanggo nglambangake perang agresi ing Ukraina, Latvia - tilas republik Soviet, saiki dadi anggota Uni Eropa lan NATO, nggawe undang-undang anyar sing nglarang larangan kasebut. tampilan umum saka huruf 'Z' lan 'V'.

Hukum anyar sing diadopsi dening parlemen Latvia nyatakake yen simbol 'Z' lan 'V' digunakake dening pasukan Rusia ing Ukraine ngluhurake agresi lan kejahatan perang saiki ditambahake menyang simbol sing dilarang resmi sing ngluhurake rezim Nazi utawa Komunis.

Parlemen Latvia nggunakake prosedur sing penting kanggo milih amandemen sing nglarang tampilan agresi militer lan simbol kejahatan perang ing acara umum.

Undhang-undhang kasebut uga ujar manawa ora ana ijin kanggo acara umum yen dianakake ing jarak 200 meter saka monumen 'pengeling-eling' Tentara Soviet sing isih ana. Latvia. Wong sing disalahké miturut ukum anyar bakal didenda nganti €400, dene perusahaan bisa didenda nganti €3,200.

"Ing ngukum permusuhan Rusia ing Ukraina, kita kudu negesake manawa simbol-simbol sing ngluhurake agresi militer Rusia, kayata huruf 'Z', 'V' utawa simbol liyane sing digunakake kanggo tujuan kasebut, ora ana papan ing acara umum," Artuss. Kaimins, ketua Komisi Hak Asasi Manusia lan Urusan Umum Saeima, ujar ing pratelan.

Sawetara negara Jerman wis ujar manawa bakal menehi denda kanggo nuduhake simbol kasebut. Lithuania tetanggan Latvia uga nimbang larangan Z, uga pita St. George ireng lan oranye, digunakake nasionalis Rusia.

Alfabet Rusia, sing nggunakake Cyrillic, ora duwe 'V' utawa 'Z'. Kaloro simbol kasebut digunakake kanggo menehi tandha kendaraan Rusia sing melu perang agresi Rusia nglawan negara Ukraina sajrone wulan kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar