Persetujuan FDA kanggo Perawatan Anyar ADHD ing Dewasa

ditulis dening editor

Supernus Pharmaceuticals, Inc. ngumumake yen US Food and Drug Administration (FDA) nyetujoni indikasi sing ditambahake kanggo Qelbree (viloxazine extended-release kapsul) kanggo perawatan kelainan hiperaktivitas defisit perhatian (ADHD) ing pasien diwasa umur 18 lan luwih lawas. FDA saiki wis nyetujoni Qelbree kanggo perawatan ADHD ing bocah-bocah (wiwit umur 6), remaja lan wong diwasa.

Kira-kira 16 yuta bocah, remaja, lan wong diwasa duwe ADHD ing AS.

"Nganti saiki, opsi ADHD nonstimulant kanggo wong diwasa wis diwatesi banget," ujare Greg Mattingly, MD, partner pendiri St. Charles Psychiatric Associates ing St. Louis, Mo. "Persetujuan iki minangka warta positif lan nawakake pilihan novel anyar kanggo mayuta-yuta wong diwasa Amerika sing nyoba golek perawatan sing tepat kanggo ngatur gejala ADHD.

Qelbree minangka nonstimulant novel sing dijupuk sedina sedina kanggo paparan sedina muput. Khasiat lan perbaikan gejala diamati ing awal perawatan. Nduwe profil safety lan toleransi sing wis kabukten, ora ana bukti potensial penyalahgunaan ing studi klinis. Persetujuan adhedhasar asil positif saka randomized, pindho wuta, placebo-kontrol Phase III sinau saka Qelbree ing wong diwasa ADHD lan makili persetujuan pisanan saka perawatan nonstimulant novel kanggo wong diwasa ing 20 taun.

"Minangka pimpinan ing bidang CNS, kita setya kanthi luwih ngerti babagan cara ngobati penyakit kompleks kayata ADHD," ujare Jack Khattar, Presiden lan CEO Supernus Pharmaceuticals. "Persetujuan dina iki nandhani kemajuan utama ing perawatan ADHD lan minangka tonggak penting mung setaun sawise persetujuan Qelbree kanggo nambani pasien pediatrik. Kita bangga nggawa pilihan nonstimulant novel anyar kanggo wong diwasa menyang pasar sawise rong puluh taun.

Ing dosis fleksibel saben dina antarane 200mg nganti 600mg, uji coba Tahap III ketemu titik pungkasan utama sing nuduhake pangurangan saka owah-owahan saka garis dasar saka skor total Skala Rating Gejala ADHD Investigator Dewasa (AISRS) ing pungkasan sinau sacara statistik luwih gedhe ing wong diwasa. diobati karo Qelbree versus placebo (p=0.0040). Peningkatan sing signifikan ing skor subscale AISRS saka gejala sing ora digatekake lan hiperaktivitas / impulsivitas uga diamati ing panliten kasebut. Kajaba iku, panliten kasebut ketemu titik akhir khasiat sekunder kunci kanthi signifikansi statistik (p = 0.0023) ing owah-owahan saka garis dasar saka Skala Kesan Global Clinical - Keparahan Penyakit (CGI-S) ing minggu 6. Dosis aktif ditrima kanthi apik. Mangga deleng Informasi Keamanan Penting tambahan sing kalebu ing ngisor iki.

1 Qelbree diteliti ing 4 uji klinis. Ing salah sawijining panliten bocah-bocah umur 6 nganti 11 taun, pangurangan skor gejala ADHD sacara statistik signifikan kanggo dosis 100 mg lan 200 mg, diwiwiti ing minggu 1. Ing panliten remaja umur 12 nganti 17 taun, pangurangan skor gejala ADHD sacara statistik pinunjul kanggo 400 mg, diwiwiti ing minggu 2. Ing studi dosis fleksibel kanggo wong diwasa 18 nganti 65 taun, pengurangan skor gejala ADHD sacara statistik signifikan ing pasien Qelbree, diwiwiti ing minggu 2.

INFORMASI KESIMPULAN penting

Qelbree bisa nambah pikiran lan tumindak suicidal, ing bocah-bocah lan wong diwasa kanthi ADHD, utamane ing sawetara wulan pisanan perawatan utawa nalika dosis diganti. Marang dhokter sampeyan yen sampeyan duwe (utawa yen ana riwayat kulawarga) pikirane utawa tumindak bunuh diri sadurunge miwiti Qelbree. Ngawasi swasana ati, tindak tanduk, pikirane, lan perasaan sajrone perawatan karo Qelbree. Laporake owah-owahan anyar utawa dumadakan ing gejala kasebut langsung. Qelbree ora kena dijupuk dening pasien sing uga njupuk obat anti-depresi tartamtu, utamane sing diarani inhibitor monoamine oxidase utawa MAOI, utawa obat asma tartamtu.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Bivši i ja smo prekinuli prije godinu in 2 mjeseca, and ja sam when you šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok lan stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati lan obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali aku maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki lan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Aku ora ngerti apa-apa, nanging aku ora bakal ngerti apa-apa. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za moćnu čaroliju koju je bacila dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontakttirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok kanggo mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Ora ana sing bisa dideleng lan ora ana sing bisa. Molim se da će dugo živjeti lan raditi više od svog prekrasnog djela. Yen sampeyan duwe masalah, sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut! Sampeyan bisa nindakake. Yen sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu ngetik alamat gmail: dralaba3000@gmail.com utawa sampeyan bisa ndeleng kanthi cepet ing vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744