Ghana Pusat Donya anyar kanggo Solusi Kandel babagan Ketahanan lan Pemulihan

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika bisnis cilik minangka landasan ekonomi ing endi wae, pandhemen kasebut nuduhake kepiye kritise. Akeh ranté pasokan wis kaganggu amarga perusahaan kasebut berjuang kanggo urip.

Ketahanan bisnis kanggo guncangan dadi kuwatir, amarga owah-owahan iklim lan krisis keamanan pangan ing cakrawala.

Organisasi promosi perdagangan lan investasi ing saindenging jagad bakal ketemu ing Accra tanggal 17-18 Mei kanggo njelajah BSolusi lawas kanggo Ketahanan lan Pemulihan, tema konferensi taun iki.

Perusahaan sing luwih tahan kanggo krisis asring nutul layanan badan perdagangan nasional iki kanggo mbangun daya tahan kanggo ngatasi wektu sing tantangan.

The 2022 Konferensi Promosi Perdagangan Dunia (WTPO) bakal dianakake dening Otoritas Promosi Ekspor Ghana (GEPA) lan Pusat Perdagangan Internasional (ITC), lembaga pangembangan Perserikatan Bangsa-Bangsa lan Organisasi Perdagangan Dunia sing nyambungake bisnis cilik menyang pasar global. Iki nggabungake 200 pimpinan organisasi promosi perdagangan nasional saka sak ndonya.

'Perdagangan sing apik bisa nyebabake pemulihan sosio-ekonomi sing kalebu lan lestari,' ujare Pamela Coke-Hamilton, Direktur Eksekutif ITC. 'Organisasi promosi dagang bisa nggawe kabeh prabédan kanggo mbantu perusahaan entuk perdagangan sing apik. Dheweke kudu mbantu bisnis kanggo nyuda risiko lan entuk kesempatan transisi ijo. Dheweke kudu mbantu wanita, pemuda lan kelompok sing rawan gabung karo rantai nilai global, lan ngatasi alangan sistemik sing nyegah dheweke ngembangake bisnis kanggo ekspor.'

Sumber daya kanggo bisnis: Organisasi promosi perdagangan nasional

Perusahaan kaping telu luwih cenderung ngekspor nalika nggarap organisasi dhukungan bisnis, miturut survey bisnis ITC ing 16 negara. Perusahaan sing duwe hubungan kasebut sadurunge krisis COVID uga katon duwe akses sing luwih apik kanggo informasi lan mupangat, kayata pitulungan pemerintah sing gegandhengan karo pandemi. 

Iklan: Liwat teknologi tur virtual lan alat desain floorplan, kita nggawe planning lan sade acara gampang! 

Organisasi kasebut nyumbang langsung marang ekonomi nasional. A sinau organisasi promosi perdagangan Eropah nuduhake yen saben dolar nandur modhal ing agensi iki, padha ngasilake tambahan $87 ing ekspor lan tambahan $384 kanggo produk domestik reged negara.

Anugrah global

Telung penghargaan bakal diumumake ing acara kasebut ing wayah sore tanggal 17 Mei. Dheweke ngakoni organisasi promosi perdagangan nasional kanggo inisiatif kanggo mbantu bisnis dagang ngliwati wates. Nominasi yaiku:

Panganggone kemitraan sing paling apik: Brazil, Jamaika, Nigeria, Qatar, Arab Saudi

Panggunaan teknologi informasi paling apik: Austria, Kanada, Malaysia, Republik Tanzania

Inisiatif paling apik kanggo perdagangan sing lestari lan inklusif: Sri Lanka, Republik Korea, Walanda, Zambia, Zimbabwe

Konferensi lan Penghargaan WTPO kaping 13 bakal ditindakake ing Hotel Pantai Labadi ing Accra, Ghana tanggal 17-18 Mei. Digawe ing taun 1996, konferensi kasebut dianakake saben rong taun. Tuan rumah konferensi dipilih dening kanca-kanca saka sak ndonya. Deleng program lan ndhaftar. Acara kasebut bakal disiarkan langsung ing platform media sosial Pusat Perdagangan Internasional. Tindakake acara ing #WTPO2022 lan #wtpoawards. 

Cathetan kanggo editor:

Babagan Pusat Perdagangan Internasional – Pusat Perdagangan Internasional minangka badan gabungan Organisasi Perdagangan Dunia lan Perserikatan Bangsa-Bangsa. ITC mbantu perusahaan cilik lan menengah ing ngembangake lan transisi ekonomi dadi luwih kompetitif ing pasar global. Mangkono, kontribusi kanggo pembangunan ekonomi lestari ing kerangka Tujuan Pembangunan Lestari Perserikatan Bangsa-Bangsa.

Otoritas Promosi Ekspor Ghana - Otoritas Promosi Ekspor Ghana minangka organisasi promosi perdagangan nasional Kementerian Perindustrian lan Perdagangan. Iki nggampangake, ngembangake lan promosi produk Made In Ghana ing ekonomi global sing kompetitif. Iki nduweni peran utama kanggo ngembangake posisi pasar sing kuwat kanggo ekspor non-tradisional. Pemenang penghargaan WTPO sadurunge, GEPA dipilih dening organisasi promosi perdagangan saka saindenging jagad kanggo dadi tuan rumah konferensi lan penghargaan Organisasi Promosi Perdagangan Dunia edisi taun iki.

Perserikatan Bangsa-Bangsa ing Ghana - PBB kerja bareng karo Pemerintah lan warga Ghana (mitra pembangunan, sektor swasta, akademisi lan masyarakat sipil) kanggo pembangunan ekonomi lan sosial sing lestari, perdamaian lan hak asasi manungsa lan kanggo nggayuh prioritas pembangunan Ghana lan Tujuan Pembangunan Lestari. Iku panyengkuyung bangga Konferensi Promosi Perdagangan Dunia lan Anugrah ing Accra. Pusat informasi kasebut ndhukung jangkauan lan liputan acara iki. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar