Hotel Qatar ora pengin turis gay Piala Donya 2022

Hotel Qatar ora pengin turis gay Piala Donya 2022
Hotel Qatar ora pengin turis gay Piala Donya 2022
ditulis dening Harry Johnson

Klompok-klompok hak LGBT+ wis bola-bali mratelakake keprihatinan banget babagan carane pasangan sing padha jinis bisa dianggep ing Qatar wiwit negara kasebut dianugerahi hak hosting kanggo Piala Dunia ing 2010.

Keprigelan hak-hak kaum gay teka minangka bagean saka kritik babagan keputusan FIFA kanggo nyalonake negara sing uga ngadhepi tuduhan penyalahgunaan hak-hak buruh migran nalika mbangun stadion lan infrastruktur sing dibutuhake.

Klompok wartawan investigasi Eropa nerbitake asil investigasi independen anyar sing nemokake manawa isih ana tingkat permusuhan lan permusuhan sing jelas babagan pasangan sing padha-jinis nalika pesen akomodasi hotel. Qatar sadurunge Piala Dunia 2022. 

Sajrone investigasi kasebut, wartawan saka penyiar negara ing Denmark, Swedia lan Norwegia minangka pasangan pengantin homo sing ngrencanakake bulan madu nalika nyoba pesen kamar ing 69 hotel ing dhaptar panyedhiya resmi FIFA.

Senadyan FIFA nyatakake yen kabeh wong saka kabeh lapisan urip bakal olèh ing Qatar nalika Piala donya kicks mati ing November, telung hotels Qatari ing dhaftar FIFA kang flatly gelem pesenan saka padha-jinis pasangan kasebut hukum Qatari sing nerjemahake homoseksualitas ilegal, nalika rong puluh liyane wis nuntut sing pasangan homo ngempet saka sembarang tampilan umum saka tresno.

Hotel sing isih ana ing dhaptar FIFA katon ora ana masalah nampa leladen saka pasangan sing padha jinis, miturut laporan gabungan NRK Norwegia, SVT Swedia lan DR Denmark.

Komite Tertinggi Qatar kanggo Pangiriman & Warisan (SC), badan sing ditugasi ngatur Piala Dunia, ngerti temuan laporan kasebut lan ujar manawa Qatar minangka 'negara konservatif', nanging dheweke 'komitmen kanggo nyedhiyakake Donya FIFA sing inklusif. Pengalaman Piala sing sambutan, aman lan diakses kanggo kabeh.'

Ngomentari investigasi kasebut, FIFA uga nyatakake yen dheweke tetep yakin manawa kabeh 'langkah-langkah sing dibutuhake' bakal ditindakake nalika Piala Dunia diwiwiti ing wulan November.

"FIFA yakin manawa kabeh langkah sing dibutuhake bakal ditindakake kanggo para panyengkuyung LGBTQ + supaya padha, kaya wong liya, bisa ngrasakake sambutan lan aman sajrone kejuaraan," padha kandha.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Aku Prancis / Amerika, wis ngginakaken kaping Tetep ing Qatar. Aku saiki ing Doha kanggo sawetara dina. Sawetara anggota tim kita homo lan ora nemu permusuhan ing sembarang titik. Bengi iki, kita mangan ing Nobu ing ngendi rong meja wong homo padha banter lan lucu. Ora ngintip saka sapa wae lan ora katon abot. Babagan PDA, negara iki konservatif lan ora promosi nggawe metu ing umum, preduli saka genders melu.
    Aku teka ing Qatar kebak gagasan negatif diwenehi nanging wiwit embrassed tradhisi lan nilai masyarakat iki, miwiti karo peran wanita.
    Artikel iki nuduhake 3 saka 69 hotel karo cadangan ing topik nalika marang kabuka bab pilihan seksual. Aku pancene ora weruh masalah gedhe karo iki. Ayo fokus ing positip ing mburi acara pertama gedhene iki ing Donya Arab. Ayo nyerah ing klise lan nampa kesempatan kanggo ijol-ijolan lan duwe pendapat dhewe.