Pimpinan iman donya kumpul ing Arab Saudi kanggo pisanan

Pimpinan iman donya kumpul ing Arab Saudi kanggo pisanan
Pimpinan iman donya kumpul ing Arab Saudi kanggo pisanan ing konferensi groundbreaking kanggo mbangun jembatan karo pimpinan Muslim
ditulis dening Harry Johnson

Liga Muslim Donya (MWL) - LSM Islam paling gedhe ing donya - wis ngrampungake Forum Nilai-Nilai Umum ing antarane Penganut Agama ing Riyadh, Arab Saudi antarane 10-11 Syawal 1443 H, cocog karo 11-12 Mei 2022.

Forum, kanggo pisanan ing sajarah, convened ing Saudi Arabia Pemimpin agama Kristen, Yahudi, Hindu lan Buddha bebarengan karo pimpinan Islam kanggo njelajah nilai-nilai sing padha lan visi global sing umum kanggo kerjasama antar agama. Kira-kira 100 pemimpin agama rawuh ing konferensi pisanan, kalebu luwih saka 15 Rabi.

Para rawuh lan pembicara ing acara kasebut kalebu:

·  Muhammad Al-Issa: Sekretaris Jenderal Kab Liga Muslim Donya

·  Kepala Rabbi Riccardo Di Segni (saka Roma)

·  Kardinal Pietro Parolin: Sekretaris Negara Vatikan

·  Kang Suci Bartholomew I: Patriark Ekumenis lan pimpinan spiritual kanggo 300 yuta Kristen Ortodoks ing saindenging jagad

·  Kang Agung Ivan Zoria: Uskup Agung Gréja Ortodoks Ukraina

·  Pdt. Rama Daniel Matrusov: Wakil saka Patriark Rusia

·  Banagala Upatissa Thero: Presiden masyarakat Mahabodhi (Buddha) Sri Lanka

·  Pendeta, Pdt. Walter Kim: Presiden, National Association of Evangelicals (Amerika Serikat)

·  Bapak Ven Swami Awdheshanand Giri: Ketua, Hindu Dharam Acharya Sabha (India)

·  Rabi Moise Lewin: Penasehat Khusus Kepala Rabi Prancis

·  Kang Agung Syekh Dr. Shawki Allam: Mufti Agung Mesir

·  Rabi David Rosen: Direktur, Urusan Antar Agama Internasional, AJC (Komite Yahudi Amerika)

·  Duta Besar Rashad Hussain: Duta Besar Amerika Serikat kanggo Kebebasan Beragama Internasional

·  Dr. Ahmad Hasan Taha: Ketua, Dewan Jurisprudensi Irak

·  Uskup Agung Prof. Thomas Paul Schirrmacher: Sekretaris Jenderal, World Evangelical Alliance (Jerman)

Wilayah persetujuan antarane peserta konferensi kalebu:

· Perlu ngurmati keragaman agama lan karakteristik unik saben agama / sekte.

· Hak asasi manungsa iku universal tanpa preduli saka agama, jender utawa ras – lan dileksanakake liwat hukum internasional.

· Perlu kanggo terus dialog antarane pemimpin agama, institusi lan masyarakat kanggo bantuan pre-empt lan defuse bentrokan peradaban.

· Keperluan para pemimpin agama kanggo melu kerja iman antar lan muti kanggo nglawan ideologi ekstremis.

Rekomendasi saka Konferensi kalebu:

· Institusi nasional sing relevan lan organ Perserikatan Bangsa-Bangsa kudu nindakake luwih akeh kanggo ngadhepi kabeh bentuk diskriminasi lan pengecualian marang agama, budaya, lan etnis minoritas; Lan kerja kanggo nggawe undang-undang sing kuat lan efektif kanggo nindakake.

· Macem-macem platform pengaruh; utamane media lan platform media sosial kudu tetep eling marang tanggung jawab moral sing dipasrahake marang dheweke.

· Kita nyuwun marang kabeh negara lan komunitas internasional kanggo nindakake kabeh sing bisa kanggo nyedhiyakake perlindungan sing nyukupi kanggo papan ibadah, kanggo njamin akses gratis menyang papan kasebut, kanggo njaga peran spiritual, lan nyingkirake konflik intelektual lan politik lan perselisihan sektarian.

· Bukak forum global sing diarani: "Forum Diplomasi Agama kanggo Mbangun Jembatan" adhedhasar peran pengaruh agama ing masyarakat manungsa, lan peran penting para penganut agama kanggo nyambungake hubungan antarane agama lan budaya kanggo tujuan perdamaian. 

· Kanggo nggarap kompilasi internasional kanthi jeneng: "The Encyclopaedia of Common Human Values".

· Ngundang Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo ngetrapake dina internasional kanggo "Nilai-Nilai Umum Manungsa" sing ngrayakake persamaan antarane agama lan budaya ing saindenging jagad

Antarane tujuan utama Konferensi yaiku:

· Nggawe seperangkat nilai sing umum kanggo kabeh agama utama ing donya, lan visi kanggo nambah pemahaman, kerjasama, lan solidaritas antarane agama donya.

HE Muhammad Al-Issa, Sekretaris Jenderal organisasi tuan rumah, Liga Dunia Muslim, ngandika:

"Tujuan konferensi iki selaras karo nilai-nilai Liga Dunia Muslim, sing ngupayakake mbangun kemitraan kamanungsan kanggo jagad sing luwih kooperatif lan tentrem lan komunitas sing luwih harmonis. Konferensi iki ngrampungake sawetara masalah utama ing jaman saiki. Minangka LSM Islam paling gedhé ing donya, kantor pusaté ing panggonan lair saka Islam ing Arab Saudi, kita duwe tanggung jawab khusus kanggo nindakake karya iki. Apa kanggo ngatasi owah-owahan iklim, kanggo ndhukung para pengungsi lan komunitas sing rawan ing saindenging jagad, utawa mung nyebar pesen perdamaian lan urip bebarengan, jenis kepercayaan lan kerjasama antar agama sing ditindakake dening acara iki dibutuhake banget kanggo ndhukung jagad nyata kasebut. gol.”

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar