Cara Ngrayakake Ulang Tahun 150th Taman Nasional Yellowstone

Kanthi Telung Entrance, Montana minangka Lokasi sing Apik kanggo Ngalami Taman 

Dumunung ing Montana, Idaho lan Wyoming, Taman Nasional Yellowstone - taman nasional pisanan ing donya - ngrayakake ulang taun kaping 150 taun iki. Nyakup 2.2 yuta hektar, Montana duwe telung saka limang lawang menyang taman, kalebu siji-sijine lawang sing bisa diakses lalu lintas kendaraan ing saindhenging taun liwat Gardiner.

Ing taun 2021, Taman Nasional Yellowstone nampi 4.86 yuta pengunjung lan 2022 bakal dadi taun sing sibuk amarga para pengunjung ngrayakake salah sawijining papan sing paling istimewa ing donya. Lan nalika wong bakal ngunjungi taman ing musim panas iki, iki minangka cara sing paling apik kanggo ngalami tanpa massa.

  • Wektu iku Tepat. Ora preduli nalika sampeyan ngunjungi musim panas iki, kemungkinan sampeyan bakal nemokake akeh wong yen sampeyan lunga ing wayah awan. Wektu perjalanan sampeyan supaya sampeyan tangi awal kanggo nyekel uap sing mundhak ing Grand Prismatic Spring, nonton Old Faithfulerupt sawise srengenge surup lan nikmati pengalaman ing langit sing kebak lintang utawa tangi karo srengenge kanggo nonton sinare sing nyebar. maneka warna lanskap Yellowstone.
  • Mlaku metu. Kasunyatane, umume pengunjung ing Taman Nasional Yellowstone tetep ing dalan. Yen pancene pengin nyingkiri wong liya, sampeyan kudu ngetutake dalan. Kanthi 900 mil saka tilase ing saindhenging taman, ana akeh sing bisa dipilih. Elinga yen sampeyan kudu tansah munggah gunung karo kanca, disiapake, nindakake (lan ngerti carane nggunakake) semprotan bear lan menehi satwa amba berth.
  • Go With a Guide. Nalika sampeyan bisa ngunjungi taman kasebut dhewe, salah sawijining cara sing paling apik kanggo ngalami pengalaman sing luwih jero yaiku nunggang jaran utawa trek llama. Ana uga panuntun berpengalaman sing nawakake kegiatan kaya backpacking, sepedaan, mancing lan fotografi, uga wisata ing dalan.

Lan nalika Taman Nasional Yellowstone bakal tetep dadi tujuan dhaptar ember, ana akeh sing bisa dideleng lan ditindakake ing njaba wates taman kasebut. Pengunjung kanthi gampang bisa metu saka salah siji saka telung lawang taman ing Montana ing dalan menyang petualangan liyane, kalebu:

  • Nyopir ing Beartooth Highway. A wonder ing lan dhewe, ing Beartooth Highway minangka National Scenic Byway sing weaves liwat loro Montana lan Wyoming lan diakses dening metu saka Yellowstone kang ngleboke lor-wétan. 68-mil-dalan ngluwihi saka Cooke City, Montana kanggo Red Lodge, Montana, lan menehi penumpang tampilan rahang-nempel lan akses kanggo tlaga alpine dhuwur lan tilase ing Pagunungan Beartooth.
  • Dolan maring Red Lodge. Diubengi dening pagunungan Beartooth lan Absaroka, Red Lodge minangka salah sawijining kutha cilik sing paling nengsemake ing Montana. Kanthi pusat kutha sing bersejarah lan bisa diluncurake, Red Lodge minangka papan sing kudu dikunjungi. Iki uga minangka titik peluncuran kanggo rekreasi lan petualangan ruangan, kalebu hiking, tunggangan jaran lan lelungan kali.
  • Mlaku-mlaku Gardiner. Langkah-langkah saka lawang sisih lor taman yaiku kutha Gardiner. Omah mung kurang saka 900 warga, ing musim panas komunitas gateway iki mlumpat. Wiwit tanggal 23 - 28 Agustus, bakal ana sawetara tips sing ditampilake ing proyek desa tipi ing Roosevelt Arch sing bersejarah. Sampeyan uga bisa mancing, rakit lan ngambang karo sawetara outfitters lokal ing Gardiner, uga rendhem ing sumber panas cedhak ing Paradise Valley.
  • Walk Through Montana History. Pengunjung sing nggawe trip ing West Yellowstone (utawa ninggalake taman liwat lawang kulon) kurang saka 90 menit saka Virginia City lan Nevada City, loro kutha hantu sing paling apik ing negara kasebut. Sajrone mangsa panas (Memorial Day - September), pengunjung bisa njupuk Tours sajarah, mriksa metu toko lokal lan saloons, nginep ing property sajarah, pan kanggo emas utawa lelungan dening stagecoach.
  • Sinau luwih lengkap babagan Yellowstone

 National Park lan cara kanggo ngrameke 150th mengeti ing NgunjungiMT.com.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar