Komisi Eropa nambah dana kanggo vaksinasi ing Afrika

Komisi Eropa dina iki ngumumake niat kanggo nambah dana kanggo nyepetake peluncuran lan nyerep vaksin lan alat COVID-19 liyane ing Afrika, kanthi dhukungan € 400 yuta. Komisi uga ngarepake kontribusi € 427 yuta euro ($ 450 yuta) kanggo Dana Persiapan Pandemi Global kanggo ndhukung upaya kanggo nyegah lan nanggapi pandemik sing luwih apik ing mangsa ngarep.

Ngumumake dhukungan Uni Eropa ing Sidang Kemuncak COVID-19 Kapindho, Presiden Komisi Eropa, Ursula von der Leyen, ujar: "Panyedhiya vaksin kudu digandhengake karo pangiriman sing cepet, utamane ing Afrika. Prioritas saiki yaiku kanggo mesthekake yen saben dosis sing kasedhiya diwenehake. Lan amarga kita ngerti manawa jawaban sing paling apik kanggo krisis kesehatan ing mangsa ngarep yaiku pencegahan, kita uga nambah dhukungan kanggo nguatake sistem kesehatan lan kapasitas siyap.

Komisioner Kemitraan Internasional, Jutta Urpilainen, ujar: "Pandemik wis berkembang lan pasokan vaksin wis stabil, amarga kontribusi finansial lan jinis Tim Eropa menyang COVAX. Kita wis krungu mitra Afrika kita: tantangan saiki yaiku nyepetake gulung lan panyerapan vaksin ing lapangan, lan nanggapi kabutuhan liyane saka tanggapan COVID-19, kalebu terapi, diagnostik, lan sistem kesehatan. Mula, kita bakal ngganti tanggapan kanggo mbantu negara-negara ngatasi pandemik liwat dhukungan sing cocog lan siyap kanggo masa depan.

Saka vaksin nganti vaksinasi, kesiapan pandemi

Nanggepi kahanan panjaluk panyedhiya vaksin COVID-19 sing diganti, Uni Eropa ngganti upaya kanthi nyengkuyung panggunaan dosis sing kasedhiya sing paling efisien. Mesthekake akses sing padha menyang alat non-vaksin tetep penting, uga nambah daya tahan sistem kesehatan kanggo nyiapake pandemi sabanjure. Dhukungan sing dijanjekake saiki, minangka bagean saka tanggapan global Tim Eropa, duwe tujuan kanggo nggayuh tujuan kasebut.

Dhukungan € 300 yuta kanggo vaksinasi ing Afrika liwat Fasilitas COVAX lan mitra liyane. Dana kasebut ditujokake kanggo ndhukung pasokan bahan tambahan kayata jarum suntik, manajemen rantai pasokan, logistik lan pangiriman layanan, lan administrasi vaksin.

Dhukungan € 100 yuta kanggo ngakses alat COVID-19 liyane: diagnostik, terapeutik lan nguatake sistem kesehatan. Bebarengan karo € 50 yuta sing bubar digerakake kanggo tujuan sing padha, dhukungan total € 150 yuta iki dimaksudake kanggo disalurake liwat Mekanisme Respons COVID-19 Dana Global kanggo Nglawan AIDS, Tuberkulosis lan Malaria.

€427 ($450) yuta kanggo Dana Kesiapsiagaan Pandemi Global sing bakal diadegake, miturut persetujuan babagan pamrentahane. Dana kasebut bakal nggunakake dana kanggo siyap lan nanggepi pandemik, mbantu supaya ora bola-bali pengaruh kesehatan lan sosial-ekonomi COVID-19 ing mangsa ngarep.

Presiden von der Leyen lan Présidhèn Biden uga negesake maneh komitmen marang Agenda AS-EU kanggo Ngalahake Pandemi Global, Vaksinasi Donya, Nylametake Urip Saiki lan Mbangun Mbalik, sing diwiwiti ing KTT COVID-19 pisanan ing September 2021. statement, padha njlèntrèhaké kerja sama EU - AS lan tujuan bareng ing wilayah ekuitas vaksin lan nembak ing tangan; nguatake rantai pasokan lan manufaktur global; nambah arsitektur keamanan kesehatan global; nyiapake ancaman lan risiko patogen ing mangsa ngarep; lan riset lan pangembangan kanggo vaksin anyar, terapi lan diagnostik.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar