Tren Lelungan Global ing Asia-Pasifik

Mundhut watesan lelungan ing wilayah Asia-Pasifik (APAC) nyebabake kenaikan pesenan sing jelas, miturut data Trip.com. Sanajan kebangkitan sektor lelungan lan pariwisata Asia bakal beda-beda saben pasar, tandha-tandha mbalek maneh wiwit muncul, amarga watesan wis suda lan wates mbukak maneh ing wilayah kasebut.

Laporan anyar saka Asosiasi Perjalanan Asia Pasifik (PATA) nggambarake manawa kedatangan pengunjung internasional menyang Asia bakal tuwuh 100% antarane 2022 lan 2023, amarga panjaluk mundhak sadurunge bali menyang tingkat pertumbuhan sing luwih normal. Tokoh paling anyar saka mesthi ndhukung proyeksi iki. Saka 1 April nganti 5 Mei, total pesenan sing digawe ing situs web ing wilayah APAC tansaya 54% saben taun, mundhak signifikan ing angka Maret (sing nuduhake kenaikan 22% saben taun).

Kanthi nganalisa angka paling anyar, jelas manawa kapercayan konsumen saya mundhak maneh menyang sektor kasebut, amarga akeh pasar Asia sing ndeleng kenaikan pesenan anyar.

Thailand: Pemesanan Nambah Ahead saka High Season

Thailand terus mbatesi larangan perjalanan sing luwih akeh. Wiwit Mei, negara kasebut ora mbutuhake pengunjung internasional sing wis divaksinasi maneh kanggo njupuk tes COVID-19 sadurunge mabur, utawa nalika teka.

Minangka watesan gampang, pesenan saya tambah. Kanggo sasi April, pesenan sakabèhé (kalebu penerbangan, akomodasi, rental mobil lan tiket/tur) munggah 85% saben taun ing situs Thailand perusahaan. Pemesanan penerbangan mandiri tambah 73% saben taun, kanthi pesenan akomodasi munggah kanthi signifikan, kanthi 130% saben taun.

Ing dina Jumuah 22 April, dina Thailand ngumumake yen tes COVID-19 saka wong lelungan mlebu sing wis divaksinasi kanthi lengkap ora dibutuhake maneh, jumlah pangguna sing ndeleng hotel lokal negara kasebut mundhak 29% (dibandhingake karo angka saka dina Jumuah sadurunge), dene domestik. pesenan penerbangan mundhak kira-kira 20%.

Miturut laporan anyar, Otoritas Pariwisata Thailand ngarep-arep bisa narik luwih saka sejuta wong lelungan saben wulan sajrone musim dhuwur sing bakal teka, kanthi para pengunjung disaranake kanggo ngatur tes antigen kanthi mandiri sajrone nginep tinimbang karantina ing hotel. Ing wulan April, pariwisata mlebu menyang Thailand umume teka saka Korea Selatan, Singapura, lan Kamboja kanthi paningkatan pelanggan saka papan sing luwih adoh sing dikarepake ing wulan-wulan sing bakal teka.

Hong Kong: Tur Lokal Resume

Nalika Hong Kong bubar ngalami gelombang pandemi kaping lima, iki terus surut ing wulan April, kanthi akeh tur lokal sing diterusake maneh ing kutha kasebut lan larangan jarak sosial wis ilang.

Pendhudhuk Hong Kong kanthi sabar ngenteni bali menyang urip normal, kanthi pantai lan kolam renang dibukak maneh tanggal 5 Mei, lan bar, klub wengi, kamar karaoke lan kapal pesiar nerusake operasi tanggal 19 Mei.

Data ndhukung tandha-tandha pemulihan ing pasar, kanthi pesenan akomodasi lokal ing wulan April mundhak 6% saben taun. Thanks kanggo istirahat luwih saka watesan lelungan - kalebu kabijakan jarak sosial lan aturan penundaan penerbangan - ing pungkasan April, pengunjung unik lan pesenan produk (loro domestik lan internasional) meh tikel kaping pindho angka kanggo Februari, nalika Hong Kong kena banget. dening COVID-19.

Kajaba iku, ing Mei, non-residents bisa mlebu Hong Kong kanggo pisanan ing liwat rong taun, karo pariwisata inbound samesthine kanggo nambah incrementally, saliyane kanggo prediksi munggah ing staycations.

Pamrentah Hong Kong uga kepengin nyengkuyung lan ngedongkrak konsumsi lokal umume, uga ing sektor lelungan, lan ngetokake voucer konsumsi babak anyar ing April.

Korea Kidul: Penerbangan Internasional mimpin Pemulihan

Korea Kidul dibukak maneh tanggal 1 April, kanthi para wisatawan sing wis divaksinasi saiki bisa mlebu lan pindhah kanthi bebas ing negara kasebut tanpa langkah karantina. Secara positif, mandat topeng ruangan uga diangkat ing wulan Mei, kanthi penerbangan internasional uga bakal saya tambah. Negara kasebut ngrancang nerusake udakara setengah jumlah penerbangan pra-pandemi ing pungkasan taun.

FlightGlobal nglaporake 420 penerbangan internasional mingguan menyang negara kasebut ing wulan April, kurang saka 9% tingkat pra-pandemi.

Data uga mbuktekake manawa penerbangan kasebut mimpin pemulihan ing pasar, kanthi kenaikan 383% taun-taun ing pesenan penerbangan ing wulan April lan tambah 39% ing wektu sing padha kanggo Maret. Jumlah pangguna sing ndeleng produk penerbangan wiwit 1 Maret uga saya tambah meh 150% saben taun.

Nalika negara kasebut terus nyuda watesan lelungan internasional, kita uga ndeleng panjaluk lelungan internasional sing berkembang ing situs Korea perusahaan. Pesenan penerbangan metu tikel kaping telu ing wulan April, dibandhingake karo Februari; lan pesenan hotel jaban rangkah uga ageng, dening 60% lan 175% mungguh ing Maret lan April, yen dibandhingake Februari.

Ing babagan tujuan jaban rangkah, rute penerbangan internasional sing paling populer saka Korea yaiku menyang Vietnam, Filipina, AS, Thailand lan Indonesia, kanthi kutha-kutha kaya Ho Chi Minh City, Manila, Hanoi, Bangkok lan Da Nang rangking ing limang papan sing paling apik. tujuan kanggo lelungan Korea.

Vietnam: Pasar Pariwisata Domestik sing Kuwat Didukung dening Penerbangan Internasional

Vietnam mbukak maneh tapel watese karo wisatawan internasional wiwit tanggal 15 Maret. Akibaté, negara kasebut ngalami rebound sing signifikan ing pariwisata, kanthi pengunjung internasional menyang Vietnam ing April nganti 101,400 rawuh, luwih saka kaping lima luwih dhuwur tinimbang periode sing padha taun kepungkur. Napsu kanggo lelungan domestik uga mundhak. Data nuduhake manawa pesenan hotel domestik ing negara kasebut mundhak 247% saben taun dibandhingake taun 2021.

Pemesanan penerbangan internasional uga wis nambah kanthi signifikan amarga nyuda larangan, kanthi angka 2022 nuduhake kenaikan 265% ing angka wiwit taun 2021. Sanajan pengunjung isih kudu entuk asil tes COVID-19 sing negatif sadurunge budhal, pambebasan visa 15 dina. wis kasedhiya kanggo rawuh saka 13 negara utama (kalebu Jepang, Korea Selatan, Prancis, Spanyol lan Inggris) sing ngarep-arep bisa ngrangsang pemulihan.

Kanggo 2022, rute penerbangan sing paling populer menyang Vietnam yaiku saka Korea Selatan, Thailand, Jepang, Singapura lan Malaysia.

Summary

Data babagan status pasar Asia saiki nyemangati, kanthi kapentingan lan pesenan mundhak lan kapercayan konsumen saya mundhak. Nalika musim panas nyedhak, laporan saka Skyscanner, uga sub-merek Trip.com Group, nuduhake manawa akeh wisatawan internasional pengin mbuwang luwih akeh lan lelungan luwih akeh kanggo ngrampungake kekurangan lelungan sajrone pandemi, kanthi akeh sing mikir sadurunge musim dhuwur. lan ngunjungi wilayah APAC kanggo preian.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar