24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Warta Breaking Irak News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kemitraan UAE lan UNESCO: Mulihake greja bersejarah ing Irak

Kemitraan UAE lan UNESCO: Mulihake greja bersejarah ing Irak
1 1
ditulis dening Dmytro Makarov

UAE dadi negara pertama ing donya kanggo nggawe maneh greja Kristen ing Irak.

UEA lan UNESCO nganyari kemitraan kanggo inisiatif unggulan Nguripake Semangat Mosul.

Ing ngarsane HE Abdulrahman Hamid al-Husseini, Duta Besar Irak ing Prancis; HE Dr. Mohamed Ali Al Hakim, Sekretaris Jenderal lan Sekretaris Eksekutif Komisi Ekonomi lan Sosial PBB kanggo Asia Kulon (ESCWA); Sedulur Nicolas Tixier, Provinsi Sadurunge saka Provinsi Prancis Ordo Dominika; lan Sedulur Olivier Poquillon, Sekretaris Umum Komisi Konferensi Uskup ing Uni Eropa; HE Noura Al Kaabi, Menteri Budaya lan Pengembangan Ilmu UEA; lan Audrey Azoulay, Direktur Jenderal UNESCO nandatangani perjanjian anyar ing kantor pusat UNESCO ing Paris, negesake upaya restorasi kanthi kalebu rong situs budaya sing rusak; Greja Al-Tahera lan Greja Al-Saa'a.

Kesepakatan iki muncul selaras karo juara UAE 2019 minangka Taun Toleransi, negesake toleransi minangka konsep universal lan upaya kelembagaan sing berkelanjutan.

Proyek kasebut minangka perpanjangan kesepakatan sing ditandatangani ing wulan April 2018, yen Emirat duwe komitmen $ 50.4 yuta kanggo mbangun situs budaya ing Mosul. Proyek kasebut wiwitane gegayutan karo rekonstruksi Mesjid Al-Nouri lan Al-Hadba Minaret.

Upaya sing dianyarake bakal kalebu pembangunan museum lan situs peringatan sing bakal nampilake lan ngreksa sisa-sisa situs kanthi ruang komunitas lan pendhidhikan, uga nggawe lapangan kerja luwih saka 1,000 Moslawis. Bangunan anyar kasebut bakal nyengkuyung pangembangan keterampilan berkelanjutan kanggo proyek sing digunakake, lan kontribusi ekonomi lokal liwat pariwisata budaya kanggo Irak. Nganti saiki, proyek kasebut nggunakake 27 wong Irak lan ngontrak 4 perusahaan Irak, kanthi upaya kanggo nambah pertumbuhan iki nalika proyek kasebut maju. UAE uga wis melu karo warga Irak lokal kanggo nampa tanggapan babagan perspektif babagan proyek restorasi.

Ngandika ing penandatanganan kasebut, HE Noura Al Kaabi ujar: "Kita diajeni mlebu kemitraan iki karo UNESCO lan Irak. Pakaryan kita karo UNESCO minangka bukti komitmene UAE kanggo nerusake mandate organisasi kasebut. Penandatanganan dina iki minangka kemitraan pionir sing ngirim pesen cahya, ing wektu sing katon peteng. Nalika ngrampungake rekonstruksi kasebut, UAE dadi negara pertama ing donya sing mbangun greja Kristen ing Irak. ”

Kanggo maca warta luwih lengkap babagan kunjungan UAE kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.