Breaking News Indonesia Warta Breaking Travel budaya News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Endi Kanggo Tato Tanpa Jarum, Nyeri lan Infeksi?

Tato 'henna ireng' sing mbebayani nggawe turis Bali nganggo bekas luka permanen
tatoobali
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Ora kabeh tato ditindakake nganggo jarum lan rasa lara. Tato inai minangka salah sawijining pangecualian kanggo skenario standar, lan sing apik banget. Tato inai digawe nganggo pewarna saka tanduran henna. Tato asring digawe kanthi bubuk henna tartamtu sing dicampur karo bahan liyane, kayata banyu utawa teh. Tempel dilebokake ing tas pipa cilik banjur disalekake ing kulit.

Henna wis nyebar ing saindenging jagad, nggawe kesan tetep kanthi warna sing jero lan desain sing nyenengake. Nanging, ana, sawetara jinis henna sing kudu dieling-eling.

Penyelidikan dening 9News Australia nuwuhake wewenang kanggo ndhidhik marang para operator Bali babagan bebaya tato henna ireng, sing ndadekake bekas pariwara ngalami parut permanen. Probe iki nemokake akeh nggunakake produk dening vendor ing hotspot wisata Kuta.

Beda karo inai asli, henna ireng digawe saka pewarna rambut sing ngemot paraphenylenediamine (PPD), bahan kimia sing umume ana siji saka limang wong sing alergi nalika ditrapake ing kulit.

Operator kayane nggunakake amarga luwih murah tinimbang henna sejati lan luwih gampang diakses. Tato henna minangka atraksi turis populer ing Kuta.

Saka limang conto nglumpukake limang operator ing Pantai Kuta, papat diuji positif kanggo PPD nalika ditampilake ing Badan Nasional Pangan lan Pengendalian Narkoba.

Saben tes positif duwe konsentrasi luwih saka 12 persen lan dokter ujar sanajan kurang saka siji persen bisa mbebayani ing kulit.

Penyelidikan saiki nyebabake agensi pamrentah nggawe sesi pendhidhikan karo operator kanthi pangarep-arep supaya ora nggunakake produk sing bisa mbebayani.

Warga Australia Selatan sing umur wolung taun isih duwe catu sawise nggawe tato henna. Sawise entuk tato sing kira-kira tato henna, Sydneysider pecah karo infeksi sing nyebabake dheweke mlebu rumah sakit sajrone seminggu.

Media sosial diisi karo crita turis sing padha ing destinasi ing saindenging jagad lan kanthi ora sengaja dicet nganggo henna ireng, dudu barang nyata.

Siji paparan alergi biasane nyebabake sensitivitas seumur hidup kanggo PPD sing uga ditemokake ing produk kaya sunscreen.

Ana akeh operator asli ing Bali, lan jarene turis kudu takon sadurunge nggawe tato henna sementara.

Trip Advisor nggawe forum kanggo ngrembug babagan ngendi kanggo nemokake Henna Tattoos.

Lelungan menyang Jepang? Sampeyan bisa uga mikir kaping pindho babagan nggawe tato. eTN wis nglaporake babagan iki ing 2015

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.