24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Australia Breaking News Warta Breaking Bangladesh Warta Breaking Travel China Breaking News budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa India Breaking News News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Tujuan sing paling populer kanggo wisata transplantasi: China, India, Pakistan

Warga Australia sing lunga menyang jaban rangkah kanggo 'pariwisata transplantasi' bisa nulungi para pedagang organ, ujare para ahli
11594896 3x2 700x467 19 1
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Tututi dhuwit. Iki bener lan iki bebaya pariwisata transplantasi. Keprihatinan Pamrentah Tiongkok isih kanthi paksa panen organ saka tahanan lan klompok minoritas.

Minangka bagean saka rezim totaliter ing Tiongkok, akeh wong ing klompok minoritas dianalisis kanthi biometrik, dadi kabeh perdagangan yaiku babagan wong sing diculik utawa direbut amarga pas karo biometrik saka wong sing siyap tuku organ kasebut. Versi resmi pamrentah Tiongkok yaiku organ sing disumbang kanthi etika.

Akeh wong ing Australia sing golek organ donor ing jaban rangkah tinimbang sing dipikirake sadurunge, lan para ahli ngelingake "pariwisata transplantasi" bisa njaga perdagangan ilegal bagean awak manungsa. Panaliten anyar sing diterbitake ing Jurnal Medis Australia wis nemokake jumlah wong sing plancongan ing luar negeri kanggo transplan organ luwih dhuwur tinimbang sing kacathet ing statistik registri donor organ resmi.

Saka 200 dokter transplan sing disurvei, luwih saka rong pertiga duwe pasien sing nambah prospek sumbangan ing luar negeri, lan luwih saka setengah ngrawat paling ora siji pasien sing wis plancong ing luar negeri kanggo nampa transplantasi.

Umume wong sing lelungan ing luar negeri kanggo operasi kasebut golek transplantasi ginjel amarga biasane mung pasien sing cukup lelungan.

Kanggo wong sing lelungan menyang luar negeri kanggo sumbangan, tujuan sing paling populer yaiku:

  • China - 31 persen
  • India - 16 persen
  • Pakistan - 9 persen
  • Filipina

26 persen wong sing plancongan ing luar negeri ngalami komplikasi - utamane infeksi bakteri lan virus, "jarene.

Peneliti nemokake 93 persen wong sing pindhah menyang luar negeri kanggo transplantasi uga lair ing luar negeri. Panliten kasebut uga nemokake meh rong pertiga saka wong-wong sing lunga menyang luar negeri sing sejatine lelungan menyang negara katelu kanggo prosedur kasebut.

Ing negara-negara sing luwih miskin kaya Filipina, Timur Tengah, India, Pakistan, Bangladesh, umume masarakat pancen mlarat. Dheweke bisa uga mbayar sawetara atus dolar nganti sawetara ewu dolar, nanging organ kasebut bisa didol nganti $ 50,000, $ 100,000. Nalika manungsa bisa urip kanthi mung siji ginjel, dadi masalah yen tuku saka komunitas sing ora duwe masalah.

Suntik pangguna obat, pria sing duwe hubungan seks karo pria, tahanan lan buruh seks asring ditolak amarga dianggep tambah akeh risiko kena virus HIV.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.