24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Cote d'Ivoire Breaking News Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat News wong Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Investor sing regane regane dhuwur nyopir sektor perhotelan ing Francophone Afrika

Investor sing regane regane dhuwur nyopir sektor perhotelan ing Francophone Afrika
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pasar keramahan Francophone Afrika sing terus maju terus dadi kesempatan kritis kanggo "merek lan investor global," ujare tuan rumah dwibasa kaping pindho Forum Investasi Properti FrancoReal, Kfir Rusin.

Manggon ing Abidjan tanggal 29 & 30 Oktober 2019, KTT kasebut dianakake dening perusahaan konferensi lan konferensi real estate pan-Afrika terkemuka benua, Acara Investasi Properti Afrika (API).

Miturut analis lan penasihat keramahtamahan regional, Clemence Derycke saka Horwath HTL, sektor perhotelan Francophone Afrika narik kawigaten karo spektrum sing akeh saka Net-Worth Individuals (HNWI), Ekuitas Pribadi, Institusi, Prancis lan Investor Afrika Anglophone amarga ora duwe merek pasokan, lan mata uang CFA sing stabil lan pembalap panjaluk sing kuwat.

"Proparco wis nandur modhal ing hotel Azalaï lan Teyliom (Mangalis Hotel Group), lan ing wektu sing padha, Grit Real Income Group bubar entuk properti Club Med Cap Skirring ing Senegal," ujare Derycke.

Miturut Derycycke, pasar iki aktif banget karo merek global lan regional "target bukaan hotel ing mayoritas kutha-kutha utama wilayah kasebut."

"Accor wis aktif banget ing Afrika Afrika. Ndhuweni luwih akeh hotel lan pipa tetep mantep, dene Radisson Hotel Group (RHG) bubar dadi dinamis kanthi mbukak hotel unggulan ing umume kutha-kutha. Saiki dheweke golek pembangunan anyar ing resort utawa segmen kelas tengah, ”ujare Derycyke.

Nalika merek kasebut saiki lagi dikembangake ing wilayah kasebut, merek internasional liyane, kalebu Marriott lan Sheraton Four poin uga berkembang dadi pasar perhotelan sing paling apik ing Afrika.

Miturut Direktur Pengembangan RHG kanggo Francophone lan Lusophone Africa, Erwan Garnier, wilayah kasebut dadi fokus utama kanggo klompok kasebut kanthi merek internasional kanthi target nambah portofolio sajrone limang taun sabanjure.

Minangka salah sawijining pamicara industri internasional lan kondur ing Forum Francoreal, konferensi rong dina kasebut minangka “kesempatan jaringan sing hebat” ujare.

Minangka Garnier nambahake, "Saiki kita duwe 16 hotel lan luwih saka 3, 000 kamar sing dioperasikake lan sabanjure ana 13 hotel lan meh 2,000 kamar sing lagi dikembangake ing Francophone Afrika."

STRATEGI FRANCOPHONE

Kanggo nyurung strategi pertumbuhane, klompok kasebut nggawe tim pangembangan khusus berbahasa Prancis sing bisa selaras karo strategi pangembangan Afrika klompok fokus ing kutha-kutha ibukota, pusat finansial lan tujuan resor.

Fasih berbahasa lan dinamika pasar lokal, mbantu Grup Hotel Radisson supaya fokus lan "kompetitif ing pasar," ujare Garnier.

"Kita wis ngidentifikasi pitung kutha proaktif sing fokus kanggo upaya ekspansi. Kaloro kutha fokus utama yaiku Abidjan lan Dakar, disusul karo Douala, Yaoundé, Kinshasa, Mauritius lan Seychelles, "jarene.

Nambahake manawa klompok kasebut mbukak loro hotel anyar ing Algeria lan Niger, kanthi klompok nggunakake strategi pangembangan sing fokus ing segmen bisnis hotel, resor, apartemen sing dilayani lan pangembangan panggunaan campuran.

Radisson Blu Hotel & Pusat Konferensi Niamey, Niger minangka hotel bintang lima pertama sing dibangun ing negara kasebut lan 'nggawe sejarah pangembangan, kanthi ukuran ", ujare Garnier.

"Hotel iki minangka hotel bintang lima pertama sing rampung wiwit desain nganti konstruksi sajrone 11 wulan," ujare Garnier.

Kanthi rong hotel liyane sing bakal dibukak ing taun 2019, kalebu hotel nomer loro ing Maroko (Casablanca), pasar kasebut nyedhiyakake regane kanggo klompok perhotelan, lan narik kawigaten para investor real estate, utamane "Investor Individu Bernilai Bersih Tinggi (HNWIS), "Akeh sing dadi sumber investasi paling gedhe saiki, ujar Garnier.

Kanggo Rusin, regane konferensi kasebut kanggo nyorot kesempatan para investor ing salah sawijining pasar paling apik ing Afrika ing ekosistem kasebut. "Hotel nyedhiyakake kesempatan penting kanggo merek lan investor global, nanging ngluwihi sektor iki, kita ngarep-arep nggoleki kesempatan ing ritel, logistik, omah lan liya-liyane."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov