Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News budaya Warta Fashion Warta Breaking Prancis Hak-hak manungsa News wong Warta Breaking Taiwan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dior gabung karo Pelatih, Versace lan Givenchy kanggo 'nyinggung' China liwat Taiwan

Dior gabung karo Pelatih, Versace lan Givenchy kanggo 'nyinggung' China liwat Taiwan
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Powerhouse mode Prancis Dior wis dadi merek mewah paling anyar sawise Versace, Givenchy lan Coach, Versace kejiret karo skandal amarga 'integritas wilayah' Cina.

Dior kepeksa njaluk ngapura amarga nuduhake peta Republik Rakyat Tiongkok (China) sing ora ana keputusane dhewe Republik China (Taiwan).

"Dior pisanan njaluk ngapura amarga pernyataan sing salah lan pernyataan sing salah sing digawe dening anggota staf Dior nalika presentasi kampus," ujare merek kasebut ing jaringan sosial Weibo, Kamis.

Pratelan kasebut nambahake manawa Dior ngurmati kabijakan 'One China' lan "nglindhungi kedaulatan lan integritas wilayah China," lan janji bakal nyegah kesalahan kasebut kedadeyan ing mbesuk.

Awal minggu iki, Dior nganakake presentasi nalika nuduhake toko ing Republik Rakyat China (China), nanging Republik China (Taiwan) ora kalebu ing peta kasebut. Kacilakan kasebut langsung dingerteni dening wong sing nonton, sing takon kenapa pulau kasebut ilang.

Karyawan kasebut nerangake yen gambar kasebut sithik banget lan saengga Taiwan cilik banget kanggo ditampilake. Nanging, siswa sing waspada nanggapi manawa Republik China (Taiwan) luwih gedhe tinimbang pulau Hainan, titik paling kidul China, sing ditampilake ing peta. Karyawan kasebut banjur ujar manawa Republik Tiongkok (Taiwan) lan Hong Kong mung kalebu presentasi Dior babagan "China Raya."

Video saka acara sing nuduhake peta kasebut ditampilake ing situs web microblogging Tionghoa Weibo, sing nyebabake reaksi antar pangguna. Sawetara netizen Cina 'patriotik' nesu malah njaluk karyawan kasebut dipecat. Nyuwun ngapura Dior dadi salah sawijining topik sing paling populer ing Weibo China ing dina Kamis, lan dilaporake minangka nomer loro sing paling digoleki ing platform kasebut.

Sampeyan ora sepisanan perusahaan barang mewah kudu njaluk ngapura kanggo gaffe supaya ora nesu karo pelanggan lan pamrentah salah sawijining pasar paling gedhe ing donya. Ing wulan Agustus, label Pelatih AS, omah mode mewah Prancis, Diberi, lan raksasa mode Italia, Versace diwiwiti amarga ndhaptar Hong Kong, Republik China (Taiwan) lan Macao minangka negara sing kapisah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov