Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Chili ngumumake kahanan darurat nalika Santiago njeblug ing kerusuhan

Chili ngumumake kahanan darurat nalika Santiago njeblug ing kerusuhan
Presiden Chili Sebastian Pinera
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Chili ngumumake kahanan darurat sawise demonstrasi kasar sing dipicu kenaikan tarif transportasi umum ing ibukota Chili anyar.

Foto-foto sing nggegirisi nuduhake kekacoan ing kutha Santiago, nalika demonstrasi dadi rame banget ing dina Jumuah, kanthi foto-foto nuduhake wong-wong bentrokan karo polisi anti huru hara. Para demonstran uga ngobong kantor tiket metro lan bangunan kantor ing tengah kutha.

Ngucapake negara kasebut ing wayah esuk dina Setu, Presiden Sebastian Pinera ujar manawa dheweke bakal nggunakake undang-undang keamanan negara khusus kanggo nuntut para perusuh kulit ireng sing ngobong geni, ngrampok, lan ngrusak prasarana umum ing ibukota.

Pamrentah nambah rega kanggo nitih metro ing wiwitan Oktober, sing nyebabake siswa sekolah menengah lan universitas pindhah menyang dalan.

Ing pidato kasebut, Pinera janji yen dheweke bakal ngupayakake "ngatasi kasusahane wong sing kena kenaikan tarif."

Sistem metro wis ditutup, kanthi panguwasa negesake manawa "karusakan serius" ora bisa ngoperasikake kreta kanthi aman.