Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Mesir Breaking News Investments News Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Stasiun kereta bawah tanah paling gedhe ing Timur Tengah diresmikake ing Kairo, Mesir

Stasiun kereta bawah tanah paling gedhe ing Timur Tengah diresmikake ing Kairo
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Stasiun kereta bawah tanah paling gedhe ing Timur Tengah lan Afrika Lor diresmekake ing ibukutha Mesir Kairo ing dina Minggu.

Miturut Menteri Perhubungan Mesir Kamel al-Wazir sing nekani operasi resmi operasi Stasiun Heliopolis, fasilitas sing dibangun ing 10,000 meter persegi, stasiun metro kasebut minangka bagean saka rencana negara kasebut kanggo ngrenovasi transportasi paling cepet ing kutha kasebut.

Menteri kasebut ujar manawa stasiun AC kasebut minangka stasiun kereta bawah tanah paling gedhe ing Mesir, nambahake manawa biaya kasebut udakara udakara 1.9 milyar pound Mesir (116.8 yuta dolar AS).

Al-Wazir nambahake manawa pamrentah netepake terus nggawe jaringan subway sesuai karo standar internasional sing paling apik amarga minangka salah sawijining solusi utama kanggo nyuda rame lalu lintas ing kutha sing rame.

Stasiun tingkat telu dawane 225 meter, ambane 22 meter lan ambane 28 meter saka level dalan. Kalebu wolung lawang lan lawang mlebu, 18 tangga tetep, 17 eskalator lan papat lift.

Stasiun kasebut, sing ana ing garis katelu Kairo Metro, dununge ana ing tengah Alun-Alun Heliopolis, salah sawijining alun-alun paling gedhe ing ibukota.

Baris kaping telu 45-km dawa iku penting amarga nyambung sisih wetan karo sisih kulon Kairo. Uga ana gandhengane karo baris pisanan lan kaloro. Kajaba iku, baris katelu uga bakal nyambung Kairo karo ibukutha administratif anyar liwat sepur listrik sing saiki dibangun.

Luwih saka 3.5 yuta 21 yuta pedunung Kairo gumantung ing jaringan metro, salah sawijining sing paling tuwa ing Timur Tengah lan Afrika, kanggo lelungan saben dinane.

Ing taun 2018, Mesir ngunggahake rega tiket ing metro bawah tanah Kairo, adhedhasar dawa saben halte.

Komuter saiki dikenani biaya tarif 3 pound Mesir kanggo sangang titik pertama, 5 pon nganti 16 titik, lan maksimal 7 pon luwih saka 16 halte.

Peningkatan kasebut teka ing tengah akumulasi atusan yuta pound Mesir lan defisit total 94 persen ing anggaran pangopènan lan renovasi taun fiskal 2017-18 kanggo sistem metro, sing nggawe jaringan kasebut berisiko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov