Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Pandhuan Lengkap kanggo Industri Perawat ing Amerika Latin

Pandhuan Lengkap kanggo Industri Perawat ing Amerika Latin
Latin America Nursing
Avatar
ditulis dening editor

Amerika Latin wis ngalami tuwuhing pangembangan masarakat kanthi gedhe sajrone 50 taun kepungkur, nggawa kabeh industri lan pasar menyang 20 ekonomi lan 12 dependensi sing dadi wilayah sing beda-beda iki. Perawat minangka salah sawijining sektor tartamtu sing nduweni peran penting kanggo kemajuan perawatan medis ing bagean iki. Bidan minangka perawat sing menehi perawatan obstetri kanggo wanita sing ngandut lan nyusoni. Mula, bidhang keperawatan klinis lan bidan ana gandheng cenenge lan akeh profesional milih dadi perawat bidan (CNM) bersertifikat kanggo duwe pilihan kanggo tugas kalorone.

Nanging, nindakake riset ing industri keperawatan Amerika Latin bisa nggawa sampeyan lapang lapor lapuran lapuran lan panelitian tanpa arah utawa kesimpulan sing jelas. Ing pandhuan sing disederhanakake iki, kita bakal nemokake sawetara statistik lan kasunyatan sing paling rinci sing nggambarake kahanan industri keperawatan lan bidan ing Amerika Latin saiki:

Sekolah Online Dadi Luwih Popular kanggo Perawat Anyar lan Bidan

Kaya sing dibuktekake kanthi ndeleng peta satelit sing digedhekake, ana akeh wilayah pedesaan ing Amerika Latin. Umume kutha lan desa kasebut ora duwe universitas lokal utawa program gelar keperawatan. Mesthi wae, kanthi udakara 30,000 bayi anyar sing lair ing Amerika Latin saben dina, kebutuhan latihan lan bidan terus kudu dadi faktor. Umume siswa sing ora manggon ing sacedhake universitas ora duwe pilihan nanging melu ing universitas sekolah bidan online utawa program keperawatan kanggo entuk kredensial sing dibutuhake kanggo miwiti karir.

Ana Luwih Saka 1200 Sekolah Perawat ing Amerika Latin

Miturut laporan sing diterbitake dening World Health Organization (WHO), luwih saka 1280 sekolah keperawatan wis diidentifikasi ing saindenging Amerika Latin lan Karibia. Sampeyan bisa uga katon kaya umume, nanging yen sampeyan nganggep kasunyatan wilayah kasebut duwe total populasi luwih saka 630 yuta wong, tegese ana sekitar siji program sekolah keperawatan saben setengah yuta wong. Sekolah-sekolah kasebut biasane uga konsentrasi ing wilayah kutha lan kutha metropolitan, lan akibate wilayah kasebut akeh sing ora nduweni akses menyang sekolah lokal.

Umume wilayah kasebut ngadhepi kekurangan tenaga perawat

Sanajan ana sawetara negara ing Amerika Latin sing sejatine duwe perawat luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, umume sing beda - beda banget sing diarep-arep bisa 5-10 taun maneh. Kurangé sekolah keperawatan sing wis terakreditasi ing pirang-pirang panggonan, mula para siswa ing wilayah kasebut ora bakal mikir kemungkinan bisa dadi perawat. Malah ing negara-negara sing pendhidhikan wis kasedhiya kanggo warga kanthi gratis, isih ana biaya lan alangan kanggo dadi perawat utawa bidan.

Boomer Bayi Pensiun minangka bagean saka masalah

Nalika nemtokake sebab utama kekurangan kekurangan perawat, peningkatan pensiun generasi boomer bayi bisa uga pengaruh banget tinimbang disparitas jender ing saindenging industri. Klompok umur iki, sing umur antara 55-75 taun, nuduhake akeh tenaga kerja keperawatan lan bidan ing Amerika Latin. Nalika individu kasebut pensiun, gelombang lulusan anyar dibutuhake kanggo ngganti. Masalahe, tarif latihan ora cocog karo kebutuhan sumber daya manungsa ing pirang-pirang wilayah. Kajaba iku, sanajan sampeyan duwe lulusan anyar sing padha siap ngisi sepatu boomer bayi sing pensiun, bisa dadi angel yen bisa dipekerjakake tanpa pengalaman.

Migrasi Perawat minangka Masalah Liyane

Akeh perawat lan bidan akreditasi sing manggon lan makarya ing Amerika Latin duwe impen bermigrasi menyang negara liya sing luwih maju ing endi bisa entuk gaji sing luwih dhuwur lan entuk bathi saka ekonomi sing luwih kuwat. Iki minangka gegayuhan sing bisa dimangerteni minangka individu, nanging ing skala sing luwih gedhe, ora becik tumrap keperawatan Amerika Latin amarga saben taun ewonan perawat milih pindhah, uga luwih akeh kekurangan sing ana gandhengane karo negara-negara kaya Chili lan Bolivia. Sedhih, pancen ora ana cara kanggo negara-negara kasebut menehi insentif kanggo para buruh sing paling trampil lan pengalaman, mula bakal dadi faktor.

Disparitas Jenis Kelamin Ndherek Tren Global

Sektor keperawatan umume dikuwasani wanita ing saindenging jagad lan gaya iki uga katon ing Amerika Latin, ing endi mayoritas perawat yaiku wanita. Sanajan kasunyatane manawa Amerika Latin minangka pot toleransi budaya, jagad iki durung bisa nggegirisi stereotipe sosial sing ujar manawa pria kudu dadi dokter lan wanita kudu dadi perawat. Ngeculake lan pindhah saka tampilan kuno iki bakal ngatasi keruwetan kekurangan global.

Statistik Perawat Utama kanggo Peru

Pancen, kita bakal miwiti eksplorasi menyang statistik sing relevan kanggo saben negara Amerika Latin kanthi ringkesan babagan industri keperawatan Peru. Akeh negara sing ngalami kekurangan panti jompo, nanging Peru bisa uga ngisi kesenjangan ing sektor iki wiwit taun 2020. Nalika semana, kira-kira 66% bidan lan 74% perawat bakal digunakake. Ana sekitar 23 staf medis saben 10,000 pedunung, nggawe Peru minangka salah sawijining negara Amerika Latin sing paling apik ing sektor kesehatan. Nanging, mayoritas akeh perawat Peru lan lulusan bidan bisa uga angel golek sajrone rong taun pertama karier.

Statistik Perawat Utama kanggo Kolombia

Ing Kolombia, mung ana sekitar 6 perawat saben 10,000 wong. Sanajan angka kasebut, rata-rata pangarep-arep umure negara udakara 79. Kanthi pedunung udakara 50 yuta, bisa dingerteni saiki ana udakara 30,000 perawat sing makarya ing Columbia. Gaji rata-rata kanggo perawat ing Kolombia udakara 29,000,000 COP, sing regane udakara 14,000 COP saben jam. Kanggo menehi perspektif, udakara $ 4 USD saben jam. Mesthine, kanthi upah kaya ngono, bisa dingerteni manawa para perawat Kolombia duwe impen pindhah menyang negara sing gaji saben jam 5x jumlah kasebut.

Statistik Perawat Utama kanggo Brasil

Brasil duwe udakara 4 perawat per 10,000 jiwa - jumlah metrik iki sithik banget lan sing nandhang kekurangan cukup. Kanthi pedunung udakara 209 yuta, tegese ana udakara 80,000 perawat sing makarya ing Brasil saiki. Nanging, amarga negara kasebut duwe lahan sing akeh banget kanthi wilayah pedesaan, ana akeh wilayah pedesaan ing Brasil sing angel utawa ora bisa entuk akses menyang perawatan medis profesional utawa bidan. Malah ing kutha-kutha gedhe kaya Rio de Janeiro uga ana insiden sing perlu menteri kesehatan negara kasebut kanggo nyewa staf medis kanthi darurat amarga ana krisis pendanaan sing ndadekake staf rumah sakit lan klinik kurang.

Statistik Perawat Utama kanggo Argentina

Kira-kira 4 perawat saben 1,000 wong, Argentina wis kalebu ing dhaptar 30 negara paling dhuwur sing kekurangan kekurangan keperawatan paling parah. Ing negara sing luwih saka 44 yuta wong, mung ana udakara 18,000 perawat. Menarik banget kanggo dicathet yen negara iki dikenal duwe suplai dokter sing berlebihan, mula ana kekurangan sing cukup aneh lan unik ing rumah sakit sing duwe luwih saka cukup dokter nanging ora cukup perawat. Menarik, kekurangan perawat Argentina udakara kaping pindho luwih ala tinimbang rong dekade kepungkur, lan akeh analis curiga yen saya parah amarga imigrasi menyang negara liya sing katrampilan entuk gaji luwih dhuwur.

Statistik Perawat Utama kanggo Bolivia

Bolivia nduwe total populasi udakara 11 yuta lan ana udakara 1 perawat kanggo 1,000 jiwa. Iki tegese mung ana udakara 1100 perawat ing kabeh negara. Iki minangka salah sawijining kekurangan keperawatan paling parah ing Amerika Latin, kasunyatan sing ora nggumunake nalika sampeyan ngerteni manawa Bolivia wis suwe dadi salah sawijining negara paling miskin ing donya. Kasusahan ekonomi ing wilayah iki dadi papan sing ora disenengi kanggo perawat trampil lan bidan kanggo nginep amarga meh kabeh negara nyedhiyakake bayaran sing padha kanggo pakaryan sing padha.

Statistik Perawat Utama kanggo Chili

Akeh wong kaget ngerti yen ana kekurangan keperawatan ing Chili, amarga umume ngerti manawa pamrentah saiki nyedhiyakake pendhidhikan kanthi bebas kanggo kabeh warga. Nanging, kanthi akeh kesempatan karir sing bisa dipilih, keperawatan lan bidan dadi karir sing ora dikarepake. Negara kasebut duwe pedunung luwih saka 18,000,000 lan mung ana 0.145 perawat per 1000 jiwa. Iki minangka salah sawijining kerawat per kapita paling murah ing saindenging jagad, lan kajaba proyek kasebut digawe pilihan sing luwih narik kawigaten para calon siswa, mula manawa kekurangan bakal bisa diatasi mengko wae.

Stat Perawat kanggo Ekuador

Kekirangan keperawatan ing Ekuador ora parah kaya ing negara-negara Amerika Latin liyane, kanthi udakara 2 perawat per 1000 jiwa. Bangsa kasebut ngalami paningkatan pinunjul perawat anyar sing muncul ing antarane taun 1998 lan 2008, mula ana kenaikan saka 5 / 10,000 dadi luwih saka 18 / 10,000 sajrone periode kasebut. Nanging, Ekuador duwe jumlah siswa sekolah tinggi sing tilar donya lan mung persentasi saka populasi sing bakal mlebu universitas, mula ora bakal sektor perawat bakal nerusake tren sing luwih dhuwur ngluwihi gelombang boomer bayi sing bakal mundur. tenaga kerja antarane 2020-2025.

Statistik Perawat kanggo Guatemala

Guatemala minangka kabupaten liyane ing Amerika Latin sing duwe perawat per kapita sing sithik banget mung ing 0.864 per 1,000 jiwa. Kanthi pedunung luwih saka 14,000,000 lan ekonomi sing duwe jurang bandha sing akeh banget antarane warga sing paling miskin lan paling sugih, Guatemala mbutuhake perawat lan bidan anyar. Sanajan duwe ekonomi paling gedhe ing Amerika Tengah, iki minangka negara sing luwih saka 60% masarakat urip mlarat. Nalika pendhidhikan gratis ing negara iki, persediaan sing dibutuhake kanggo ngrampungake sekolah isih larang kanggo rata-rata warga, nggawe kendala liyane kanggo calon mahasiswa kedokteran.

Stat Perawat kanggo Meksiko

Ora bakal masuk akal kanggo nutupi industri keperawatan Amerika Latin tanpa ngrembug babagan kahanan saiki ing Meksiko. Pamrentah negara kasebut bubar nglaporake manawa ana 255,000 perawat liyane sing dibutuhake kanggo memenuhi pedoman Organisasi Kesehatan Dunia sing duwe 6 perawat per 100,000 jiwa. Saiki, Meksiko mung duwe udakara 4 perawat per 100,000, kanthi total udakara setengah yuta perawat sing ngladeni luwih saka 129 yuta. Wilayah sing kekurangan kekurangan keperawatan paling parah ing Meksiko kalebu Veracruz, Michoacan, Queratero, lan Puebla.

Stat Perawat kanggo Karibia

Pungkasan, amarga Karibia lan Amerika Latin umume digabung dadi wilayah sing padha, ora cocog uga kanggo ngrembug babagan statistik wilayah iki. Ana udakara 1.25 perawat saben 1,000 jiwa ing Karibia sing nganggo basa Inggris. Iki jarene udakara 8,000 perawat sing makarya ing wilayah iki. Ing taun 2006, panjaluk sing durung dibayar kanggo perawat ing Karibia yaiku 3,300. Ing taun 2025, jumlah kasebut samesthine bisa tekan 10,000. Saben 5 taun, kira-kira 2,000 perawat ninggalake Karibia kanggo bermigrasi menyang negara sing luwih mbayar. Statistik iki nyoroti masalah umum sing dialami akeh negara Amerika Latin - ora bisa njaga staf medis sing paling terkenal supaya ora bisa pindhah.

Napa Siswa Milih Program Online Liwat Sekolah Offline

Kanthi maca statistik lan wawasan ing ndhuwur, sampeyan bakal bisa ndeleng gambaran sing jelas babagan wilayah sing kepengin dadi karir dadi perawat ora mesthi dadi pilihan karir sing paling mupangate. Akeh siswa sing milih rute online amarga bisa menehi akreditasi dening universitas asing. Kredensial sing ditawakake sekolah sing adhedhasar negara maju umume disenengi.

Gelar saka universitas sing berbasis ing AS utawa Eropa bisa uga katon luwih apik ing aplikasi kerja mbesuk tinimbang jurusan keperawatan sing dipikolehi saka universitas cilik utawa ora jelas sing ana ing Amerika Tengah utawa Amerika Selatan. Faktor kasebut asring motivasi siswa sing ambisi kanggo golek pendidikan ing luar negeri utawa liwat institusi pembelajaran jarak jauh online. Ing pungkasan, program gelar online kayane nawakake prestise luwih akeh tinimbang sekolah Amerika Latin offline, sing dadi kesempatan migrasi lan kemajuan karir luwih akeh.