24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Warta Breaking Kiribati News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Republik Kiribati: Potensi pariwisata anyar sing durung ditemoni udakara 1800 mil saka Hawaii

Potensi pariwisata Kiribati anyar ing
nikumaroro
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Swarga ing Pulo Pasifik sing adoh, ora ana wong sing grapyak sing nampani pengunjung kaya kulawarga. Iki minangka kasunyatan kanggo pengalaman plancongan lan wisata ing Kiribati. Asli, murah, tanpa tutul, diarani Republik Kiribati minangka tujuan plancongan.

Kiribati minangka negara berdaulat ing Mikronesia ing Samodra Pasifik tengah. iku taun 1856 dununge miles saka Honolulu. Pendhudhuk permanen mung luwih saka 110,000, luwih saka separo sing manggon ing Atur Tarawa. Negara kasebut kalebu 32 atoll lan pulau karang lan siji pulau karang sing tuwuh, Banaba.

Pamrentah Kiribati ujar manawa pulau terpencil Nikumaroro duweni potensi dadi situs pariwisata mikro - amarga amarga tim ahli yakin bisa dadi ing endi pesawat duweke aviator Amerika Amelia Earhart nabrak, sanajan ekspedisi anyar kasebut gagal ditemokake ana bukti sing nyengkuyung.

Nikumaroro, utawa Pulo Gardner, kalebu bagean saka Kapuloan Phoenix, Kiribati, ing sisih kulon Samodra Pasifik. Iki minangka coral atos karang sing adoh, dawa, segitiga kanthi tanduran sing subur lan laguna laut tengah sing gedhe. Nikumaroro dawane udakara 7.5 km kanthi ambane 2.5 km.

Earhart lan rekan pilotnya, Fred Noonan ilang nalika nyoba ngubengi jagad iki ing taun 1937 sawise dheweke budhal saka Lae, sing saiki dadi Papua Nugini.

Tiiroa Roneti saka Area Perlindhungan Kepulauan Phoenix, sing ngatur Nikumaroro, marang Pacific Beat rencana jangka panjang yaiku nggawe situs pariwisata mikro sing duwe kapital link ing misteri Earhart. Pulo sing ora ana pendhudhuk kasebut minangka salah siji saka wolu sing kalebu Phoenix Group, sing wis dipratelakake minangka situs Warisan Dunia.

Ekspedisi ing wulan Agustus, sing dibiayai jaringan televisi National Geographic lan dipimpin dening wong sing nemokake karusakan kapal Titanic, ora nemokake bukti sing nyata babagan pesawat Amelia Earhart. Pamrentah lokal ngenteni bukti sing bisa mbuktekake manawa Earhart nabrak cedhak Nikumaroro.

"Kita ngenteni asil ekspedisi sing bisa ngubungake Nikumaroro minangka salah sawijining situs pungkasan sing bisa ilang kanggo Amelia Earhart," ujare Pak Roneti.

Pulo Nikumaroro saiki ora duwe penduduk nanging wis digunakake minangka papan pamukiman maneh dening pamrentah kolonial Inggris ing taun 1940-an. Nikumaroro ditinggalake ing taun 1950-an amarga kurang banyu lan populasi urip maneh menyang Kepulauan Solomon.

Kiribati dadi independen saka Inggris ing taun 1979. Ibukutha, Tarawa Selatan, sing saiki dadi wilayah sing paling padhet, kasusun saka pirang-pirang pulau, sing ana gandheng cenenge. Iki kalebu udakara setengah wilayah ing Tarawa Atoll.

Kiribati minangka anggota Komunitas Pasifik (SPC), Persemakmuran Bangsa-Bangsa, IMF, lan Bank Dunia, lan dadi anggota lengkap PBB ing taun 1999.

Kiribati kasusun saka 32 atol lan siji pulo dhewekan (Banaba), nganti tekan belahan wétan lan kulon, uga wilahan lor lan kidul. Minangka siji-sijine negara sing dununge ana ing papat belahan bumi. Kelompok pulau kasebut yaiku:

  • Banaba: sawijining pulo sing kapisah ing antarane Nauru lan Kepulauan Gilbert
  • Kepulauan Gilbert: 16 atoll sing dununge udakara 1,500 kilometer (932 mi) ing sisih lor Fiji
  • Kepulauan Phoenix: 8 atoll lan pulau karang dununge udakara 1,800 kilometer (1,118 mi) ing sisih kidul wetan Gilberts
  • Pulo Line: 8 atoll lan siji karang, dununge udakara 3,300 kilometer (2,051 mi) ing sisih wétan Gilberts

The Kantor Pariwisata Nasional Kiribati (KNTO) tanggung jawab kanggo kerja sama karo mitra kanggo ngajak para pelancong teka ing Kiribati lan ngentekake wektu kanggo njelajah negara kita. Kita dipandu dening prinsip kesinambungan, pangembangan ekonomi, lan pelestarian budaya lan ekspresi. Kita pengin ndeleng industri sing semarak kaya warna biru, ijo lan putih sing nggambarake kaendahan negara kasebut.

Kiribati dudu tujuan plancongan kanggo kabeh wong. Pelancong utawa nelayan sing serius lan setya bakal diganjar riko kanthi pengalaman nyambut tamu lan wong sing apik banget, jumlah iwak sing luar biasa lan tantangan kanggo nyekel, lan gaya urip sing adoh banget saben dina kaya sing sampeyan bisa. Turis sing nggoleki bar kolam renang, ruang koktail, lan andhuk alus ora kudu dilamar.

Republik Kiribati: Potensi pariwisata anyar sing durung ditemoni udakara 1800 mil saka Hawaii

pantai kiribati 2

Republik Kiribati: Potensi pariwisata anyar sing durung ditemoni udakara 1800 mil saka Hawaii

bati1

Ing legenda Pulo Pasifik, asal usul manungsa dianggep mitos kreasi, kanthi dewa Penyu lan Spider nggawe alam semesta. Sawetara mitos ngakoni iki minangka dewa tanah, sing diserang lan disalip dening dewa Eel lan Stingray, sing banjur nggawe alam semesta.

Legenda tradisional nyritakake babagan roh sing pindhah saka Samoa menyang Kepulauan Gilbert. Roh dadi setengah manungsa lan setengah semangat, banjur suwe saya suwe saya malih dadi manungsa. Akeh wong ing Kiribati sing percaya manawa leluhure minangka roh, sawetara saka Samoa, lan sawetara saka Gilberts.

Dikenal kanthi indigen minangka "Tungaru", sejarah modern Kiribati dikira diwiwiti karo tekane wong Mikronesia ing Pasifik Selatan, sing kedadeyan antara 200 lan 500 Masehi. Nanging, sawetara bukti nuduhake migrasi saka wilayah Asia Tenggara / Indonesia sadurunge, pindhah menyang Pasifik udakara 3000 taun kepungkur.

Ing pulau kasebut, budaya Mikronesia berkembang (sanajan ora diarani Micronesian nganti wong Eropa banjur ngenalake jeneng iki), uga ditrapake unsur-unsur saka budaya Polinesia lan Melanesia saka serangan saka negara-negara tanggan kayata Samoa, Tonga, lan Fiji. Budaya kasebut uga dipengaruhi liwat perkawinan antar negara-negara tesis, lan mengko utamane saka pengaruh pastor 'Polinesia'.

Ana macem-macem petualangan ing pulau lan sekitar pulau sing dadi negara Kiribati. Ing sawijining negara kanthi rasio banyu paling gedhe ing saindenging jagad, banyu minangka fitur utama ing urip I-Kiribati, lan kanggo kabeh pengunjung.

Fishing minangka kelas internasional - pusaté ing Pulo Kiritimati (Natal), salah sawijining papan ing saindenging jagad iki sing bisa mlayu iwak banyu asin, kanggo iwak balung sing gelut! Banyu sing luwih jero ing sacedhake Kiritimati lan Kepulauan Gilbert uga minangka papan kanggo mancing game sing ngrusak.

Kanggo sampeyan sing golek budaya, ana akeh sing bisa dideleng lan ditindakake ing saindenging pulau. budaya ing Kiribati isih durung cukup kondhisi - cara paling apik kanggo ngrasakake budaya sing ora bisa ditemoni yaiku pesawat domestik utawa feri menyang pulau njaba lan ketemu wong-wong lokal sing ramah banget. Yen sampeyan teka ing wektu sing tepat taun, sampeyan bisa uga bisa nyekseni pahargyan lokal, ing preinan agama kayata Paskah utawa Natal; utawa pahargyan nasional kayata Kamardikan Kiribati. Yen sampeyan pengin nggawa budaya ing omah, kerajinan tangane sing didol isih digawe cara tradisional.

Klompok pulo Gilbert dadi tuan rumah sawetara Situs sejarah Perang Dunia II. Tarawa, Makin (saiki diarani Butaritari), Abemama (uga pulo samudra Banaba) diserang Jepang nalika taun 1941, sawise mbom ing Pelabuhan Mutiara. Sawise Jepang nguatake atoll, ing taun 1942 lan 1943 Marinir AS nindakake sawetara serangan skala gedhe kanggo ngilangi Jepang. Dina iki, peninggalan perang lan benteng bisa dibukak.

Kiribati uga dadi tuan rumah klompok pulau Phoenix - kalebu Wilayah Proteksi Kepulauan Phoenix (PIPA), wilayah perlindungan laut paling gedhe ing donya. Kanggo penyayang manuk, wilayah iki dadi papan kanggo nylametake lan mangan 19 spesies manuk laut liar. Kanggo sing seneng ing jero banyu, taman bermain sing akeh nyedhiyakake macem-macem iwak (509 spesies sing diidentifikasi) lan urip segara liyane (mamalia, hiu, invertebrata, urip tanduran) kanthi akeh ing papan padharan, leeward lan laguna.

Kiritimati (Pulo Natal)

Kiritimati minangka tuan rumah kanggo poin, karang, lan limang kilometer emas ing antarane desa London lan Paris. Peregangan iki dianggep duwe 24 ombak sing bisa dilancar - kanthi musim selancar Oktober nganti Maret. Bengkak kasebut nyerang Kiritimati udakara utawa rong dina sawise tekan Hawaii - sworo 8 ′ nganti 12 at ing Sunset Beach ing Hawaii bakal ngasilake 6 ′ nganti 10 ′ pasuryan sing resik ing Kiritimati siji nganti rong dina mengko. Saka 24 istirahat, loro-pihak dadi pangguna-loropaken kanthi saluran jero lan wedhi ngisor karang alus. Katelu liyane duwe dhasar karang sing atos lan mung kanggo para peselancar sing duwe pengalaman.

Hotel kasedhiya antara $ 25 lan $ 75 saben wengi. Iki nggawe Kiribati dadi tujuan plancongan sing terjangkau.

Sambungan penerbangan menyang Kiribati kasedhiya saka Nadi, Fiji lan Honolulu, Hawaii. USA

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.