24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Kepiye Nikmati Keuangan lan Kesejahteraan Laut ing Palawan?

Kepiye Nikmati Keuangan lan Kesejahteraan Laut ing Palawan?
Putri
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Palawan, Pulo Filipina sing dawa lan sempit minangka swarga ing bumi. Geografi watu gamping karst iku apik banget. Guwa, gunung, wana, lan pantai bebarengan karo panganan lan bir Filipina, ngajak sampeyan plancongan sing apik. Iki njamin lelungan sing paling ora bisa dilalekake.

Mlaku menyang pesisir rahasia El Nido

Teluk Bacuit Bay ngliwati cakrawala saka El Nido ngenteni bakal ditemokake. El Nido ngidini sampeyan nikmati lelungan pulau ing Nusantara Bacuit. Pulo watu kapur kasebut nduweni wedhi putih sing wiyar, teluk cilik sing didhelikake, situs nyilem, terumbu karang, lan kehidupan laut. Uga ana alas ijo sing subur sing duwe manuk warna-warni lan flora lan fauna sing menarik.

Bali menyang pantai El Nido nganti Puerto Princesa utawa Pulo Miniloc utawa Payong-Payong Beach. Sampeyan bisa pesenan kanggo plancongan plancongan saka El-Nido kanggo nikmati macem-macem olahraga kayak kayak ing Miniloca utawa laguna gedhe, lan snorkeling ing laguna cilik.

Sampeyan bisa milih transportasi darat lan banyu kanthi gampang online. BookAway nggawe transportasi dhasar sampeyan pancen trep lan fleksibel. Dhukungan pelanggan wis misuwur lan wis suwe saya suwe ing industri iki.

Jelajahi kali ing ngisor lemah sing bisa ditindakake

Ing tur Puerto Princesa, sampeyan bakal ngunjungi Kali Subterania sing nyebar ing 22,000 hektar ing Taman Nasional Puerto Princesa. Banyu mili mudhun saka Kali Cabayugan sing asale saka Pegunungan Saint Paul.

Kali iki dawane 5 mil lan mung udakara setengah sing bisa dilayari liwat prau. Saka lawang guwa kasebut, turis bisa dayung lan mlayu udakara mil ing njero guwa kasebut lan gumun karo formasi jeruk sing apik banget. Burung walit lan kelelawar bisa ditemokake ing jero guwa kasebut.

Eras aliran banyu nggawe stalaktit lan stalagmit sing luar biasa. Ana slot wisata boat boat river terbatas, mula priksa manawa sadurunge kudu nggawe pesenan.

Bukak safari 

Pulo Calauit duwe zebra, jerapah, lan antilop. Sampeyan bisa mlaku-mlaku utawa nunggang ngubengi stasiun lan jalur panganan sing wis ditemtokake kanggo ndeleng puluhan zebra lan jerapah. Antelope uga bisa dideleng saka adoh. Celeng lan rusa Calamian diimpor menyang negara liya. Sampeyan bisa njupuk pitulung saka agensi tur kanggo ngatur safari Calauit.

Ngobrol karo kunang-kunang

Gabung klompok cilik nganggo kano, diaturi pandhuan. Dheweke dayung munggah lan ngenteni ing banyu sing isih peteng nalika peteng geni diwiwiti. Barang elektronik utawa kamera ora diidini. Kamera profesional sing kuat bisa milih grombolan geni sing megah sing munggah saka bakau ing Kali Iwahig. Nalika kano sampeyan ngleyang ing bakau, sampeyan bakal weruh kunang-kunang ing endi wae, dadi padhang kabeh.

Temokake manuk langka                                                                                                            

Sawetara situs birding paling apik mung sawetara menit saka Palawan. Birdwatchers nyengkuyung para warga ing pulau kasebut amarga Palawan minangka titik penting kanggo 170 spesies manuk migrasi, uwal saka hawa sing adhem. Palawan malah nawakake 15 spesies manuk sing mung ditemokake ing Palawan kalebu swiftlet Palawan, cangkang tanduk Palawan, lan manuk hantu Palawan.

Nyilem kecelakaan

Kapal karam Jepang ana ing Teluk Palawans Coron. Para penyelam nemokake enem kapal kapal dadi target sing apik. Dheweke ngleyang liwat crane, persenjataan, lan bolongan sing didadekake koral. Para penyelam sing berpengalaman njelajah kamar mesin kapal sing ditinggal, bolongan bom, lan barang pribadi sing kasebar. Minangka tur prau nyilem kecelakaan saka Pulo Busuanga!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.