Asosiasi Warta Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat rapat News Pariwisata News Wire Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

WTM London ngluncurake Sri Lanka minangka Mitra Utama kanggo taun 2019

Pilih basa sampeyan
WTM London ngluncurake Sri Lanka minangka Mitra Utama kanggo taun 2019
Sri Lanka dibukak minangka mitra utama WTM
ditulis dening editor

Pariwisata Sri Lankan bakal dadi Mitra Utama ing WTM London 2019 amarga industri pariwisata pulau kasebut terus mantep kanggo pulih.

Kemitraan profil tinggi kasebut bakal njamin jangkoan global menyang tujuan Samudra Hindia, sing uga wis gabung karo jangkrik legendaris Sri Lanka Kumar Sangakkara kanggo mbantu pariwisata bali.

Minangka juru bicara Pariwisata Sri Lanka lan non-Inggris pertama sing kapilih dadi Presiden Presiden Marylebone Cricket Club MCC sing berbasis ing Lord, Sangakkara bakal ningkatake obyek wisata utama tujuan sing dipasarake kanthi merek anyar 'So Sri Lanka'.

Sajrone wawancara sing ngumumake kemitraan, Sangakkara ujar: "Aku yakin manawa turis sing teka ing Sri Lanka bakal seneng banget. Aku wis ndeleng negara kasebut pulih kanthi apik kanggo njamin keamanan warga negara lan turis saka saindenging jagad. Sing teka ing Sri Lanka pengin ngrasakake negara kasebut kanthi lengkap. ”

Kesepakatan Kemitraan Premier karo WTM London bakal ateges ewu profesional perdagangan plancongan internasional lan pembeli bakal ndeleng merek 'So Sri Lanka' anyar, lan atusan wartawan lan pengaruh bakal krungu babagan budaya, pemandangan lan warisan negara kasebut.

Biro Promosi Pariwisata Sri Lanka bakal nuduhake papan pameran ing WTM London (Stand AS200) karo 67 mitra dagang plancongan, kalebu hotel, agensi perjalanan, resort lan operator - kabeh padha nggabungake misi kanggo mbantu negara kasebut mbangun perdagangan pariwisata.

Nomer turis ambruk 70% nalika kedadeyan tragis April, nanging upaya gabungan saka industri wisata Sri Lanka tegese pemulihan luwih cepet tinimbang sing diarepake, kanthi upaya kasebut, ing wulan September penurunan iki mung dadi 20%, prospek tujuane positif mundur ing pungkasan taun.

Miturut Menteri Pengembangan Pariwisata, Urusan Margasatwa & Agama Kristen Hon. John Amaratunga: "Pamrentah wis nindakake kabeh cara supaya bisa entuk popularitas maneh ing papan sing dituju kanthi nggawe kapercayan nindakake macem-macem kampanye promosi agresif. Kita bathi amarga jagad iki wis nyengkuyung kanthi bebarengan lan nglumpukake kanggo nulungi industri pariwisata, iki mbantu nyebar keuntungan ekonomi nganti tekan sektor ekonomi penting liyane; lan uga kanggo komunitas lokal sing paling mbutuhake.

"Pariwisata minangka garis tolak ekonomi ing Sri Lanka, ora kaya jaman biyen, wis nyambung karo kabeh wong ing negara kasebut. Ora suwe, pariwisata mesthi bakal dadi penghasil penghasilan nomer siji kanggo Sri Lanka ”

Kedatangan turis ing taun 2018 wis ngrambah rekor 2.3 yuta - regane meh $ 4.4 milyar - lan angka-angka isih nganti rong juta paling dhuwur ing taun 2019.

Jangkoan kaendahan alam sing luar biasa ing pulau kasebut, warisan sing sugeh lan warga lokal sing nyambut gawe mesthi duwe peran kanggo ndhukung pemulihan. Dawane meh 1,600 kilometer garis pantai sing sawit, dene interior menehi kesempatan kanggo njelajah kebon teh, kebon rempah-rempah, taman nasional, alas sing subur lan air terjun. Sri Lanka minangka salah sawijining papan paling dhuwur ing Asia kanggo nemokake satwa, kayata gajah, bear sloth, macan tutul, kebo liar lan uga paus biru sing angel dipahami, ing habitat asile.

Bebarengan karo keajaiban alam, pulau kasebut duwe sejarah ewonan taun kanggo ditemokake, kalebu enem Situs Warisan Dunia UNESCO, uga istana, candhi, lan biara.

Pengunjung uga bisa ngrasakake mupangat Ayurveda, seni penyembuhan tradisional Sri Lanka, lan mulihake awak lan jiwa ing pirang-pirang retret lan resort kesehatan ing pulau kasebut. Salajengipun, panganan lan keramahan duwe pengaruh penting ing budaya negara kasebut, kanthi turis bisa ngrasakake macem-macem masakan kari lan daging, sup, panganan laut lan masakan vegetarian. Sapa klapa minangka bahan khas ing pirang-pirang panganan, lan pulau kasebut misuwur kanthi tèh ing jagad iki.

Direktur Senior WTM London, Simon Press, ujar: "WTM London seneng ngumumake Sri Lanka minangka Mitra Premier kanggo taun 2019.

"Ngresiki tenan nalika ndeleng negara kasebut pulih saka kedadeyan sing nggegirisi ing Paskah kepungkur, lan katon bakal ngalami musim salju sing sibuk.

"Dadi Mitra Premier WTM London tegese Sri Lanka bisa mbujuk para pembeli dagang lan media saka saindenging jagad, sing bakal mbantu nomer pengunjung bali utawa malah ngluwihi level sing ditemokake ing taun 2018 - ningkatake ekonomi negara kasebut lan mbantu nyediakake lapangan kerja kanggo ewonan buruh. ”

Kanggo informasi luwih lengkap babagan WTM, klik kene.

eTN minangka mitra media kanggo WTM London.

WTM London ngluncurake Sri Lanka minangka Mitra Utama kanggo taun 2019

WTM London

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.