Breaking News Korea Lor Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kim Jong-un mrentah resor turis Korea Selatan dirusak

Pilih basa sampeyan
Kim Jong-un mrentah resor Korea Selatan dirusak
Kim Jong-un ngunjungi resor Korea Selatan
ditulis dening editor

Kim Jong-un, pimpinan Korea Lor, ngunjungi Resor wisata Gunung Kumgang, sing wiwitane dioperasikake dening Korea Lor lan Korea Selatan. Resor iki dibangun ing taun 1998 minangka sarana kanggo ningkatake hubungan lintas wates.

Kira-kira sayuta wong Korea Selatan wis ngunjungi wilayah resor seluas 328 kilometer persegi, sing uga dadi sumber mata uang hard kanggo Pyongyang.

Sawise dikunjungi, Kim Jong-un banjur mrentah supaya dirusak "kabeh fasilitas sing ora enak," sing diarani lusuh. Pimpinan Korea Utara kasebut negesake manawa bangunan wisata kasebut bakal diganti nganggo “fasilitas layanan modern” kanthi gaya Korea Utara.

Prentah iki dianggep minangka balesan amarga Seoul, ibukutha Korea Selatan, ora gelem break hubungan karo Amerika Serikat. Korea Utara nambah kritik marang Korea Selatan ing sawetara minggu kepungkur, mengklaim Seoul gagal nggayuh komitmen kanggo ningkatake hubungan.

Ing wulan Juli 2008, lelungan liwat tapel wates dumadakan rampung, nalika tentara Korea Utara nembak para turis Korea Selatan sing nyimpang menyang zona sing diwatesi. Nanging, kanthi hubungan bilateral dadi panas ing 2 taun kepungkur, diskusi diwiwiti babagan turis Korea Selatan sing bali minangka langkah pambangun kapercayan sing cukup langsung.

Pak Kim Jong-un lan Moon Jae-in, presiden Korea Selatan, ketemu ing wulan September taun iki lan setuju yen tur kudu dilanjutake yen wis diidini. Kunjungan durung disetujoni dening Pak Moon amarga sanksi internasional sing tetep ana, kalebu sanksi kanggo proyek sing ngidini Lor entuk mata uang hard.

Dina Selasa, media Korea Utara ngutuk rencana Seoul kanggo nindakake serangkaian tes rudal lan gawe sistem senjata anyar, kalebu kapal selam bertenaga nuklir. Korea Selatan tetep dadi konsiliatory ing tanggepan. Wakil Menteri Penyatuan, Suh Ho, ujar wingi manawa Seoul tetep setya marang "ekonomi perdamaian" sing bakal nambah kerjasama lintas batas.

Media Korea Lor nggambarake rencana pertahanan Seoul minangka "provokasi langsung" sing "bakal ana akibat." Uga nyalahake wong Kidul "ningkatake kemampuan nyerang sadurunge nglawan Lor."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.