24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality Kabar Breaking Malaysia News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Malaysia ngarepake nomer lelungan dadi tikel kaping telu sajrone preinan Deepavali

Malaysia ngarepake nomer lelungan dadi tikel kaping telu sajrone preinan Deepavali
Malaysia ngarepake jumlah lelungan bakal tikel kaping telu sajrone preinan Deepavali
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pejabat bea cukai Malaysia ujar manawa jumlah wisatawan sing liwat MalaysiaTitik entri ing Kompleks Pabean, Imigrasi lan Karantina Bangsa Sultan Iskandar (BSI) lan Komplek CIQ Sultan Abu Bakar (KSAB) diarepake dadi telu sesuk amarga preinan Deepavali.

Imigrasi Johor direktur Baharuddin Tahir ujar manawa masarakat Singapura lan Malaysia bakal njupuk kesempatan kanggo lelungan karo kulawargane.

"Nomer lelungan sing liwat BSI ing dina normal biasane bakal 250,000; dene cacahe mobil antara 40,000 nganti 50,000; motor (70,000) lan truk utawa bis (3,000 nganti 5,000), ”jarene.

Minangka kanggo KSAB, ujar manawa ana 180,000 pengunjung sing nggunakake rute kasebut, kanthi jumlah mobil 20,000 nganti 25,000; motor (40,000 nganti 50,000) lan truk utawa bis (2,000).

"Nanging ing akhir minggu suwene iki, kita ngarepake jumlah pengunjung lan kendaraan dadi telu. Lalu lintas penumpang sing wis nambah suwene rong dina bakal rampung dina Senen iki (28 Okt), "jarene nalika ditemoni Bernama ing BSI dina iki.
Amarga Baharuddin ujar manawa kanggo nyegah rame lalu lintas sing luar biasa sajrone periode kasebut, departemen kasebut njupuk sawetara inisiatif kalebu pembekuan cuti kabeh personel imigrasi sing makarya ing loro kompleks kasebut.

Dheweke ujar manawa staf kasebut bakal ngupayakake shift kanthi 250 personel sing bakal ditugasake saben shift ing BSI, lan ing KSAB 130 nganti 140 personel bakal digunakake ing saben shift.

"Dheweke bakal ngurus luwih saka 350 konter sing dibukak kanggo jalur bis, truk, mobil lan motor ing loro jalur kasebut.

"Kajaba iku, kita bakal mbukak jalur contraflow ing KSAB kanggo nggampangake akeh wong Singapura sing mlebu Malaysia amarga 12 konter tambahan bakal dibukak," jarene.

Minangka kepala Koordinator Lalu Lintas ing kompleks CIQ, Baharuddin ujar manawa bakal ngumumake babagan nganyari lalu lintas lan menehi saran marang para sopir babagan rute lelungan liwat media sosial.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov