Breaking News Korea Lor Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Korea Utara: Apa nglanggar Sanksi PBB?

Pilih basa sampeyan
'Pariwisata Gunung Geumgang ora nglanggar sanksi PBB'- Wulan
ngoptimalake 5 1
ditulis dening eTN Ngatur Editor
Gunung Kumgang utawa Pegunungan Kumgang minangka pagunungan / pegunungan, kanthi pucuk Birobong kanthi dhuwur 1,638 meter, ing Kangwon-do, Korea Lor. Udakara 50 km saka kutha Sokcho ing Korea Selatan ing Gangwon-do.

Mbukak maneh Gunung Geumgang kanggo pariwisata ora nglanggar sanksi, Presiden Moon Jae-in ujar dina Jumuah, lan nambah pamrentahane bakal ngupayakake pendekatan anyar supaya proyek inter-Korea bareng kasebut kedadeyan.

"Babagan proyek wisata Gunung Geumgang, pariwisata dhewe ora nglanggar sanksi Dewan Keamanan PBB (UNSC). Nanging sing penting yaiku transfer pembayaran yaiku perkara sing bakal nglanggar sanksi ekonomi, "ujare Presiden Moon nalika wiwitan rapat makan malam karo korps pers Cheong Wa Dae sing dianakake ing Nokjiwon ing kantor presiden, miturut laporan kolam renang.

Moon ujar manawa pamrentah Korea Selatan bakal ngupayakake "cara anyar" kanggo nerusake program tur antar-Korea dini. "Amarga sanksi UNSC sing terus-terusan, dadi angel kanggo maju nganggo metode sing ana," ujare Moon. Babagan spesifikasi babagan "cara anyar," Presiden ora njlentrehake.

Pratelan kasebut digawe sawetara jam sawise kementerian gabungan South nampa tawaran saka Korea Lor kanggo ngrembug masalah sing ana gandhengane karo nasib bangunan lan konstruksi Korea Selatan ing resor ing Korea Lor, sawise pimpinan Korea Utara Kim Jong-un mrentah supaya dirusak .

Bebarengan karo Komplek Industri Gaeseong, proyek Mount Geumgang minangka proyek bisnis antar-Korea liyane sing simbolis. Nalika Moon nganakake puncak karo Kim ing September 2018 ing Pyongyang, loro pimpinan kasebut setuju kanggo nerusake kerja sama ing rong proyek ekonomi sing ditanggepi kasebut, sing uga dadi sumber penghasilan utama kanggo sisih Lor sing kasir lan mlarat.

Presiden Moon ngluncurake ide kanggo ngusulake sanksi kanggo Presiden AS Donald Trump lan pimpinan China, Prancis, Rusia lan Inggris, limang negara kasebut sing duwe kursi permanen ing Dewan Keamanan PBB. Nanging upaya Moon dadi muspra, amarga sawetara sanksi luwih rumit tinimbang liyane lan uga nyebabake sanksi sing luwih akeh.

Ing taun iki, Kim wis ningkatake prioritas utama ing urusan negara kanggo ningkatake vitalitas ekonomi negarane. Miturut analis politik, sing mbutuhake nyuda sanksi sing kaku, menang luwih akeh pitulung asing lan narik investasi asing.

Nanging Washington khawatir manawa pambukaan kompleks industri lan resor Gunung Geumgang bakal nglanggar sanksi UNSC sing nawakake asuransi risiko politik, lan nyebabake transfer "dhuwit akeh" menyang Korea Utara.

Ing wicara denuklirisasi tingkat kerja pungkasan antara Washington lan negosiator Pyongyang, Amerika Serikat nawakake "sanksi sanksi winates" sing ngidini Lor ngekspor sawetara bahan baku kayata batu bara. Nanging Lor ora nampa tawaran kasebut amarga ketentuan sanksi sing ramping ora "cukup becik" minangka mupangat kanggo menehi langkah denuklirisasi rinci lan rinci.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.