Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan

Kurfew 36 jam sing ditindakake ing Sri Lanka sadurunge protes sing direncanakake

Kurfew 36 jam sing ditindakake ing Sri Lanka sadurunge protes sing direncanakake
Kurfew 36 jam sing ditindakake ing Sri Lanka sadurunge protes sing direncanakake
ditulis dening Harry Johnson

Panguwasa penegak hukum Sri Lanka wis ngetrapake curfew 36 jam amarga protes massa nglawan krisis ekonomi sing durung tau ana ing negara kasebut.

Curfew bakal ditrapake ing wayah sore dina Setu lan dicabut dina Senin esuk, ujare polisi.

Pengumuman curfew teka sedina sawise Presiden Gotabaya Rajapaksa dileksanakake a negara darurat menehi kakuwasan nyapu panguwasa, sawise protes anti-pamaréntah massal nglawan kekurangan pangan, bahan bakar lan obat-obatan ing Sri Lanka.

Kurfew lan negara darurat, sing menehi wewenang tentara kanggo tumindak piyambak, kalebu nangkep warga sipil, ing negara 22 yuta teka nalika kiriman media sosial njaluk protes ing dina Minggu.

"Aja ngalang-alangi gas luh, enggal-enggal bakal kehabisan dolar kanggo didol maneh," ujare salah sawijining kiriman sing nyengkuyung wong supaya nuduhake sanajan polisi nyoba ngrusak rapat-rapat.

"#GoHomeRajapaksas" lan "#GotaGoHome" wis dadi tren pirang-pirang dina ing Twitter lan Facebook ing negara kasebut, sing nglawan kekurangan barang-barang sing penting, mundhak rega sing drastis lan pemotongan listrik sing ngrusak amarga kemerosotan sing paling lara wiwit kamardikan saka Inggris ing 1948.

Pandemi koronavirus wis torpedo pariwisata lan kiriman dhuwit, sing penting kanggo ekonomi, lan panguwasa ngetrapake larangan impor sing amba kanggo nylametake mata uang asing.

Akeh ahli ekonomi uga ujar manawa krisis kasebut saya tambah akeh amarga salah urus pemerintah, utangan akumulasi pirang-pirang taun, lan pemotongan pajak sing ora becik.

Pakar industri lelungan ujar manawa kahanan darurat ing Sri Lanka bisa dadi jotosan anyar kanggo pangarep-arep kanggo kawentar pariwisata amarga tarif asuransi biasane mundhak nalika negara nyatakake darurat keamanan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar