24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Kyrgyzstan News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Ati-ati turis: Muntahake minangka tindak pidana ing Kirgistan

Ati-ati turis: Muntahake minangka tindak pidana ing Kirgistan
Ati-ati turis: Muntahake minangka tindak pidana ing Kirgistan
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ing 9 wulan pisanan 2019, pengunjung lan warga ing Kyrgyzstan mbayar denda 5.8 yuta dolar ($ 83,000) amarga ngidoni ing papan umum.

Secara total, kanggo periode kasebut, miturut Artikel 53 Kode Pidana Kyrgyzstan babagan pelanggaran sing nglarang ngidoni, ngetokake irung, njupuk wiji lan ngrokok ing papan sing salah, 11,500 protokol polisi ditulis. Miturut protokol kasebut, dhendha nganti 1.4 yuta soms ($ 20,050) wis dibayar.

Tanggal 1 Januari 2019, undang-undang anyar babagan perlindungan ketertiban umum mulai berlaku ing Kyrgyzstan. Kode Pelanggaran kalebu aturan sing nggawe ngidoni ing lurung-lurung iku ilegal, sing nyebabake masarakat rame. Mungsuh ukum iki negesake manawa denda 5500 soms ($ 79) ora masuk akal, nganggep penghasilan warga Kyrgyzstan sing sithik.

Kanggo nanggepi aturan kasebut, warga wiwit ngunggah video kanthi ngidoni pejabat pamrentah ing jaringan media sosial.

Banjur, pihak berwenang nyuda dhendha kasebut dadi 1,000 soms ($ 14.30) lan mbenakake yen ngidoni lan nyebul irung iku dudu 'pelanggaran' yen sapu tangan, serbet, utawa sampah bisa digunakake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov