24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel News Filipina Breaking News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa bumi 6.6 sing gedhe banget ngrebut Mindanao, Filipina

Gempa bumi 6.6 sing gedhe banget ngrebut Mindanao, Filipina
ditulis dening editor

Gedhe 6.6 gedhene gempa bumi nyerang Mindanao ing Filipina saiki, 29 Oktober 2019, jam 01:04:45 UTC jerone 15 km.

Sawijining saksi ing KSS BUilding, Buhangin, ing Kutha Davao nglaporake krasa goyang, ujar: mobil sing diparkir katon goyang lan wong-wong sing ana ing gedhong kasebut langsung metu sawise ngrasakake gempa kasebut. Sawetara bangunan wis tembok retak. Wong-wong rasane ngelu banget lan sanajan sawise gempa kasebut. Gempa susulan dirasakake mung sakjam sawise gempa kasebut.

Maneh nglaporake saka Kutha Davao, wong iki ujar: Kita ana ing lantai 6 kondo sing anyar lan dibangun ing Davao Ciry (papan Abreeza). Miwiti ringkih nanging saya kuat sajrone 5 detik. Krungu retak beton. Sawetara kripik ambruk saka plafon kita. Kita ngenteni metu banjur pindhah menyang geni. Tanda metu unhinge [d] nalika goyang.

Wong liya saka Kutha Davao ujar: goyang banget lan motor ing sacedhake ambruk [d], banyu saka bak [wis] goyah, wit klapa ambruk. Isih ana saksi liyane sing ujar: Kabeh ing lemari goyang, angel ngadeg, angel mlaku, bisa uga 20 detik.

Sawetara saksi mung nggunakake tembung kaya: traumatik lan abot.

Ora ana laporan wiwit saiki babagan kerusakan utawa ciloko liyane ing Gempa Filipina.

Jarak:

  • 14.3 km (8.9 mi) E ing Bual, Filipina
  • 16.3 km (10.1 mi) WNW saka Magsaysay, Filipina
  • 17.7 km (11.0 mi) SSW saka Makilala, Filipina
  • 19.2 km (11.9 mi) K saka Bansalan, Filipina
  • 39.3 km (24.4 mi) NNE saka Koronadal, Filipina
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.