24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Maroko News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tips Kesehatan Kanggo Tutup Sadurunge Liburan Maroko

Tips Kesehatan Kanggo Tutup Sadurunge Liburan Maroko
Maroko
ditulis dening editor

Oke, mula yen sampeyan wis ngemasi tas lan memesan penerbangan menyang Maroko lan sampeyan siyap ngentekake wektu sing apik ing negara eksotik sing indah iki, banjur tahan sedetik. Kanggo nggawe Plancongan Maroko istimewa lan berkesan, sampeyan kudu nimbang sawetara tips kesehatan amarga yen lara sajrone lelungan, mula ora bakal bisa nikmati apa-apa. Dadi, sadurunge munggah pesawat menyang Maroko, priksa manawa sampeyan kudu ngetutake tips kesehatan sing disaranake Memphistours.

Entuk Asuransi Plancongan

Sadurunge lelungan, sampeyan kudu mriksa manawa asuransi umum uga kalebu poin asuransi lelungan. Amarga umume kasus, asuransi ora bakal nutupi bagean asuransi lelungan. Dadi, yen asuransi sampeyan ora kalebu asuransi perjalanan, mula sampeyan kudu golek sadurunge golek menyang Maroko. Yen sampeyan duwe rencana melu kegiatan petualangan kaya muter utawa trekking ing Maroko, sampeyan butuh asuransi perjalanan. Nalika entuk asuransi perjalanan, priksa manawa kabijakan asuransi sampeyan duwe klausul evakuasi darurat.

Dolan menyang Dokter

Disaranake luwih dhisik menyang dokter sadurunge lunga menyang Maroko amarga ana sawetara penyakit tropis sing bisa ditangkep kanthi gampang yen ora divaksinasi sadurunge. Kanggo lelungan menyang Maroko, vaksin sing disaranake kalebu hepatitis A lan B, MMR, typhoid, rabies (utamane yen sampeyan ana ing njaba ruangan) lan tetanus. Nanging, sampeyan ora bakal gampang ngalami malaria ing Maroko, mula sampeyan bisa nyegah ngombe vaksin malaria. Kajaba vaksinasi kasebut, sampeyan kudu mriksa obat-obatan penting ing kit pertolongan pertama.

Pakulinan Mangan Sampeyan

Ing plancongan Maroko, sampeyan kudu menehi perhatian khusus babagan pola makan. Sampeyan ora bisa tuku woh utawa barang panganan liyane saka vendor pinggir dalan amarga suhu Maroko sing kuwat bisa ngrusak bahan panganan lan iki bisa mengaruhi sistem pencernaan para wisatawan amarga ora biasane mangan panganan kaya ngono. Kajaba iku, aja mangan sing mentah tanpa dicuci, dikupas lan dimasak kanthi bener. Sampeyan kudu terus nyoba mangan ing swasana bersih hotel utawa restoran sing enak ing Maroko. Tansah dhahar panganan sing anyar disiapake lan panas nalika lelungan.

Sampeyan ora ngombe banyu tap langsung ing Maroko amarga banyu lokal ora resik lan seger ing kana. Sampeyan mung kudu ngombe banyu sawise proses reresik sing tepat. Ing kutha-kutha gedhe, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake botol banyu merek sing resik banget lan apik kanggo para plancong. Dadi, sampeyan kudu tetep nggawa banyu botol nalika lelungan ing kutha sing apik iki.

Nglangi Ati-ati

Ana macem-macem macem-macem banyu lan pantai sing ana ing Maroko, nanging sampeyan ora kudu nglangi ing waterfronts kasebut ing Maroko tanpa investigasi sing tepat. Iki amarga ing awak banyu ing Maroko, bakteri sing kena infeksi saiki diarani parasit schistosomiasis. Iki minangka salah sawijining parasit paling mbebayani sing bisa nyebabake akeh penyakit ing awak lan bisa uga ngrusak organ internal sampeyan.

Sampeyan bisa nglangi ing banyu asin ing Maroko amarga parasit kasebut ora bakal urip ing badan banyu asin, nanging sampeyan kudu mriksa tingkat polusi awak sadurunge nglangi. Kajaba iku, aja nganti tuku barang panganan laut ing pinggir dalan, utamane keong.

Keamanan Umum

Maroko ing negara sing tentrem banget lan ora akeh serangan teror sing kedadeyan. Nanging, kanggo keamanan umum sampeyan, sampeyan kudu ngindhari papan sing ana gandhengane karo pamrentah AS utawa budaya kulon ing Maroko amarga papan-papan kasebut biasane ditargetake dening komunitas lokal. Sampeyan ora ngunjungi klub, kasino utawa restoran sing nyedhiyakake alkohol ing Maroko.

Dadi, yen sampeyan pengin nggawe plancongan Maroko dadi luwih apik lan narik kawigaten, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan ngetutake kabeh pedoman kesehatan sing wis dibahas ing postingan iki. Yen sampeyan ora nemoni tips kesehatan sing dibahas, mula sampeyan ora bakal bisa nikmati plancongan kaya sing direncanakake. Dadi, yen sampeyan ora pengin mlebu ing ruang gawat darurat rumah sakit sawise liburan, banjur tindakake pandhuan kesehatan lan aman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.