Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Seksi kekerasan: Turis ing Chili nyritakake

Seksi kekerasan: Turis ing Chili nyritakake
Chile protests
Avatar
ditulis dening editor

Chili wis dijupuk saka demonstrasi. Puerto Montt lan Santiago biasane dadi kutha sing tentrem ing Chili. Amarga demonstrasi gedhe-gedhe, dheweke dadi pusat kekacauan bebarengan karo kutha-kutha liyane ing negara liya. Warga Chili ing saindenging negara wis mbukak dalan kanggo protes nglawan pamrentah.

Puerto Montt minangka kutha plabuhan ing Distrik Danau Chili kidul, sing dikenal minangka gapura ing pagunungan Andes lan fjords Patagonian. Iki minangka conto babagan demonstrasi nyebar ing saindenging negara kaya geni saka kutha propinsi menyang ibukutha negara kasebut lan kutha paling gedhe, Santiago.

Protes sejuta

Dina Jumuah, 25 Oktober, ana sejuta demonstran maju menyang Santiago kanggo demonstrasi. Setunggal yuta saking negara 17 juta. Said @sahouraxo ing twitter: Suta yuta wong mlaku-mlaku ing dalan kasebut ora diwartakake kanggo media Barat nalika protes nglawan rezim sing didukung AS sing dikira AS.

Plancongan ing Chili kanthi proyek Kedutaan Besar Jerman, sawijining panulis sing pengin tetep anonim, mbandhingake apa sing disekseni kedadeyan ing Chili karo kedadeyan ing stadion bal-balan ing Jerman nalika 20,000 wong metu kanggo nonton lan 100 dadi kasar.

Swasana padha saiki ing Chili. Massa nyoba protes sah babagan reformasi sosial sing dibutuhake, nanging massa iki nggawe negara kasebut dadi zona perang, ngrusak pariwisata, lan mbebayani tumrap keamanan masarakat.

Presiden saka safertourism.com, Dr. Peter Tarlow, wis ngenteni wektu akeh ing Chili. Dheweke wis muji negara kasebut kanthi teratur lan modern. Amarga kahanan saiki, Dr. Tarlow ujar manawa negara kasebut butuh pandhuan sajrone wektu sing angel kasebut. Dheweke wis kerja luwih saka 2 dekade karo hotel, kutha lan negara sing duwe tujuan pariwisata, uga pejabat keamanan publik lan swasta uga polisi ing bidang keamanan pariwisata.

Kepiye carane diwiwiti

Protes kasebut diwiwiti sawise kenaikan tarif metro $ 0.04 - sawijining titik tipping sing nyebabake protes massal sing diwiwiti tanggal 18 Oktober lan nambah saben dina.

Ing dina kenaikan rega kasebut, para siswa ing Santiago njaluk ngindhari tarif ing media sosial kanthi nggunakake hashtag #EvasionMasiva. Demo kasebut nyebabake penjarahan ing supermarket, kerusuhan ing dalan, lan obor 22 stasiun metro.

Presiden Chili Sebastian Pinera ngganteni Kabinet ing dina Senin sawise sawetara demonstrasi kasar lan njaluk darurat. Militer dikirim menyang lurung-lurung, lan kurfew diwiwiti.

Demonstrasi saya gedhe amarga saya frustasi saka warga negara amarga ketimpangan ekonomi, biaya urip, utang sing mundhak, pensiun sing ora nyenengake, layanan publik sing kurang apik, lan korupsi.

Paling ora 20 wong tilar donya amarga demonstrasi kasebut.

Seksi kekerasan: Turis ing Chili nyritakake Seksi kekerasan: Turis ing Chili nyritakake