24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Fiji Breaking News News Keslametan Warta Breaking Tonga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa kuat nyerang Tonga, ora ana ancaman tsunami ing Hawaii

Gempa skala 6.9 gedhene nyerang Tonga, ora ana ancaman tsunami ing Hawaii
Gempa skala 6.9 tekan Tonga, ora ana ancaman tsunami ing Hawaii
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gempa skala 6.9 sing kuat nempuh 131 km WNW saka Neiafu, Tonga jam 22:43 GMT dina Senin, miturut Survei Geologi AS ujar.

Episentrum gempa, kanthi ambane 10.0 km, wiwitane ditemtokake ing 18.4 derajat lintang kidul lan 175.2 derajat bujur kulon.

Fiji lan Niue uga kena pengaruh gempa.

Pusat Peringatan Tsunami Pasifik (PTWC) negesake manawa ora ana ancaman tsunami ing Negara Bagian Hawaii.

Laporan Gempa Awal:

Gedhene 6.9

Tanggal-Tanggal • 4 Nov 2019 22:43:33 UTC

• 4 Nov 2019 10:43:33 cedhak pusat gempa

Lokasi 18.574S 175.249W

Jerone 13 km

Jarak • 133.7 km (82.9 mi) sisih W saka Neiafu, Tonga
• 284.1 km (176.1 mi) N ing Nuku alofa, Tonga
• 619.1 km (383.9 mi) ESE Labasa, Fiji
• 643.2 km (398.8 mi) SW saka Apia, Samoa
• 668.6 km (414.5 mi) S saka Suva, Fiji

Kahanan sing durung mesthi Horisontal: 8.5 km; Vertikal 4.4 km

Parameter Nph = 119; Dmin = 563.1 km; Rms = 0.91 detik; Gp = 53 °

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov