24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat rapat News Pariwisata News Wire Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

WTM: Lunga Kulon menyang Zona Inspirasi Amerika lan temokake tren pariwisata paling anyar

Lunga Kulon menyang Zona Inspirasi Amerika lan temokake tren pariwisata paling anyar
americas inspiration zone
ditulis dening editor

Pasar Plancongan Dunia (WTM) London - acara sing teka ing Ideas - ndeleng macem-macem sesi sing apik ing Zona Inspirasi Amerika sing tujuane kanggo nyorot tren pariwisata sing mbentuk wilayah kasebut ing taun-taun kepungkur.

Salah sawijining tren sing diamati kanthi jelas yaiku konsumen AS saya akeh lelungan ing njaba Amerika Utara amarga dheweke dadi petualang - nggawe pasar potensial sing gedhe kanggo tujuan ing saindenging jagad.

Sajrone sesi ing Kepiye Perjalanan Amerika, sing dianakake ing Zona Inspirasi Amerika ing WTM London, para delegasi krungu kepiye 135 yuta warga AS saiki duwe paspor kanthi 42 yuta lelungan internasional ing njaba Amerika Utara ing taun 2018, saka 37 yuta taun sadurunge.

Angka kasebut dicethakaké dening Zane Kerby, presiden lan CEO saka Penasihat Perjalanan Masyarakat Amerika (ASTA), sing nambahake manawa 50 yuta wisatawan AS uga wis nempuh perjalanan menyang AS utawa Meksiko taun lalu.

Mbuwang lelungan internasional dening konsumen AS uga mundhak saka $ 86 milyar ing taun 2000 dadi $ 186 milyar ing taun 2018.

"Nomer plancongan sing nilar pesisir AS - lan ora mung menyang Kanada utawa Meksiko - saiki saya mundhak sajrone 20 taun kepungkur," tambah Kerby.

Eropa tetep dadi tujuan non-Amerika Utara sing paling populer kanggo warga AS kanthi 42.4% pasar, sanajan iki mudhun saka pangsa pasar 49.8% ing taun 2000.

Karibia minangka pilihan nomer loro sing paling populer kanggo wong Amerika, amarga tuwuh "gumun" ing taun-taun pungkasan, kanthi 20.8% pasar, banjur Asia kanthi 14.9%.

Kerby ujar manawa konsumen AS sing golek liburan internasional saya akeh pesenan liwat penasihat perjalanan. Ing AS, luwih saka 50% penasihat kasebut saiki kerja ing omah, dibandhingake karo 32% sing adhedhasar lokasi ritel.

Tren iki diprakirake bakal terus ing taun 2020 kanthi survey ASTA sing nemokake manawa konsumen AS mbuwang luwih akeh dhuwit kanggo lelungan internasional taun ngarep.

Kerby uga nuduhake tren utama liyane kayata kasunyatan manawa 61% wong Amerika sing plancongan ing jaban rangkah wanita nanging Generasi X (sing lair antara wiwitan taun 1960-an lan wiwitan taun 1980-an) saiki luwih akeh lelungan tinimbang klompok umur liyane ing AS.

Sawetara tujuan ing Amerika kudu nambah kepiye cara ningkatake masakan lokal yen pengin entuk gaya turisme gastronomi sing tuwuh.

Mengko ing tahap Zona Inspirasi ana piwulang sing enak sing bisa dipelajari kanggo para pengunjung ing WTM London. Sajrone sesi kanthi judhul: Tren Paling Anyar ing Pariwisata Gastro ing Zona Inspirasi Amerika ing WTM London, para delegasi krungu babagan kenaikan permintaan para konsumen kanggo pengalaman adhedhasar panganan sing luwih "asli", kalebu koki sing ditemoni, mbantu masak panganan lan sinau babagan produk lokal sing digunakake ing piring.

Erik Wolf, Pangadeg saka Asosiasi Plancongan Panganan Sedunia, ujar: "Apa sing ditemokake yaiku masarakat liwat lokal lan asli. Ora cukup, wong pengin crita mburine - suwene umur resepe? Kepiye owah-owahane pirang-pirang abad kepungkur? ”

Wolf muji Peru amarga wis sukses pemasaran kanthi "tujuan gourmet", nalika Kanada "nindakake tugas sing apik kanggo promosi panganan".

Nanging dheweke nambah: "Ora kabeh tujuan ana ing level kesiapan sing padha. Ekuador duwe panganan sing enak nanging ora promosi. Meksiko uga ora nindakake apa-apa kanggo promosi gastronomi. ”

Carol Hay, direktur pemasaran UK & Irlandia kanggo Organisasi Pariwisata Karibia, nyritakake babagan pentinge panganan kanggo industri turis ing wilayah kasebut.

"Karibia minangka wilayah sing beda-beda kanthi rasa lan rasa dinamis sing digabung karo budaya lan warisan Karibia," jarene.

“Kita luwih saka pantai, budaya kita kalebu panganan. Sing penting yaiku kreatif babagan pariwisata panganan - kepiye sampeyan bisa nggawe lan menehi prabédan? "

Aashi Vel, co-pemilik lan pendiri spesialis perjalanan panganan Travellingspoon.com, nambahake manawa "crita" dadi bahan utama pariwisata panganan.

"Wong pengin ora mung mriksa landmark utawa mangan ing restoran, dheweke pengin ngerti pengalaman budaya," jarene. "Panganan minangka cara masarakat mbukak lan nuduhake pengalaman bab siji liyane. Crita penting banget kanggo nggawe wong bisa komunikasi karo budaya. ”

Rembugan kasebut kabukten bisa dingerteni kanggo kabeh pamirsa lan ngidini dheweke njupuk sing akeh minat nalika ngerti babagan tren sing mengaruhi pariwisata modern ing Amerika.

eTN minangka mitra media kanggo WTM London.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.