Breaking News Jordan Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Turis Yordania ditusuk karo penyerang bersenjata

Turis Yordania ditusuk karo penyerang bersenjata
Turis Yordania nyerang
ditulis dening editor

Penyerang bersenjata sing ditutup topeng dina iki, Rebo, 6 November 2019, nyuduk 8 wong ing situs wisata populer ing sisih lor Jordan. Papat korban yaiku turis asing uga pemandu wisata.

Miturut polisi sing nyerang yaiku 4 wong Yordania, 3 warga Meksiko, lan siji warga Swiss. Identitas panyerang utawa motife ora diumumake. Dheweke banjur dicekel polisi.

Kedadeyan kasebut kedadeyan ing kutha Jerash kuna, udakara 50 kilometer (sisih kidul) sisih lor ibukota Amman, salah sawijining tujuan wisata utama negara kasebut.

Juru bicara polisi Amer Sartawi ujar ing sawijining pratelan: "Sawetara turis, pandhuan turis lan petugas polisi ditusuk" dening wong sing nggawa piso ing kutha sing misuwur amarga reruntuhan Roma.

"Korbane wis diangkut menyang rumah sakit lan lagi dirawat."

Pemandu wisata Yordania Zouheir Zreiqat ana ing adegan kasebut lan ujar manawa serangan kasebut kedadeyan "sadurunge awan nalika ana 100 turis asing" ing situs kasebut.

"Wong jenggot umur 20-an sing nganggo piso ireng lan gagah piso mulai nyuduk turis," ujare Zreiqat.

Dheweke ujar manawa wong liya wiwit bengok-bengok njaluk tulung, lan dheweke, bebarengan karo 3 pandhuan tur liyane lan 3 turis padha gelut karo sing nyerang.

"Kita ngoyak dheweke nganti bisa nyekel dheweke lan digawa mudhun," ujare Zreiqat. "Kita njupuk piso kasebut saka dheweke. Dheweke tetep meneng wae tanpa ujar nganti polisi teka lan nyekel dheweke. ”

Pemandangan sing nggegirisi

Cuplikan video amatir nuduhake adegan getih ing jejere situs arkeologi Jerash. Ing sawijining video, ana wanita keprungu njerit nganggo basa Spanyol: “Iki keris, keris, ana piso. Tulung tulungana saiki! ”

Siji wanita katon sumungkem ing lemah kanthi getih ing saubenge, nalika ana wong sing mencet andhuk ing punggung. Wong liya lungguh ing sacedhake kanthi sikil sing katon.

Polisi ujar manawa tersangka kasebut Mohammad Abu Touaima, 22 taun, sing manggon ing omah sementara ing pinggir kutha cedhak kamp pengungsi Palestina sing miskin, ing ngendi pengangguran rame ing antarane para pemuda ing wilayah kasebut.

"Aku arep ngalami serangan jantung," ujare bapak tersangka, Mahmoud, 56, marang kantor berita Reuters. "Anakku kalah lan pikirane bengkok, nanging dheweke wedi malah bisa mateni bocah cilik. Aku kaget dheweke nindakake iki. ”

Kantor Keamanan Publik Jordan ujar manawa ana wong loro, wanita Meksiko lan petugas keamanan Yordania, ing kondhisi serius lan dikirim menyang Amman nganggo helikopter.

Menteri Luar Negeri Meksiko, Marcelo Ebrard, ujar manawa serangan kasebut ditindakake sajrone tur dipandu lan negesake manawa ana wong sing lara parah lan ujar sing liyane ana ing operasi.

"Pamrentah Yordania ndhukung kita sajrone kabeh," tweete.

Ora ana klompok sing duwe tanggung jawab kanggo serangan kasebut.

Serangan turis ing Yordania

Serangan tumrap turis ing Yordania arang banget, nanging kedadeyan paling anyar nalika negara kasebut ngalami krisis ekonomi.

Ekonomi Yordania gumantung banget karo pariwisata, lan klompok bersenjata lan penyerang tunggal duwe target situs pariwisata sadurunge kanggo ngisin-isini pamrentah utawa ngrusak industri terkenal.

Taun kepungkur, papat pasukan keamanan tiwas ing serangan sing ana gandhengane karo klompok sing ana gandhengane karo Negara Islam Irak lan Levant (ISIL utawa ISIS).

Serangan 2016 dening ISIL tiwas 14 wong, kalebu turis Kanada, ing kutha Karak, udakara 120 kilometer (75 mil) sisih kidul Amman.

Ing taun 2005, telung serangan hotel nyababake paling ora 23 wong, lan ing taun sabanjure ana turis Inggris tiwas nalika ana wong bedhil nembaki reruntuhan Romawi ing Amman.

Sektor turis wis entuk rebound sing kuwat sajrone 2 taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.