Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Dhaptar Ireng Plancongan: Ngriminalisasi "lelungan teror"

FATF ngupayakake pidana 'lelungan teror'
Dhaptar Ireng Plancongan
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Pasukan Tugas Aksi Keuangan AS (FATF) njaluk kabeh negara anggota supaya kriminalisasi finansial saka lelungan sing gegandhengan karo teror.

Pedoman FATF, sing diterbitake dina Rebo, kalebu instruksi sing eksplisit kanggo "kriminalisasi pendanaan lelungan kanggo tujuan pelanggaran, perencanaan, persiyapan utawa partisipasi, tumindak teroris, utawa nyedhiyakake utawa nampa pelatihan teroris."

Pandhuan kasebut uga ndhesek negara-negara anggota kanggo ngenali lan njupuk langkah-langkah sing ana gandhengane karo negara-negara sing kekurangan strategi pendanaan teroris, kaya sing dilaporake dawn.

"Perlindhungan global kanggo nglawan pendanaan teroris mung kuwat karo yurisdiksi kanthi langkah sing paling ringkih," ujare pratelan kasebut, kanthi nyathet manawa pembiaya teroris bisa "ngindhari kontrol anti-pencucian uang lan kontra-terorisme (AML / CTF) sing lemah supaya bisa sukses aset kanggo mbiayai terorisme liwat sistem finansial. ”

Nanging pedoman FATF ora menehi jeneng negara apa wae.

Nanging, agensi kasebut negesake kabeh yurisdiksi supaya bisa kerja bareng karo badan regional FATF, lan mitra utama liyane kayata PBB.

Ngelingake anggota negesake manawa tujuan utama FATF yaiku terus ngenali yurisdiksi kanthi kelemahan sing signifikan ing rezim AML / CFT, lan kerja sama karo wong liya kanggo ngatasi kelemahane kasebut.

Badan pemantau sing berbasis ing Paris wis nyelehake Pakistan ing dhaptar telusuran yurisdiksi berisiko tinggi, uga dikenal minangka dhaptar abu-abu. Nganti saiki, mung ana rong negara - Iran lan Korea Lor - ing dhaptar yurisdiksi non-koperasi FATF, uga dikenal minangka dhaptar ireng.

Wulan pungkasan, pengawas keuangan global njaga Pakistan dadi ora ana ing dhaptar ireng, nanging ngelingake Islamabad sing kudu ditindakake nganti Februari kanggo nambah utawa ngadhepi tumindak internasional. Agensi kasebut negesake manawa Pakistan gagal ngrampungake rencana aksi kanggo memerangi pendanaan terorisme luwih dhisik ing tanggal pungkasan Januari, banjur tanggal pungkasan Mei lan saiki Oktober.

Minggu kepungkur, China, sing saiki dadi FATF, nuduh sawetara negara anggota sing ngupayakake agenda politik nglawan Pakistan.

"China ngadeg karo Pakistan lan ngalangi upaya kanggo nyelehake ing dhaptar ireng," ujare Yao Wen, Wakil Direktur Jenderal Perencanaan Kebijakan Urusan Asia, marang wartawan ing Beijing. "Kita wis jelas marang Amerika Serikat lan India manawa iki ngluwihi tujuan FATF."

Combating financing terrorist has been prioritas kanggo FATF wiwit taun 2001. Nanging, ing 2015, ruang lingkup lan sifat ancaman teroris global saya kuat, kanthi serangan teroris ing pirang-pirang kutha ing saindenging jagad, lan ancaman teroris sing ditindakake dening sing diarani Islam Negara (Daesh) lan Al Qaeda lan organisasi teroris afiliasi.

FATF ngelingake negara-negara anggota yen teroris lan kelompok teroris terus golek dhuwit kanthi nggunakake macem-macem cara, mula, "negara kudu dadi prioritas kanggo ngerti risiko sing diadhepi saka pendanaan teroris lan nggawe tanggepan kebijakan kanggo kabeh aspek."

Pratelan kasebut uga negesake anane ancaman ancaman kasebut, kanthi nyathet, "Ancaman terorisme terus berkembang, wiwit saka organisasi teroris gedhe, dadi para pejuang teroris lan ekstremis sayap kanan."

FATF negesake manawa "sanajan wilayah kasebut ilang, IS tetep nduweni akses menyang sumber daya supaya bisa nindakake utawa menehi inspirasi marang serangan teroris ing saindenging jagad. Al Qaeda lan organisasi teroris afiliasi terus menehi ancaman. Dana mili lintas-wates kanggo nyedhiyakake sumber kanggo organisasi sing wis ditemtokake. "

Pratelan kasebut nyesali manawa akeh negara sing durung ngetrapake Standar FATF kanthi efektif lan ora ngerti sifat risiko pendanaan teroris sing diadhepi, uga ora duwe cara efektif kanggo nglawan.

FATF ngajak negara-negara anggota kanggo ngapikake lan nganyari pemahaman babagan risiko pendanaan teroris, kanthi cara dinamis sing risikone ganti ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad.

"Pangerten babagan risiko minangka bagean penting saka rezim pembiayaan kontra teroris yurisdiksi, amarga mangertos risiko ngidini negara-negara kanggo menehi sumber daya kanggo ndeteksi utawa ngganggu pembiayaan teroris," tambahnya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.