24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Persatuan Bangsa-Bangsa ngutuk embargo AS nglawan Kuba

Persatuan Bangsa-Bangsa ngutuk embargo AS nglawan Kuba
Persatuan Bangsa-Bangsa ngutuk embargo AS nglawan Kuba
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Wiwit 1992, sing Majelis Umum PBB wis menehi resolusi supaya mungkasi embargo AS nglawan Kuba. Nalika PBB nglampahi resolusi taunan kaping 28 sing njaluk Amerika Serikat mungkasi blokade Kuba, 187 negara milih resolusi kasebut, dene Amerika Serikat lan Israel milih.

"Kanthi ngencengi sanksi lan nguatake blokade perdagangan, ekonomi, finansial lan energi Kuba, Washington ngupayakake supaya warga Kuba ora nggunakake hak luhur lan milih pola pangembangan sosial lan ekonomi dhewe," Wakil Menteri Luar Negeri Rusia Alexander Pankin ujar, nalika pidato ing Majelis Umum PBB.

Amerika Serikat ngilangi hubungan diplomatik karo Kuba ing taun 1961 kanggo nanggepi nasionalisasi properti Amerika ing pulau kasebut. Washington banjur ngetrapake embargo perdagangan lan ekonomi ing Havana. Ing Desember 2014, Presiden AS Barack Obama ngakoni manawa kabijakan Washington sadurunge menyang Kuba durung bisa digunakake lan ngumumake kabijakan anyar sing ditujokake kanggo nambahi hubungan bilateral lan nyuda sanksi. Nanging, kabijakan rapprochement ditolak dening Donald Trump. Dheweke ngencengi aturan kanggo wong Amerika sing lelungan menyang Kuba lan nglarang nindakake bisnis karo organisasi sing dikendhaleni militer Kuba.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov