Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak
Bagéan saka jaringan tembok "perdamaian" sing mbukak liwat kutha lan njaga loro-lorone
ditulis dening editor

Belfast yaiku kutha sing meh ora dingerteni karo wong njaba. Kutha iki minangka kutha sing apik, lan dawane mirip karo kutha-kutha Eropa ukuran tengah. Nanging sawise mlebu ing ngisor level permukaan sosiologis lan ngliwati fasad arsitektur kutha, para pengunjung mlebu ing wilayah sing didhelikake.

Belfast minangka kutha sing beda-beda ing antarane Protestan lan Katolik - sing setya karo makutha lan sing ndeleng mahkota kasebut minangka tandha pendhudhukan. Kaloro klompok kasebut ndeleng sisih liyane minangka teroris. Inggris wis cukup nyerah, saéngga saben pihak nindakake dhewe-dhewe sajrone kekerasan kasebut ditindakake minimal.

Making tourism safer

Peter Tarlow saiki ing Belfast, saiki lagi kerja bareng karo polisi lan nganakake rapat-rapat keamanan lan keamanan. Dheweke wis kerja luwih saka 2 dekade karo hotel, kutha lan negara sing duwe tujuan pariwisata, uga pejabat keamanan publik lan swasta uga polisi ing bidang keamanan pariwisata.

Salah sawijining topik pacelathon yaiku pentinge cocog karo kepribadian sing bener karo pekerjaan sing cocog. Karir kayata kepolisian kasebar kanthi akeh bagean, asring banget nalika pejabat entuk kenaikan pangkat, mundhak tegese pejabat kasebut, sing cocog karo salah sawijining bidang kepolisian lan nggawe dheweke dadi anyar lan jabatan sing ora cocog kanggo kepribadiane. Asring iki nyebabake polisi apik amarga ora seneng lan ora cocog kanggo (lan) tugas sing anyar.

Ing negara sing beda-beda lan sejarah kaya kekerasan, njaga polisi ing posisi sing paling cocog kanggo dheweke. Dhasar tim kasebut kudu dadi langkah pertama kanggo nyediakake pariwisata sing luwih aman uga urip saben dinane kanggo warga negara kasebut.

Nalika dheweke takon marang wong apa sing kedadeyan yen wong ateis, wangsulane kabeh. Ing kene, siji yaiku ateis Protestan utawa ateis Katolik! Krungu wangsulan kaya iki mbantu wong njaba luwih ngerti sebab ana 42 tembok sing gegandhengan sing mbagi Protestan karo wong Katolik.

Tembok ing kutha

These walls, although not pretty, have saved hundreds of lives. They are a testimony to the fact that each situation in the world is unique, and what is reasonable in one place or time might be illogical in another place or time. For example, Dr. Tarlow’s hotel “The Europa”  has been bombed some 36 times making  it the most bombed hotel in history. During the “troubles,” it averaged about a bombing a week.

Kabeh potensi kekerasan kasebut ndadekake para pengunjung ana ing disonansi kognitif. Secara individu, wong Irlandia minangka wong sing tampan lan nyenengake. Dheweke duwe humor, seneng banget, lan apikan lan nulungi. Bisa uga ironis, nalika ana wong ngerti yen Dr. Tarlow iku wong Yahudi, umume dheweke mesem mesra utawa ngrangkul. Dheweke negesake kabeh wong manawa dudu Protestan utawa Katolik nanging Yahudi. Nyatane, wong Irlandia sing dadi wong sing grapyak banget dadi luwih grapyak yen wis jelas dheweke dudu bagean saka agama Kristen.

Nambahake kebingungan

Kanggo nambah kebingungan, Protestan lan Katolik nglawan proksi perang Timur Tengah. Protestan ndhukung Israel lan kadang Inggris utawa uga AS, dene IRA (Katolik) ndhukung PLO, Castro, lan Maduro (ing Venezuela). Dadi, yen wong Irlandia ora duwe masalah sing cukup, dheweke uga psikologis utawa fisik melu konflik ing saindenging jagad sing pancen ora ana gandhengane karo dheweke.

Kasunyatane, Irlandia lan Irlandia Lor rumit banget, saengga ora ana wong njaba, utawa ora bakal bisa ngerti babagan politik sing mbedakake kutha iki, tanah iki, lan masarakat. Akeh sing nyalahake Inggris lan pendhudhukane, sing liya nyalahake paus abad pertengahan utawa negara-negara Eropa liyane, lan sawetara uga nyalahake Amerika. Mungkin wangsulane, yen ana siji, kabeh kudu disalahake, nanging ora ana sing salah. Pungkasane, wong-wong Irlandia sing kudu golek kawicaksanan kanggo turu sadurunge lan tangi kanggo masa depan sing luwih cerah.

Ana mesthi pub

Nganti tekane dina kasebut, bisa dingerteni kenapa wiski lan bir dadi raja sejatine ing kene. Duwe "pint" ora bisa ngatasi apa-apa, nanging ing wayah salju sing adhem, anget banget lan mbantu wong lali apa sing bisa dirampungake. Irlandia mulang manawa manungsa lan jagad sing ana ing kompleks kasebut rumit, lan wangsulan sing gampang nggawa kita ing dalan sing mati.

Dr. Peter Tarlow dadi pemimpin program SaferTourism dening eTN Corporation. Dheweke ahli terkenal ing jagad babagan keamanan lan keamanan pariwisata. Kanggo informasi luwih lengkap, bukak safertourism.com.

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Pro Israel mlebu ing salah sawijining tembok "tentrem" sing mbagi kutha kasebut

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Foto wong sing dipateni ing pihak Katolik

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Pangeling-eling kanggo Protestan sing tiwas

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Tambak Raksasa - watu kanggo raksasa

Irlandia: Tanah sing bermasalah durung kepenak

Dr. Peter Tarlow sinau pour Guinness

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.